Nu mai vrea sa-l spal pe cuculet.
De aproximativ o saptamana baietelul nostru (un an si 10 luni) face urat cand vrem sa-l spalam pe putica.
Din cauza asta cred ca nu reusesc sa-i fac toaleta suficient de bine si probabil este putin iritat si asa intram intr-un cerc vicios. In ultima instanta pentru a reusi sa-i fac totusi toalete ii umplu cadita cu apa in care pun permanganat de potasiu(e un dezinfectant) si-l pun sa stea cu funduletul in apa calda cat mai mult ca daca ma vede ca-i pun mana face scandal. Totul a inceput de cand, citind pe forum ca trebuie decalotat copilul la baie, hai si eu sa-i fac asta ca nu-i mai facusem de mult(nu prea ii placea si atunci evitam sa-i fac asta)Totul a fos OK si nu am avut senzatia ca l-a deranjat in mod deosebit.
Tot cam acum o saptamana au fost doua zile in care l-am lasat in chilotei fara pampers.
Am fost cu el la doctor si a zis ca nu are nimic.
Nu-l deranjeaza cand urineaza deci nu e racit, dar nu ma mai lasa sa-i pun mana, ne luptam si pana punem pampersul.
Ati avut asemenea probleme cu copii? Vreau un sfat practic cum sa-i fac toaleta zilnica in conditiile astea si in acelasi timp sa-l fac sa scape de teama asta.
Sobo si BB Dragos
Raspunsuri
cl spune:
Daca-i faci baie zilnic, este in regula. Eu cred ca ar trebui sa-l lasi cateva zile in pace, ca sa uite. Apoi incearca din nou, dar da-i in manute o jucarie noua, abate-i atentia la altceva. Eventual incearca sa-i explici, spune-i ca face buba daca nu te lasa sa-l speli. Sper sa reusesti.
Claudia
anchi spune:
eu am avut asemenea probleme cu baiatul cel mic.
pt inceput lasa-l in pace, spune-i lui sa se spele (atit cit poate). eu ii dadeam cu kanamicina sau nidoflor (m-a invatat medicul de la urgenta copii -"grigore alexandrescu"). l-am lasat pe el sa-si dea singur, un pic , pe mot, fara sa se decaloteze. treptat, am inceput sa-l ajut si eu, putin cite putin. a durat aproape o luna pina a priceput ca nu o sa-l mai doara. nu il forta, iti trebuie multa rabdare. probabil l-a durut si acum se apara.
pe baiatul meu l-a decalotat doctorita pediatra fara pic de mila, s-a infectat si asa am ajuns la urgenta. dar, sa stii, ca medicul nu mi-a recomandat sa-l decalotez si sa-i spal putica (proces de autocuratire - natura a aranjat totul). mi-a spus ca , dupa baie sa-l decalotez si sa-l ung cu unguent, dar nu des, o data sau de doua ori pe luna.
asa procedez si cu baiatul cel mare, si pot sa-ti spun ca, de 5 ani nu mai avem probleme.
sunt medici si medici, pareri si pareri.
inca un sfat: permanganatul usuca pielea, nu exagera, trebuie folosit doar la nevoie.
mirela.mustaciosu spune:
Noi am avut o problema similara imediat dupa ce l-a decalotat medicul (facuse aderente si n-am mai reusit sa decalotam complet acasa), dar asta pentru ca s-a speriat si pt. ca locul a fost dureros o vreme. Dupa fiecare decalotat pentru a evita sa faca o infectie sau o micoza medicul pediatru ne-a sfatuit sa folosim un pic de Nidoflor.
iamona spune:
doctorii americani sustin ca nu e nevoie de decalotare .Daca ii faci baie in fiecare seara ar trebui sa fie ok.Daca apar probleme te duci la doctor si iti zice ce sa faci in continuare,dar astia sustin ca daca e sa apara o problema apare si daca decalotezi.
Eu nu am facut nimic pana la 1 an...apoi cam o data de 2 ori pe sapt.
Daca se impotriveste(si de vreo cateva luni asa face.are 2 ani si 3 luni acum..il las pe moment dar in cateva zile ii distrag atentia si il curat...
succes si nu intra in panica...