Sandwichuri pentru gradi-cu ce?
Mai spuneti-mi si mie cu ce sa-i mai pun sandwich la gradi ca nu mai stiu.Ii pun in fiecare dimineata( de fapt, femeia care sta cu ea, pentru ca eu merg la servici) o chifla cu unt si cu:sunca /muschi/pateu/cascaval/parizer(nu dati cu pietre ca-i place f.mult si eu nu-i dau prea des).Aceasta chifla o mananca la gradi si bea lapticul.Oana mea de 2 ani si 4 luni este o "carnivora", ar manca numai carnita goala( dar eu nu-i fac pe plac intotdeauna), nu a facut niciodata mofturi la mancare, iar de cand ii dau lamaia cu miere(cum am citit pe site la trat.naturiste, pentru imunizare)are chiar o pofta de super.
Voi cu ce puneti sandwichuri?
Multumesc pentru sugestii si sanatate la toate si toti!!!
mami dana si oana iubita
Raspunsuri
cl spune:
quote:
Initial creeata de nadana
Mai spuneti-mi si mie cu ce sa-i mai pun sandwich la gradi ca nu mai stiu.Ii pun in fiecare dimineata( de fapt, femeia care sta cu ea, pentru ca eu merg la servici) o chifla cu unt si cu:sunca /muschi/pateu/cascaval/parizer(nu dati cu pietre ca-i place f.mult si eu nu-i dau prea des).Aceasta chifla o mananca la gradi si bea lapticul.Oana mea de 2 ani si 4 luni este o "carnivora", ar manca numai carnita goala( dar eu nu-i fac pe plac intotdeauna), nu a facut niciodata mofturi la mancare, iar de cand ii dau lamaia cu miere(cum am citit pe site la trat.naturiste, pentru imunizare)are chiar o pofta de super.
Voi cu ce puneti sandwichuri?
mami dana si oana iubita
Ii mai poti pune branza, branza topita, pastrama, salam de sibiu, salam sasesc ( Alex al meu e innebunit dupa el), fripturica la gratar. Am avut si perioade in care vroia corn cu ciocolata sau, pur si simplu, covrigi, iar alteori nimic (nu manca!). Eu zic s-o intrebi ce vrea la pachet, cand esti in lipsa de inspiratie, si sigur te scoate ea din incurcatura.
Claudia
aba spune:
Raspundeam la acest subiect la "pachetul de la scoala"...
nadana, eu zic ca ar fi o idee:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15797
Camelia
iuliacm spune:
Buna intrebarea ca si sunt in pana de inspiratie.
Eu ii tot pun branzacta Almette sau topita sau cascaval intre doua feliute de paine gata prajita. In afara de asta ii mai dau un iaurtel mic.
I-as da si fructe in loc de iaurt dar nu le mananca.
Am sa incer si eu cu salam, sunca si chiar cum gratar.Cu cornul cu ciocolata, hmmm, cred ca daca-i dau o data, nu mai scap de el si va mananca dimineata, pranz si seara numai corn cu cioco.
Dana intre 2 si 3 ani si Alex a fost carnivor. Ar fi mancat numai carne, sub orice forma dar goala, fara paine, fara garnitura. Dar i-a trecut. Acum ma rog de el sa manance carne!
Iulia
nadana spune:
Camelia, nu stiu ce sa zic cu crema de cioco, ca eu , dupa ce am vazut pe forum cate mamici evita sa dea copiilor dulciuri si chiar ca sunt unele care nu le-au dat la 4! ani cioco, m-am hotarat sa o raresc cu dulciurile ca sa evit.Nu ca as exagera(aprox.5-9 bobo /sapt.e mult?).Poate ca totusi mai bine fara.
Claudia, si tu tot cu mezeluri...Se pare ca este singura solutie( bine mai fac si eu cate o placinta cu spanac (f.buna!),sau pizza, dar nu tot timpul ca sa-i pot pune numai gatit de mine , la gradi.Si cand ma gandesc cate prostii sunt in mancare...
Multumesc si va pup
mami dana si oana iubita
madadum spune:
noi nu mergem inca la gradinita si nu prea stiu, dar copiii nu ar trebui sa primeasca mancare acolo, trebuie sa ia pachetel de acasa?
mada si mara (2 ani si ceva)
nadana spune:
Mada, este o gradi de stat, nu se plateste nici o taxa ( doar rechizite i-am cumparat) si se primeste laptic si corn.dar eu n-as vrea ca dimineata sa nu mai manance de acum incolo, numai lapte si corn si de aceea ii pun sandwich cu ceva.Poate te gandesti la camin, ca acolo se primeste si mancare la pranz si gustare dupa masa, dar copiii stau pana la 15.00, 16.00, iar Oana numai pana la 12.00.
Pupici
mami dana si oana iubita
cl spune:
quote:
Originally posted by nadana
Camelia, nu stiu ce sa zic cu crema de cioco, ca eu , dupa ce am vazut pe forum cate mamici evita sa dea copiilor dulciuri si chiar ca sunt unele care nu le-au dat la 4! ani cioco, m-am hotarat sa o raresc cu dulciurile ca sa evit.Nu ca as exagera(aprox.5-9 bobo /sapt.e mult?).Poate ca totusi mai bine fara.
Claudia, si tu tot cu mezeluri...Se pare ca este singura solutie( bine mai fac si eu cate o placinta cu spanac (f.buna!),sau pizza, dar nu tot timpul ca sa-i pot pune numai gatit de mine , la gradi.Si cand ma gandesc cate prostii sunt in mancare...
Multumesc si va pup
mami dana si oana iubita
Din pacate, si eu tot cu mezeluri. Cand il intreb ce vrea si-mi spune salam de sibiu sau salam sasesc, imi vine sa ! Dar macar am scapat de parizer. Si am uitat, ii mai poti da snitzel din piept de pui. La capitolul dulciuri, stam bine, Alex al meu nu mananca dulciuri, de bomboane nu vrea s-auda. Din cand in cand vrea corn cu ciocolata, dar stie ca are voie doar maxim unul pe zi si, din fericire, nu-l tine mult. Da-i in schimb castraveti murati! Eu il intreb mereu ce vrea la pachet la gradinita. Inspiratie la pregatirea pachetelelor pentru gradinita!
Claudia
nadana spune:
Raspunsul Oanei ar fi ;sunca /canita/pine goala!/ sau ar deschide figiderul si ar sune la intamplare , ce vede pe acolo(suc/adei etc)
mami dana si oana iubita
Marianar spune:
quote:
Initial creeata de nadana
......iar de cand ii dau lamaia cu miere(cum am citit pe site la trat.naturiste, pentru imunizare)are chiar o pofta de super.
mami dana si oana iubita
Cum ii dai lamaia? Zeama de la lamaie o amesteci cu miere sau cum..?
Multumesc!
alba spune:
Eu ii mai pun la pachet si felii de castravete si de ardei(galben,rosii),ii mai pun cite un covrig,o chifla cu brinza topita sau sunca presata!
Am o cutie de plastic, cu capacel in care ii pun cereale(corn flakes),iar la gradi,educatoarea ii amesteca intr-un castronel cornflakes cu lapte !
Ii pun si fructe(mere,struguri,kiwi,portocala)taiate frumos in bucatele,ca fructe si legume maninca cu pofta,carnitza nu prea vrea deloc!
Nici al meu nu e un mare mincacios,vreau si eu reteta cu lamiie si cu miere,poate poate...
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78