lipsa poftei de mincare

lipsa poftei de mincare | Autor: flavius

Link direct la acest mesaj

micuta noastra are 2,5 luni si ne exaspereaza. nu vrea sa pape si a scade in greutate. s-a nascut cu 2,400 kg, acum are 4.500. in prima luna a supt foarte bine dar acum cind mamica o pune la sin se agita si plinge si se fereste de sin. cu chiu cu vai ia 40 de ml la o masa. la 2 luni i-am facut vaccinul si de atunci a inceput necazul. are oare vreo legatura? nu vrea nici biberon nici cu ceiuc nici cu NAN, doar sin dar asa de putin. am fost la doi pediatri cu ea si ne-au spus ca nu are nimic! a... acum am descoperit ca are o iritatie si la urechiusa, nu este otita, nu face febra, dar la palpare face urit rau. ii punem picaturi. speram ca daca ii trece urechiusa sa isi mai revina. este un chin. suntem exasperati. ce e de facut? help!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Tratati durerea de la ureche! Fiica mea avea aceleasi reactii la cateva luni, s-a descoperit o reactie otica (fara febra, doar urlete la atingere)ca urmare la orice incercare de supt din partea ei asupra urechii se creeaza o presiune si...durere. Ca urmare urlete si refuzul mancarii pe care normal il asimila cu durerea.
Sanatate multa si pofta de mancare!

Raluca si Ilinca (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Daca o doare urechiusa e normal sa suga putin si sa se agite si sa planga, o doare cand suge! Daca i-ati administrat vaccinul antipolio oral ar putea avea si niste probleme de digestie. Tratati urechea si situatia se va imbunatati. Impotriva durerii exista niste pastilute homeopate, Osanit, sau sirop cu paracetamol Calpol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Sigur durerea la ureche ii da dureri mari cand suge. Incearca sa mulgi un pic de laptic de la tine si sa-i dai cate putin cu lingurita, si la inghitit o sa resimta durerea, dar mai putin decat atunci cand suge. Va dorim multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavius spune:

merci mult. asa cred ca se explica si faptul ca din suzeta suge, si isi suge si minuta, semn ca ii este foame, dar totusi nu accepta lichidele pe care i le dam... parca ar suge foc efectiv asa se zbate si se suceste si plinge.... pe de alta parte îi dam Vigantol, Debridat, Bonisan si impotriva colicilor Sab... Stiti cumva reactii adverse la toate astea?
Si va rugam mai spuneti-ne cum a_ti facut sa va invatati bb-eii sa bea din biberon si cind ati diversificat hrana si cu ce... A noastra nu vrea aproape deloc biberonul si cu atit mai putin Nan-ul (supa ce de Milupa nu s-a atins de loc!) Iar suptul de la sin, atita cit este, putin, din ora in ora si cu mari chinuri, ?tim ca nu va tine la nesfirsit.
Va multumim din suflet pentru ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Ooffff, draga Flavius, de-ai sti cum te inteleg. Si eu am o puiuta de 11 sapt, care s-a nascut cu 3 kg si acum are tot cat puiul tau, adica 4,500 kg. Nici ea nu vrea nici biberon, nici lingurita, nici ceai, nici apa. Astept si eu cu sufletul la gura sfaturi de la cei incercati!!!
Poate la voi este de vina urechiusa...ca daca o doare la atingere sigur o doare si la efortul de supt. Va tin pumnii sa va faceti repede bine!!!

http://community.webshots.com/user/tangorezu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

quote:
Originally posted by flavius

merci mult. asa cred ca se explica si faptul ca din suzeta suge, si isi suge si minuta, semn ca ii este foame, dar totusi nu accepta lichidele pe care i le dam... parca ar suge foc efectiv asa se zbate si se suceste si plinge.... pe de alta parte îi dam Vigantol, Debridat, Bonisan si impotriva colicilor Sab... Stiti cumva reactii adverse la toate astea?
Si va rugam mai spuneti-ne cum a_ti facut sa va invatati bb-eii sa bea din biberon si cind ati diversificat hrana si cu ce... A noastra nu vrea aproape deloc biberonul si cu atit mai putin Nan-ul (supa ce de Milupa nu s-a atins de loc!) Iar suptul de la sin, atita cit este, putin, din ora in ora si cu mari chinuri, ?tim ca nu va tine la nesfirsit.
Va multumim din suflet pentru ajutor
flavius

