Acnee?

Acnee? | Autor: mmi

Link direct la acest mesaj

Care este virsta minima la care putem suspecta aparitia acneei la copilasii nostri?
Puiul meu are pe fata si doar acolo, din cind in cind, cite un cos sau doua care arata si evolueaza cam asa. L-am suspectat de eczema, am facut tratament dar bubitele sunt foarte voluntare si nu raspund in nici un fel la unguente si creme. Dupa ce isi fac veacul se duc la fel cum au venit.
Este posibil asa ceva la doar 3 ani?
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danis spune:

anduta mea are un an si jumatate si are problema asta de
pe la un an; doctorita ne-a recomandat sa lasam bubele in
pace si vor trece de la sine; o idee ar fi ca dupa baie, cand sunt porii deschisi si pielea mai moale sa-i freci obrajorii cu un prosop mai aspru; de asemenea, scoate pe cat posibil din meniul copilului tot ce inseamna grasime; daca-i dai cacao, redu cantitatea.

sanatate multa si sper sa scapam in curand si de acnee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Deci se poate! Nu imi venea sa-mi cred urechilor.
Oare vre-un dezinfectant pentru fata sau ceva lotiuni antiacneice nu ar fi bune?
Of, of. Ce ne-om face la pubertate?
Cu drag Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

Thea, de mica mica avea problemele astea ele se prezentau cam asa: ca un cos cu cap galben si usor rosu in jur... s a dovedit a fi un streptococ auriu.. iar asta s a descoperit la insistentele mele de a i lua proba si a i face antibiograma... parerea mea este sa faceti acelasi lucru, caci si mie imi dadeau medicii fel de fel de explicatii care de care mai "avizate"

Mergi la inceput

Ce proba trebuie luata? Nu i-am facut niciodata antibiograma copilului. Si cum se trateaza streptococii?
Cu drag, Mihaela.

Mergi la inceput

proba se ia f usor.. se atinge cu un betigas zona respectiva, bineinteles dupa ce a spart putin bubita.. asta o face asistenta logic. apoi i se face antibiograma

se trateaya cu antibiotic..

al Teodorei printre alte antib uri a fost "sensibil" la oxacilina.. saracutza, avea doar citeva luni si tb sa i l dau... groaznic, ca la inceput il varsa...

streptococii astia s tare pacatosi.. asa mi a spus doctora, in timp ataca si alte organe, oase

Mergi la inceput

Draga Tora97, multumesc pentru raspuns. Te rog sa-mi spui mai precis cum se manifestau bubitele la fetita ta. Apareau si dispareau la anumite intervale de timp sau le avea mai tot timpul? Se scarpina? Se spargeau si curgeau sau se uscau? Au trecut definitiv dupa tratament? Doctorii nu sunt asa de interesati de bubitele copilului meu, iar eu nu stiu ce sa intreb.
Multumesc, Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Acneea la copiii mici e prea putin probabil, as putea spune ca nu este posibil. Mai degraba sint de acord cu tora97 sa i se ia niste probe. In nici un caz sa nu folosesti lotiuni antiacneice pentru ca i-ar face rau, tenul este foarte sensibil la aceasta virsta. In primul rind nu ai descris bubitele care le face ala mic. Eu sint esteticiana . Daca vrei sa-l cureti pe fata , cred ca un ceai de musetel, neindulcit si bine strecurat ar face bine. Nu folosi nici sapunuri indiferent cit de bune ar fi. Incearca sa-i dai cit mai multe sucuri naturale si mincaruri mai mult fierte, fara prajeli, fara bauturi gazoase si ciocolata, sau cacao. Macar o perioada de timp. Si in nici un caz sa icerci sa-i storci bubitele ca se pot infecta f.f.usor.
Sanatate multa !

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

In nici un caz nu m-am atins de ele. Sunt niste bubite rosii cu virful alb, destul de mari, cred ca ajung la 3 mm diametrul. Ii apar cel mult doua o data. Apoi se string si ramin pe fata doar cojitele uscate care cad. Prima data au aparut asta vara bubitele si timp de o luna a tot aparut si a disparut cite una. De atunci nu am mai avut probleme. Saptamina trecuta au aparut doua, pe rind, si nu se mai vede alta.
Doctorita mi-a recomandat musetelul si putin nidoflor, iar o alta doctorita tetraciclina unguent. Nu au avut efect, dar bubitele dupa ce si-au facut damblaua au plecat de la sine. Acum au reaparut, cind chiar imi luasem gindul de la ele.
Mihaela.

Mergi la inceput

ti am spus, ca un cos galben deschis cu o zona rosie in jur.. zona rosie mie imi spunea clar ca este vorba de o infectie... ca acolo, se da o lupta
nu stiu ce se intimpla cu ele, dar stiu ca daca le spargeam raminea o gaura dupa ce curatam locul...

ii apareau in general pe fata, apoi incepusera cite una din cind in cind pe minute...

nu aveau o periodicitate..

nu am stat prea mult pe ginduri, ti am spus m am dus la o cunostinta asistenta medicala, la un spital de copii si am insistat. pina la urma medicul care o vazuse si la acest spital a cedat insistentelor mele si i a facut analiza

cit despre a i trece.. i am dat cu creme cu antib uri, ceai de musetel, albastru de metil violet de gentiana (de ziceai ca i dalmatian) nika... pina nu a luat tratamentul de rigoare nu au trecut cu absolut nimic...

era un streptococ luat din maternitate

parerea mea este sa insisti sa i ia proba si sa i faca antibiograma

Mergi la inceput

M-am convins. Daca au sa-i mai apara (tocmai i-au cazut cojitele, deci acum este cam tirziu, cred), sper sa nu mai fie cazul, am sa insist si eu cu analizele. Mi-e necaz, totusi, ca trebuie sa-i spun eu doctoritei ce sa faca si nu invers.
Cu drag si multe multumiri, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput