Am si eu o rugaminte! Eu mi-am montat o centrala de apartament. Intrebarea mea este daca mai am vre-o legatura cu tronsonul de tevi al vecinilor? Caz concret : Exista o fisura pe una dintre tevi. Cine trebuie sa o repare si daca exista vre-un act normativ care reglementeaza acest lucru?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
din ce stiu eu.. amator...
daca teava cu fisura este la tine in apartament, trebuie sa asiguri(obligatoriu) accesul la ea pentru reparatii, reparatiile intereseaza pe radet sau asociatia de proprietari. (nu pe tine !)
daca teava este in alta parte.. nu te intereseaza, nu tzii se poate imputa nici la intretinere / fond de reparatii, etc.
Florin.
Multumesc Florin! Asa stiu si eu ca am obligatia sa-i las in apartament pentru reparatii sau schimbat tevi dar ei imi spun sa chem eu un instalator si sa platesc reparatia pentru ca este teava mea. Eu nu mai folosesc teava aia deci ma gandesc ca nu e treaba mea. Si ma interesa daca stie cineva ce lege reglementeaza chestia asta?
Este ilegal ce vor sa faca. Teava respectiva face parte din bunurile care sunt in coproprietate. Pentru detalii, citeste si:
- Legea locuintei nr.114/1996.
- Ordonanta guvernului nr.85/2001 privind organizarea si functionarea asociatiilor de propretari.