Cojite pe cap - dermatolog?

Cojite pe cap - dermatolog? | Autor: ruxi

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, Clara mea are 1 an si 2 luni. De pe la 3 luni au inceput sa-i apara niste cojite pe pielea capului, care in timp se faceau ca niste cruste galbene, si o si mancau, astfel incat atunci cand a putut sa se scarpine, a inceput sa-si faca chiar rani. Am incercat orice. Pieptanat in fiecare zi, tratament cu un preparat alcatuit din vaselina si acid salicilic, tratament cu Nizoral, si NIMIC. Astazi, la 1 an si 2 luni, problema este aceeasi, ba parca mai rau. Am consultat 2 medici: pediatrul ei ( in care am mare incredere ) si doctorita de familie, diagnosticul " dermatita seboreica". Alt tratament decat cele de mai sus cica nu ar fi. Insa in loc sa se vindece cat de cat mai rau se agraveaza. Am tuns-o cheala ca sa putem sa-i facem tratamentul mai bine si degeaba. Cojitele acelea se fac pe niste buburute rosii pe care le are pe pielea capului( preponderent in crestetul capului ), si cateodata asa se irita si o mananca ca nu stiu ce sa-i mai fac. S-a lovit vreuna din voi de asa o problema? Stiti vreun tratament? Imi puteti recomanda un dermatolog bun la care sa o duc ca sa mai aflu o parere si poate un alt tratament? Va rog, fetelor, poate ma puteti ajuta. Multumesc

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si o luna
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Ruxi, Maria a avut exact aceeasi problema. Noua ni s-a prescris unguent cu acid salicilic si i-a trecut intr-o saptamana. Daca e dermatita seboreica, e un pic mai complicat tratamentul. Nu vreau sa te sperii, dar scapi mai greu de ea. Nu stiu un dermatolog bun, dar iti urez succes.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

ruxi,

poti sa incerci la Prof. Giurcaneanu la Biomedica: 211.71.63; 210.83.29

sanatate si bafta sa scapati cat mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Multumesc fetelor. Clara mea are si o dermatita atopica, care ne-a chinuit ingrizotor pana pe la 6 luni, cand am schimbat pediatrul, si noul pediatru ne-a dat un tratament si am scapat de bubitele care erau pe tot corpul, in 7 zile. De atunci au mai aparut doar sporadic, si foarte putine. Dar cu bubitele si cojitele astea de pe cap nu reusim sa o rezolvam deloc. Exista dermatologie copii sau trebuie sa ma duc la dermatologie generala?

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si o luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaz. spune:

buna,
incearca sa mergi la budimex (sau marie curie parca i se mai spune)unde sunt dermatologi de copii buni. baietelul meu a avut aceasta problema luni de-a rindul incepind cu a doua luna de la nastere si pina nu mi s-a dat un tratament adecvat dermatitei seboreice. e pe baza de vaselina si acid salicilic, dar are in continut multe alte substante pe care le-am uitat (au trecut deja doi ani de atunci), prntre care si zinc - e singura substanta de care imi amintesc acum (erau vreo 7-10 componente). numai asa am scapat de lupta cu "cojitele".dureaza vreo 1-2 luni insa pina sa se vada rezultatul si se continua preventiv si dupa ca sa fii sigura ca nu vor reveni, apoi te opresti.
succes.
M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Incearca sa mergi si la Spitalul Colentina, au dermatologi buni. Mergi cu o trimitere de la medicul de familie la camera de garda, daca nu ai o cunostinta care sa te recomande unui medic de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

ruxi,
si noi am avut cojitze galbene pe cap, dar am scapat de ele fara tratament (il samponam bine, pana i se inmuiau si apoi il pieptanam bine, cu un pieptan cu dinti desi; in zonele unde cojitele erau mai groase si se rupeau cu tot cu piele, il dadeam cu crema cu galbenele). cred ca 2-3 luni a durat povestea. acum nu mai are absolut nimic. e adevarat ca nu avea bubite rosii si nici nu se scarpina.

voi cum ati scapat de dermatita atopica? ce tratament v-a fost prescris? noi ne luptam din greu...

numai bine si sanatate pisicutei!

