Am citit tot felul de articole si extrase din legi. Am inteles ca pot sa-l las pe sotul meu in ingrijire copil...dar eu intreb daca exista vreo posibilitate sa o las pe mama sa aibe grija de praslea si sa ii mearga si vechimea. Am inteles ca ar fi o varianta aceea in care eu sa ii platesc asigurarile sociale...dar nu stiu prea bine care dintre ele si cui sa ma adresez.
Multumesc.
Cu Dumnezeu inainte! - Cristina
N-am auzit la noi ca bunica sa fie in CIC, in Ungaria insa stiu precis (poate si in alte tari)ca bunica beneficiaza de aceasta indemnizatie ,pe care perioada renunta la pensie.Au dat aceasta facilitate ca mamicile sa nu fie obligati sa renunta la cariera lor .
ili
Conform articolului 122 din legea 19/2000 beneficiaza de concediul de crestere, la cerere, unul dintre parinti sau asiguratul care a fost numit tutore in conditiile legii sau a primit copii in plasament familial.
S-auzim de bine!
Nela
NU. Cu siguranta, nu exista nici o posibilitate ca bunica sa beneficieze de indemnizatie pt cresterea copilului. Sa nu uitam ca este vorba de o asigurare, iar in acest caz riscul asigurat este maternitatea.