Apa de la robinet - de la ce virsta?
Raspunsuri - Pagina 2
Dana_ spune:
BB Andy are 8 luni. De pe la 6 luni i-am dat apa de la robinet dar foarte rar.Noi stam in Cluj si apa e destul de buna insa totusi s-a intamplat foarte rar sa-i dau sa guste putin.Eu ii prepar laptele cu apa de la robinet si la fel si ceaiul pe care-l bea zilnic intre mese.
Dana&bb Andy
DanaMario spune:
Nici noi nu bem deloc apa de la robinet numai apa plata dar asta numai ca pentru ca am venit din tara cu ideea asta preconceputa ca apa de la robinet nu-i buna.
Insa am vazut un reportaj la tv in care ziceau ca-i foarte recomandata apa de la robinet este buna pentru dantura pentru carii.
Eu n-am de gind sa-i dau lui Joahua deloc de la robinet dar asta "din prostie"
ange spune:
eu i-am dat Maiei pana la un an apa fiarta si racita.Atunci eram in Ro si apa plata era scumpa...
Acum,aici in Cad am de gand sa-i dau lui Robi apa plata cred ca pana la batranete de ce te grabesti sa-i dai apa de robinet? este buna la voi,aici e plinaaaa de clor!!!
De la 6 luni se recomanda acele canite cu supapa(gobelet) atat pt. suc cat si pt. apa.Eu am incercat astazi sa-i dau apa dintr-o astfel de canita si nu mi-a tinut.Se joaca cu ea,nici macar nu incearca sa traga.Asa ca am trecut la apa cu bibe dar cica nu-i bine...
ange,mamica de 2 ori
danv spune:
Apa noastra e atat de calcaroasa,incat,gandindu-ma la efectele in timp,noi am trecut pe apa minerala - carbogazificata sau plata. Vasul cainelui,care mai bea - inca - apa de la robinet e cea mai concludenta dovada.
Pentru bb,cand va sosi momentul,vom prepara mancarica si ii vom da sa bea numai apa plata, n-avem incotro,eu nu stiu sa existe pe la noi vreo apa speciala pt.bebei, Parpalak !
Ma tem ca mineralele continute de apele noastre minerale sunt in concentratie cam mare pentru rinichii lor. Astept o parere...documentata. Totusi,am auzit ca ar exista si Izvoare...mai putin Minunate.
Un lucru e sigur,abia de la varsta de 1 an,rinichii copilului devin...performanti. Pana atunci,Dumnezeu cu mila...
Siminaf spune:
Daca chiar vrei sa-i dai apa de la robinet, macar fierbe-o inainte, sa omori microbii si parazitii din ea (de ex. Giardia Lamblia), desi prin fierbere nu scapi de impuritatile minerale. Mai bine da-i apa plata, dar si aia verificata - sa nu fie de la nu-stiu-ce "izvor" de adincime, tot din pinza fratica a capitalei, ca e mizerabila!
Home, wherever you are...
Simina & Andrei (Deiutzu)
Adela spune:
Eu nu mai beau apa de la robinet de ani de zile! Asa ca nici Julia nu va primi apa de la robinet! Amandoua bem Evian.
Asadar inainte cu apa plata mult si bine.... pana la adanci batraneti.
Mancarea o gatesc cu apa de la robinet.
Aaaa... mi-am amintit ca medicul mi-a zis de pe la vreo 6 luni ca pot sa-i dau apa de la robinet (nefiarta desigur!). Asa ca intreaba-l pe pediatru (ca stie el ce zice, nu?!?!?)
Adela & Julia 1 an si 4 luni
danv spune:
O solutie (pt.fetele din Romania) ar fi adaugarea la robinet a unui filtru special si apoi fierberea apei. Doar in aceasta situatie s-ar putea renunta la apa minerala,ma gandesc,desi nu am toate datele despre aceste filtre... Stie cineva cat sunt de eficiente si cat costa ?
Danza spune:
Eu nu m-am incumetat inca sa-i dau apa de la robinet. Bea cu placere apa plata Izvorul minunilor sau borsec si sucuri atat pregatite proaspat cat si din comert, compotel pregatit in casa. Pt ceai folosesc totusi apa de la robinet, dar fiarta!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250
http://www.yamafoto.com/?ref=6599
aba spune:
DA, aveti dreptate, cit mai multa apa plata si cit mai putina apa de la robinet!
Doctorul pediatru mi-a zis ca in principiu pot sa le dau copiilor apa de la robinet (baiatul are 4 ani si fata 1 an) ; si noi bem de la robinet.
Fetitei nu i-am dat inca apa de la robinet, ci numai apa minerala (la noi e fara acid).
Ce sa spun...si noi bem destul de des apa minerala, iar baiatul bea multe sucuri naturale, lapte si choko.
Parerea mea e ca fiecare trebuie sa vada ce-i e mai bine; sa faca analize periodice si sa consulte un medic. Cunosc persoane care nu suporta apa minerala dupa ce ani intregi au baut doar din asta.
Va urez multa sanatate ,
Camelia.
amai spune:
Cred ca acolo poate sa bea apa de la robinet(dupa un an), dar daca vii in Romania cu siguranta trebuie sa-i dai apa plata sau apa de la robinet fiarta si racita. Eu nu mai beau de 5 ani apa de la robinet si daca chiar nu am incotro si o fac - am senzatia ca pe linga gustul si mirosul de clor are si un gust de rugina. Ce-i drept asa e in Bucuresti; la Constanta parca miroase a scoici. Copiilor nu le-am dat apa de la robinet - cea mare are 4 ani si 5 luni.
Pupici!
Anca