UNASYN - pro sau contra antibiotice puternice?
Baietelul meu (5 ani) a facut rosu in gat. M-am dus cu el la policlinica si medicul (nu pediatrul lui, caci era in tura inversa) mi-a dat o reteta cu Unasyn. Niciodata nu am mai dat copilului antibiotic asa puternic. Cand am citit prospectul m-am ingrozit! La farmacie am intrebat si mi s-a spus ca UNASYN este antibioticul de rezerva, in caz ca nu isi face efectul altceva.
Ma mira ca medicul nici nu m-a intrebat ce antibiotic ii dau de obicei. Precizez inca o data ca nu era pediatrul copilului, ci pediatrul care asigura urgenta. Deci nu cunostea copilul. Nici macar pe fisa nu s-a uitat sa vada de cate ori a fost bolnav, pur si simplu a scris UNASYN si gata. Eu, vazand ca incepe sa scrie reteta fara sa ma intrebe nimic, i-am spus ca nu suporta Amoklavin-ul, iar medicul a spus: Ok! atunci ii dam UNASYN.
Concluzia: mi-e frica sa-i dau UNASYN, i-am luat Eritromicina asa cum mi-a mai dat pediatrul lui cand a avut rosu in gat. I-am pus si cartofi rasi la gat.
Voi ce parere aveti?
Raspunsuri
Marianar spune:
Mergi si la pediatrul lui sa-l consulte, ca sa scapi de orice indoiala, vezi ce parere are.
Multa sanatate!
mmi spune:
Poti sa intrebi pediatrul, chiar si telefonic ce parere are despre medicamentul prescris.
Si mie mi-e teama de medicamente si in special de antibiotice pentru copilul meu, dar uneori nu ai ce face si trebuie urmat tratamentul.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
Banti spune:
Nu cred ca e nevoie de ceva asa de tare pentru un simplu rosu in git. Ar trebui sa mai astepti sa vezi daca nu trece si fara antibiotic. Teoretic, pentru rosu in git nu e nevoie de antibiotice. Sau cel mult se da un Ospamox sau Eritromicina. Sanatate!
Ioana
maska spune:
scuze, banti, eu stiam ca ospen sau eritromicina...
otau, eu intreb intotdeuna, daca am o suspiciune, doi doctori. neaparat unul este pediatrul copiilor.
Dafneea spune:
E o crima sa dai unui copil antibiotice pentru rosu in gat!!! UNii medici sunt macelari, de-a dreptul...
Da-i cate 2 lingurite de lamaie rasa(cu tot cu coaja) si amestecata cu miere (pana e dulce-acrisoara) dupa fiecare masa si in 2 zile nu mai are nimic! E testat!
trina spune:
Antibioticele ar trebui recomandate numai dupa efectuarea unui exudat faringian care ar putea da informatii despre agentul cauzator (bacterii, virusi)al bolii, altfel o amigdalita tratata dupa "ureche", sau dupa "ochi" poate lasa urme. Ce antibiotic ar fi potrivit in functie de acest rezultat (al exudatului faringian) trebuie sa stabileasca numai un medic.
Inca o precizare Ospen si Ospamox nu este cam acelasi lucru, Ospenul are ca substanta activa Penicilina iar Ospamoxul - Amoxicilina.
tinatache spune:
of,of, ce repede apeleaza la antibiotice! Daca nu i-a facut nici o analiza de unde stie ca este cauzat de bacterii si nu de virusi (asa cum se intampla de obicei la rosu in gat)??? Virusii nu mor cu antibiotice si atunci indopi copilul cu medicamente de pomana.
Cred ca am scris de 100 ori pana acuma: NU SE DA ANTIBIOTIC LA ROSU IN GAT!!! la o boala mai serioasa, cauzata de bacterii, ce mai dai???
Cristina, mamica cu burtica