Copiii si televizorul...?!
Stimati si dragi parinti care va confruntati cu problema asta care pe mine a ajuns sa ma obsedeze,spune-ti-mi,va rog,am ajuns la capatul puterilor! Intai a inceput Matei cu Scooby Doo,casete cu diverse filmulete,am zis Ok la inceput,dar gluma a inceput sa se ingroase,in sensul ca nu apuca bine sa vina de la scoala,ca arunca ghiozdanul si deschidea televizorul.Pe urma a venit repede din urma si Ana(4 ani) care a inceput sa procedeze la fel! Video-ul a incaput,in cele din urma,ascuns fiind cand ei dormeau(ce minune!,noroc cu ploile astea!)in burta unui imens sifonier.Dar a ramas.....televizorul! Cand ma gandesc ca astept cu nerabdare sa adoarma sa pot vedea si eu un film in liniste!Ca,in rest,am capul patrat de atata stupid dog,curaj gemenii nu stiu care si va rog pe voi,AJUTOOOOOOR! Ce e de facut? Ca am zile in care l-as arunca de la balcon! Am incercat aproape toate metodele de pedeapsa posibile:nici un rezultat!
Raspunsuri
Lauraa spune:
subiect Nano. Pe mine sa ma tineti ca daca incep cu teoria impotriva TV-ului va luati de cap. Am un maaaaare dinter impotriva cutiei respective. Eu una nu ma uit la tv aproape deloc. O solutie buna pt. copiii tai e sa le atragi atentia cu altceva mai interesant. Desi e greu, televizorul e f. periculos tocmai pt. ca a-ti petrece timpul in fata lui e foarte usor, nu presupune efort psihic (si fizic in nici un caz), de aceea devenind o chestie placuta. Atentie mare. Cat timp suntem sub influenta dependentei de TV nu realizam pericolul la care ne expunem.Pericolul de a ne trai viata urmarindu-i pe altii. Eu nu am inca prunci, sunt insarcinata, dar atunci cand va veni pe lume nu o sa-i prezint TV-ul ca pe un trofeu : "Uite puiul mamii daca esti cuminte te las la TV. Sau daca mananci tot" NU! O sa incerc sa-i distrag atentia.Am mai zis, daca ar fi dupa mine m-as lipsi cu nima usoara de el,dar sotul nu. Asa ca inevitabil copilul va avea contact cu balaurul.Dar gandesc eu,daca i-l voi prezenta intr-o lumina proasta nu va fi atras. E adevarat ca pe parinti ii scuteste de multa bataie de cap, copilul se pune la desene animate si mama are timp sa gateasca, sa spele, etc. Acum inca am puterea sa zic ca voi face tot posibilul sa evit ajungerea la dependenta. Sper ca voi putea sa ma si tin de cuvant...
Am fost ca ptarunjelu in supa (nici nu strica , nici n-ajuta) dar macar m-am descarcat si pe aceasta cale.
Laura
Marina spune:
stiu sa programeze singuri tv-ul???? sari posturile de desene animate si spui ca le-au scos cei de la cablu. Sau vorbesti cu ei sa ti le scoata pe bune...nu cred ca o sa inteleaga de voie buna atata timp cat le-ai permis deja...daca erai ferm de la inceput...
nadina spune:
1.Daca te deranjeaza ca ei petrec pre mult timp in fata televizorului ar trebui sa ii orientzi spre alte activitati,eventual niste sporturi care sa le ocupe timpul si sa ii oboseasca.
2.Daca te deranjeaza ca nu apuci sa mai vezi si tu ceva,mai cumpara un televizor.
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
nano spune:
Marina,am fost si la firma de cablu si le-am spus ca vreau sa renunt la desene si mi-au spus:IMPOSIBIL! Nu au cum sa scoata numai canalele de desene,asa ca ,in ultima instanta ar trebui sa renunt la cablu,ceea ce voi si face,intr-un final! Oricum este o solutie extrema dar singura viabila in momentul de fata.Ideea de a mai cumpara un televizor nu tine ca nu asta era problema mea,eu ma pot lipsi foarte usor de cutia neagra!Iar in ceea ce priveste codarea,e imposibil,au descoperit singuri cum se deschide,cum se programeaza,cunosc televizorul mai bine ca mine,asa,ca....