Sal, flavius si bine ai venit la !
In afara de Vigantol, mi se pare exagerat sa-i dai toate celelalte "lichide" - nu stiu daca un medic ti-a recomandat asta, Bonisanul e tot pentru colici si nu cred ca ajuta semnificativ sa-i dai impreuna cu SabSimplex - iar Debridatul, hmmm, din ce stiu eu, ajuta digestia, dar in momentul in care voi ii dati doar lapte matern, nu vad rostul. Parerea mea e sa renuntati la cateva din ele.
Cat priveste diversificarea, ea se face la 3-4 luni, exista destule subiecte pe forum cu privire la acest subiect - daca nu gasesti, am sa incerc sa-ti postez eu cateva linkuri. Iar cu biberonul ar fi trebuit sa fie treaba usoara - lasati-o cateva zile si reincercati - puneti si apa, si ceai in biberon, poate se obisnuieste. Oricum, se spune ca odata ce prinde gustul biberonului, nu va mai accepta sanul, deoarece se "leneveste" si-i e mai usor sa traga din biberon. Daca nu vrea si nu vrea pana la cana cu cioc, n-aveti decat sa va chinuiti cu lingurita.
Va doresc multa rabdare si perseverati cu alimentatia naturala !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Bonisanul e si pt. pofta de mancare si pt. colici. Daca ii dai Bonisan nu-i mai da si Sab simplex si Debridat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Flavius,

pe langa medicatia obisnuita data de medic, incearca si urmatorul tric: faceti niste pernute cusute pe care le umpleti cu sare de bucatarie, de preferinta grunjoasa, si aplicati -le calde pe urechiuse. (tinute pe calorifer, sau date un pic cu fierul). Sarea ajuta sa se mentina cade pentru mai mult timp.

Si eu zic ca dupa ce rezolvati urechiusa scapati de alte probleme.

Sanatate!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavius spune:

sper ca toate raspunsurile voastre sa ne fie cumva de folos. incercam, facem "joc de glezne" și tot o scoatem la capat. e greu... greu se fac oamenii mari. in orice caz acest forum ne ajuta mai ales psihic vazind ca o patesc si au mai patit-o si altii. e mai usor asa, altfel cred ca ne apuca depresiile... se spune ca primul an e mai greu, nu? (si urmatorii vreo 20)
sper sa reusim sa o invatm si cu biberonul dar stringe din gurita si il impinge cu limbutza afara... iar cu linguritza la fel, sau lasa ca lapticul sa ii curga din guritza... am incercat si in somn, a mers o data, apoi s-a inecat putin si nu mai vrea... ei, pina acum am avut de toate: varsaturi (dar au trecut), sughituri, constipatie, refuzul lapticului, inflamatia asta pacatoasa la urechiusa, reactia la vacinurile din luna a doua, drumuri la doctori si chiar la urgente... incepem sa ne invatam ca "asta e mersul"
numai bine. asteptam vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Draga flavius, din experienta de Stan Patitul te sfatuiesc sa-i spui sotiei tale sa se mulga dupa fiecare supt al puiului. Un supt neeficace duce la scaderea cantitatii de lapte. De asemenea, eu am luat supliment de vitamina C, care intareste sistemul imunitar, si spirulina. Va tin pumnii sa treceti cu bine peste toate! Eu stiu ce greu este cand puiul nu mamanca nimic.
victoria si minunea mea Daria

http://community.webshots.com/user/tangorezu

Mergi la inceput