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Si la bebelinul meu i-au aparut cand era mai mititel, pe la 2-3 luni. Am incercat doua metode, a doua a dat si roade. La inceput, ii dadeam cu ulei (baby oil de la Johnson) cu o jumate de ora inainte de baita, iar la baita il frecam un pic cu perita de dinti, mai mult pieptanat decat frecat, dar, oricum, parea ca nu-l deranjeaza deloc. Dupa o repriza din asta de periat, il samponam si il ungeam dupa baie si pe capusor cu crema de corp (Eucerin).
A doua metoda a fost datul cu acelasi ulei, dar fara a-l mai spala dupa aceea, ci doar il masam pana intra aproape de tot in pielea capului. Cam dupa o luna pielea a revenit la normal, acum (7 luni) mai face din cand in cand cojite, dar doar doua-trei si nu mai sunt lipite de pielea capului, le gasesc prin par.
Dar noi mai suntem si sub un tratament homeopatic pentru eczema, asa ca s-ar putea prea bine ca rezolvarea cojitelor sa fi venit, de fapt, de acolo.
Oricum, succes maxim si pielicica fina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Si Laura a fost diagnosticata cu dermatita atopica si am avut aceleasi probleme cu cojite in cap intr-un singur loc. Pediatra noastra ne-a dat Diprosalic de la Schering-Plough(exista si unguent si lotiune) si-a functionat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchi spune:

si noi am scapat de cojite fara tratament.
ii dadeam pe bubite cu o crema mai grasa, ii puneam caciulita si il lasam aprox. 5-10 min., dupa care ii faceam baita si ii masam bland, cu buricul degetelor, pielea capului. pe urma ii periam perisorul, cele mai multe cojite cadeau imediat.
este foarte important periatul parului, dimineata si seara.

quote:
Originally posted by iubibubi

ruxi,
si noi am avut cojitze galbene pe cap, dar am scapat de ele fara tratament (il samponam bine, pana i se inmuiau si apoi il pieptanam bine, cu un pieptan cu dinti desi; in zonele unde cojitele erau mai groase si se rupeau cu tot cu piele, il dadeam cu crema cu galbenele). cred ca 2-3 luni a durat povestea. acum nu mai are absolut nimic. e adevarat ca nu avea bubite rosii si nici nu se scarpina.

voi cum ati scapat de dermatita atopica? ce tratament v-a fost prescris? noi ne luptam din greu...

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

ruxi,

pupici.

Draga iubibubi, noi am tras-o tar de tot cu dermatita atopica. Mai intai apareau ca o uscaciune a pielii, apoi se facea ca o rana mica, apoi se intindea din ce in ce mai tare. Ajunsese mititica de avea aproape rani pe tot corpul din cauza diferitelor tratamente pe care ni le daduse fostul pediatru, unul mai fara de folos ca celalalt. Noul pediatru ne-a dat un tratament cu un preperat facut la farmacie din elocom si vaselina. Dupa 7 zile, nu mai avea nimic de piele. Apoi a urmat o perioada de cateva luni, in care i-au mai aparut sporadic cateva bubulite , pentru ca in final, de cateva luni sa nu-i mai apara deloc. Noi am mai avut mare grija si cu urmatoarele: am eliminat orice detergent, i-am spalat lucrusoarele numai cu sapun facut in casa de soacra-mea si clatite f.f. bine, fara balsam, i-am dat numai lapte hipoalergenic, am eliminat din alimentatie orice produs care ar fi putut declansa o alergie. Si, doamne-ajuta, am scapat. Daca scap si de cojitele din cap, as fi tare fericita.

Multumesc fetelor pentru raspunsuri.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni

Mergi la inceput