"Fumurile" partenerului!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Mickyyy ce o sa iti povestesc in urmatoarele randuri o sa ti se para situatie de telenovela, dar de fapt e un crampei din viatza mea de fumatoare. Acum 4 ani si jumatate cand ne-am intalnit in Ro, eu eram fumatoare, sotul meu nu(pe atunci imi era doar prieten, asa ca orice incercare de-a lui de a ma aduce pe "drumul cel bun" era spulberata cu cate un "vede-ti de treaba ta"). Atunci fiind in anul studentiei cand toti nu mai incap de fitze si figuri, ma gandeam ca daca fumez ca o turbata o sa am un aer mai interesant , mai boem, de fiintza neinteleasa. Asa ca ajungeam fara prea mare ajutor la cate 2 pachete pe zi. Saracu` barbate-meu suporta cu stoicism ceatza din casa si nu zicea nici pas. Dupa o perioada a trebuit sa plece in Japonia si in luuuungile ore de convorbiri telefonice si chatuiala, mai auzeam si cate un pufait(ma gandeam atunci ca ofteaza de dor). De fapt el se apucase de fumat si la intrebarea mea "de ce a facut pasul asta", mi-a raspuns cu nonsalanta ca asa avea impresia ca sunt langa el, ca imi simte mirosul( deci iti dai seama ce fel miroseam -bexxxx). Dupa aproape 4 ani eu incerc sa ma las, iar el fumeaza ca un turc. Si pe mine ma deranjeaza uneori fumul lui de tzigara(cel mai tare ma exaspereaza cand fumeaza in dormitor, in fatza televizorului). Atunci ma apuca durerea de cap. Dar am iesit din majoritatea situatiilor de genul asta cu cate o gluma. De ex.: imi aduc eu periutza de dintzi si in acelasi timp i-o aduc si pe a lui(vezi doamne asa de mult ne iubim ca nici pe dintzi nu ma pot spala singura) sau cand mergem la restaurant ma prefac ca am uitat tzigarile in mashina si cine naiba se mai duc pana in parcare pt o tzigara??! Sau de cate ori vad ca se foieste si vrea sa isi aprinda o tigara ma duc sa-l pup si il rog sa ma ajute cu ceva sau incep o conversatie (care sincera sa fiu nici eu nu stiu cum sa o mai termin). Cred ca solutzia problemei tale ar fi o discutzie pe un ton lejer, mai mult sub forma de gluma si incet incet el o sa intzeleaga si poate o sa fumeze mai putin. Stiu din experientza proprie ca o discutie tzavnoasa cu faze de genu`: "sa nu te mai prind", " stinge draku tigara aia ca imputzi toata casa" nu duce la nici un rezultat, ci mai degraba va determina "intrusul" sa fumeze si mai in draci Succez in lupta ta!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Problema pare atat de simpla...si totusi nu e.
Dimineata daca nu fumeaza cel putin 3-4 tigari la cafea, e nauc toata ziua. Iar daca eu il privez de tigarile de dimineata (pentru ca e clar ca pe hol n-o sa iasa sa fumeze si sa bea cafea, iar pe balcon e mult prea frig ca sa traga mai mult de 2-3 fumuri toata dimineata), o sa fie bosumflat si fara chef toata ziua. Si mai mult ca sigur o sa-mi strice si mie ziua.....stiu asta. Fumatorii cred ca ma inteleg mai bine..... Stiu ca e o perioada de "sacrificii" pentru amadoi, dar nu am ce sa-i reprosez din alte puncte de vedere...are mult mai multa grija de mine decat avea pana acum si pot sa pun ca-mi face chiar toate poftele.
Mi se pare ca devin o scorpie daca il pun sa renunte la a fuma in casa sau in preajma mea doar pentru ca eu m-am lasat si nu mai suport fumul. Un pic exgerez si eu, nu mor daca dau de fum, dar imi creaza o stare de disconfort.

Mergi la inceput

Raluca, intr-adevar, o discutie pe un ton lejer ar putea fi solutia....totul e sa constientizeze si el problema. Pentru ca el nici macar atunci cand e vorba de sanatatea lui nu reactioneaza.
Acum vreo 2 saptamani avea o viroza nasoala, si tusea groaznic. L-am rugat sa rareasca tigarile pna o sa-i treaca, dar nu am avut cu cine sa ma inteleg. Era mai rau ca un copil mic, "plangea" dupa fiecare tigare, se supara ca i le contabilizam eu si incerca sa-mi explice mie ca tusea aia monstruoasa e de fapt din gat si nu din plamani, deci poate fuma linistit. Adica m-am luptat cu morile de vant in perioada aia...singurul lucru care am reusit sa fac a fost sa-l trec pe kent ultra-light, desi sincer a fost o afacere destul de proasta financiar, ca deja faptul ca eu nu mai fumez se compenseaza cu diferenta de pret la tigarile lui....
Asa ca sigur daca incerc cu "fortza" sa-l fac sa renunte la fumat n-o sa am nici o sansa.....vorbesc din experientza....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by Mickyyy

Fumatorii cred ca ma inteleg mai bine..... Stiu ca e o perioada de "sacrificii" pentru amadoi, dar nu am ce sa-i reprosez din alte puncte de vedere...

Draga mea, eu am fost fumatoare cred vreo 10 ani, si la fel am simtit ca si tine in timpul sarcinii, ca nu pot sa ma apuc sa fac tambalau fumatorilor. Ceea ce voiam sa-ti zic era de fapt ca odata ce va veni bebe in casutza voastra, lucrurile se vor schimba aproape fara sa bagi de seama, reguliele si tabieturile se vor da peste cap.
Stii ce-ti propun? Sugereaza-i taticului ca ar fi bine sa dati o mana de var in bucatarie, ca e cam afumata si ar fi buna o igienizare inainte de aparitia lui bebe. Ce zici?
Numai bine,
Vilma.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by vilma

Stii ce-ti propun? Sugereaza-i taticului ca ar fi bine sa dati o mana de var in bucatarie, ca e cam afumata si ar fi buna o igienizare inainte de aparitia lui bebe. Ce zici?
Numai bine,
Vilma.

hmmm...asta n-ar fi problema, dar mai mult ca sigur s-ar face ca nu pricepe aluzia, sau chiar daca ar pricepe-o, nu cred ca ar renunta sa mai fumeze acolo odata "data mana de var"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirescu spune:

dragelor,

nu cred ca o discutie blinda va schimba ceva.sigur,de preferat este sa incepi asa,dar daca nu se poate atunci incerci toate metodele.eu am fumat ani de zile,nu foarte mult,dar nici putin,si m-am lasat intr-o buna zi,pentru ca ma simteam rau.in mod natural,au inceput sa ma deranjeze fumatorii.imi puteau hainele,imi putea parul,imi puteau mainile.de regula cele mai mari discutii le-am avut la birou.toata lumea m-a acuzat ca nu sint cinstita,ca atunci cand am fumat nimeni nu mi-a interzis asta.stiti ceva?de ce nu mi-a cerut nimeni?de ce nu se lupta nimeni pentru ceea ce vrea?drept urmare, am facut scandal zi de zi,si fac in continuare daca cineva isi aprinde tigarea in fata mea.nu eu ii contaminez pe ei, ci ei pe mine asa ca fazele astea cu ce faceam cand eram fumatoare nu tin.si eu cred cu tarie ca daca tu nu faci nimic pentru tine,nimeni nu o sa faca.asa ca,lasati blindetea deoparte si luptati pentru drepturile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Am fost si eu in situatia ta si am luat-o usurel... M-am lasat de fumat in ziua in care am aflat ca sunt insarcinata, brusc, fara chestii de genul astazi mai putin cu una, etc. I-am explicat ca fac asta in primul rand pentru BB si ca, normal, nu m-am lasat de fumat ca sa fumez pasiv...Astfel incat, prima interdictie (de comun acord) a fost nefumatul in sufragerie. In dormitor nu se fuma nici inainte! Noroc ca avem trei camere, asa ca fuma in bucatarie sau in camera cu calculatorul. Suficient! Noroc si ca era vara si geamurile in zonele "viciate" stateau deschise fara probleme si, in plus, ieseam destul de des la terase unde putea fuma in voie si nu afuma nici casa.
De cand a aparut BB, era iarna (16 decembrie) a fumat doar in bucatarie, la geam sau, daca era prea frig, el in casa si mana afara. Mana ingheata, dar ce sa-i faci? In tot cazul, "sacrificiul" meu de a nu mai fuma deloc era mult mai mare decat al lui care totusi fuma, chiar daca nu oriunde, nu? In timpul verii, a folosit cu succes bucataria cu usa inchisa si geamurile larg deschise si balconul. Acum, in Dublin (suntem aici de o luna) fumeaza numai pe balcon. Oricum in casa sunt vreo doua alarme pt. fum!
Nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa fortezi pe cineva sa faca sau sa nu faca un anumit lucru, dar trebuie sa inteleaga si el ca nici tu nu poti fi fortata sa suporti ceva ca nu-ti place...si mai ales ce-i dauneaza lui BB!!!
Incercati sa impacati si capra si varza...de ex. pt. inceput, o tigara in casa, una afara. Si sa aeriseasca bine in urma lui!

quote:
Originally posted by Mickyyy

Mi se pare ca devin o scorpie daca il pun sa renunte la a fuma in casa sau in preajma mea doar pentru ca eu m-am lasat si nu mai suport fumul.

Dar nu este pt. tine, ci pt. BB!

Claudia

Mergi la inceput

Nu merge nici cu vorba frumoasa, nici cu impusul......
Am zis sa fac o incercare ieri. Asa ca aseara am incercat cu vorba frumoasa sa-l "atrag" in pat inainte de a-si mai aprinde o tigare, n-am reusit de nici o culoare, n-a vrut sa vina la culcare pana nu-si fumeaza tigarea de seara. Normal ca in momentul in care a ajuns in pat, mirosea a tutun de nici macar in brate nu-mi venea sa-l iau.
De dimineata ne grabeam sa plecam la munca, deja intarziasem, si el tocmai isi aprinsese o tigare. S-a foit atat cu tigarea aia, nu-i venea nici sa o stinga, dar nici timp s-o fumeze nu mai avea. Mai avea un pic si pleca cu ea aprinsa din casa, ori eu una urasc fumatul pe drum sau in lift. Asa ca m-am ratzoit putin la el sa stinga odata tigarea aia si sa mergem. Si bineinteles, replica lui a fost ceva de genul..."acum t faci ca nu mai stii cum e, nu-tzi mai aduci aminte cand fumai si tu 2 pachete pe zi"!!
Am renuntat la discutie, n-am avut chef sa-mi stric ziua de dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Shi eu shi Alexandru fumam, dar nu am fumat niciodata in casa. Nici cit eram gravida (atunci nu am fumat de loc), nici de cind e Andreas pe lume. Eu am inceput din nou sa fumez cind Andreas avea 1 luna, pt. ca nu alaptam. Fumam amandoi pe terasa. Cind eram gravida, iesheam din spirit de solidaritate cu Alexandru afara la fumat, el sa fumeze, eu sa iau o gura de aer curat. Pt. ca daca noi fumam e una, dar de ce sa fumeze shi copilul cu noi?

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Eu cred ca atunci cand e vorba de sanatatea copilului nu exista loc de compromisuri. Eu i-as spune clar: daca sanatatea ta si a mea nu te intereseaza, macar gandeste-te la bebelus si i-as explica pe larg ce efecte are fumatul asupra unui copilas inca in burtica sau deja nascut. Eu am fumat cam 8 ani, niciodata mult, cam un pachet la 3-4-5 zile, si cu pauze in care nu am fumat deloc. In momentul in care am ramas insarcinata eram cam la 3-4 tigari pe zi. M-am lasat imediat, fara nici un regret. Acum Clara mea are 14 luni,eu in continuare nu fumez si nici nu simt nevoia, deci cred ca nu voi mai fuma niciodata. In schimb, sotul meu, fumeaza cam un pachet pe zi. Cand eram insarcinata, l-am exilat fara drept de apel pe balcon. A inteles si a acceptat. Mi-a promis ca la nasterea fetitei, se lasa de fumat. S-a nascut Clara, si s-a lasat. Trei zile!!! Atat a tinut minunea. Ei, si daca dumnealui nu poate sa se lase de fumat, (inca - cel putin asa zice, ca mai incolo se va lasa, dar nu pun nici o baza ), atunci domnul a fost de acord sa nu mai fumeze nici macar pe balcon. Asa ca daca vrea sa fumeze, iese pe holul blocului sau in fata blocului. Nici nu as accepta altfel. Bineinteles ca atunci cand intra si-l simt cum miroase, parca-mi joaca un piticel pe creier, dar stiu ca nu-l pot forta sa se lasa de tot. Asa ca macar sa fumeze afara.
Deci, draga Mickyyy, gandeste-te la bebe si actioneaza in consecinta!
Te pup si sarcina usoara!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput