Cat timp trebuie platit CAS inainte de nastere?

Cat timp trebuie platit CAS inainte de nastere? | Autor: laura-olariu

Link direct la acest mesaj

Ce minunat ca existati! Avem si noi unde sa punem o intrebare doua...

Am si eu o nelamurire:
Am o firma la care sunt asociat unic si administrator. Am inteles ca as putea sa-mi platesc contributiile la stat (cas,cass,somaj,etc) in calitate de administrator (sau de asociat unic?). Eu sunt inca studenta in ultimul an si am inteles ca ar trebui sa incep sa platesc taxele doar dupa ce termin. Intrebarea mea este: pentru a beneficia de toate ajutoarele (banesti) pentru nastere si ingrijirea copilului (pentru ca la mine nu poate fi vorba de conediu postnatal, intrucat nu sunt angajata, nu?), cat timp inainte de nastere trebuie platite contributiile mentionate? De calculat am inteles cum se calculaeaza, dar nu am inteles exact daca trebuie sa fie platite pe 6 luni sau 10...
Va multumesc foarte mult
Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Poti incheia contract de asigurare cu Casa de pensii teritoriala in calitate de administrator, nu de asociat unic.
In ceea ce priveste perioada de contributie care se ia in calcul, iti sugerez sa citesti si http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11782

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-olariu spune:

Multumesc foarte mult pentru raspuns
As mai avea totusi o nelamurire: daca eu as naste la sa zicem 3 luni dupa terminarea facultatii, s-ar lua in calcul si perioada cat am fost asigurata ca studenta (pentru a aduna cele 6, respectiv 10 luni), asta in cazul in care as incepe sa platesc contributiile din ultima luna de facultate?

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In mod normal da. Insa cei de la Casa de pensii au o gandire deformata, este mai bine sa dai un telefon si la ei.

Mergi la inceput