Spermograma la Victor Babes

Spermograma la Victor Babes | Autor: Adutza

Link direct la acest mesaj

Buna fetelelor, va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine.Sotul meu a facut spermograma la centrul de diagnostic Victor Babes dar cei de aici nu scriu pe analize nici o concluzie cum am inteles ca scriu la Medsana.Noi nu avem decat valorile normale si valorile lui care daca nu este prea mult vreau sa vi le spun si voua poate ma lamuriti voi daca e normospermie sau e altceva .
Valorile sunt

Volum 4,5ml val normale 2-5
ph 7,7 val normale 7-8
aspect , lichefiere incompleta la 1 ora
numar 70 mil/ml val normale 20-120 mil /ml
Mobilitate 70% val normale 80-100%
Rapid progresori la o ora 40%
Moderat progresori la o ora 20%
Mobili non progresori la o ora 10%
Imobili 30%
Morfologie normala
Citologie normala

Bineinteles ca nu ne-au speriat valorile care se incadrau in cele normale ci mobilitatea de doar 70%
Puteti sa-mi spuneti daca e de rau sau sunt eu prea exagerata
pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Adutza, dupa parerea mea spermograma e foarte buna, iar mobilitatea nu e rea deloc. Eventual mai poate s-o repete peste o vreme, dar mi se pare bun rezultatul. In orice caz este un rezultat care te indreptateste sa crezi ca daca tu esti ok, puteti concepe un copil pe cale naturala.
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Adutza sunt de acord cu Anemona. Mobilitatea e buna. Regula este ca mob celor rapizi plus a celor moderat mobili sa fie 50% (A+B=50%) ceea ce la voi e mai mult decat atat. Nr e bun, la fel morfologia.
In schimb nu sunt sigura ce e cu lichefierea incompleta la o ora. Verifica un pic asta si altfel n-ar trebui sa aveti probleme.
Tu ti-ai facut HSG si alte analize?

Sa fie cat de curand cu ochisori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adutza spune:

Multumesc fetelor , ma bucura f tare ce imi spuneti.Noi am inceput cu analizele la el pt ca este mult mai simplu.De luna viitoare incep si eu analizele si sper si eu sa fie totul bine.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Adutza, spune-mi te rog daca iti trebuie trimitere sau programare si sotul meu trebuie sa-si faca o spermograma si stam foarte aproape de spitalul Victor Babes. Te rog foarte mult sa-mi dai detalii. pupici, gabi

Mergi la inceput

Gabi, sotul meu a facut-o fara trimitere, s-a dus acolo si i s-au dat instructiunile si un recipient si s-a facut programarea.Spermograma costa 450.000 si iti dau rezultatul in aceeasi zi .Am inteles ca la Medsana costa mai putin 250.000 iar rezultatul il ai adoua zi.
pupici

Mergi la inceput

Adutza, multumesc mult pentru raspuns. Vreau sa te mai intreb daca "recoltarea" se face pe loc sau poti sa o aduci la "pachet"? mutumesc si pupici multi, gabi

Mergi la inceput

"Recoltarea" nu se face pe loc pt ca nu au un spatiu pt asta."Operatiunea " s-a facut acasa si in 30 min max a fost dusa la spital.Daca stati aproape nu e o problema , maine pot sa-ti dau instructiunile care le-am avut noi.In principiu e vorba de 3 zile abstinenta sex, alcool, oboseala
pupici

Mergi la inceput

Adutza, multumesc mult de tot. Mi-ar fi de mare folos informatiile. In sfarsit, m-a luminat si pe mine cineva in legatura cu spermograma. Mult succes la bebici. Tu banuiesti ca ai avea vreo problema? Incerci de mult sa faci bb? Astept maine celelalte informatii. Inca o data multumesc si multi pupici, gabi

Mergi la inceput

Gabi in instructiuni scrie asa : recoltarea se face prin masturbare dupa 3 zile de abstinenta.Dupa recoltare se va tine recipientul la temperatura corpului aprox 20 min pana la lichefierea partiala.Transportul trebuie facut in max 30 min , se va feri de temperaturi extreme sau razele soarelui.Trebuie mentionata ora recolatarii.Mult succes
Noi incercam din mai , oricum trebuie sa avem rabdare
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Sa va zic si eu ce ni s-a zis despre spermograma la Medicover: trebuie ca inainte de recoltare sa existe 5 zile de abstinenta total, sa nu consume alcool si sa nu bea cafea inainte de operatiunea cu pricina.
Pretul este de 200000 lei la Medicover si rezultatele se dau in 7 zile lucratoare.
Aici se face recoltarea doar miercurea intre orele 11-12.

Mergi la inceput