Ce se intampla cu fimoza nedescoperita si netratat
Aveti idee ce se intampla daca un baietel are fimoza iar mamica este nepriceputa si nu isi da seama de asta? Cum il afecteaza aceasta fimoza cand va creste si va deveni barbat? Se poate face ceva la orice varsta?
Daniela, mamica de Ana-Maria
Raspunsuri
Sobo spune:
Nu cred ca e problema mamei sa diagnosticheze copilul, pentru ca este destul de complicat. Este neaparat sa il vada un medic. Din cate stiu eu trebuie intervenit pana in maxim 5 ani. Dupa aceasta varsta se poate sa aiba urmari asupra vietii sexuale si deasemenea sa-l influenteze psihic deoarece este mult prea mare si o operatie facuta la vaste mari este resimtita mult mai puternic.
Din cate stiu eu la noi in tara medicii recomanda astfel de interventii in jurul varstei de un an.
Sper sa fie o intrebare pur ipotetica si sa nu aveti nici un fel de probleme.
Sobo si BB Dragos
parpalak spune:
quote:
Originally posted by Sobo
Nu cred ca e problema mamei sa diagnosticheze copilul, pentru ca este destul de complicat. Este neaparat sa il vada un medic. Din cate stiu eu trebuie intervenit pana in maxim 5 ani. Dupa aceasta varsta se poate sa aiba urmari asupra vietii sexuale si deasemenea sa-l influenteze psihic deoarece este mult prea mare si o operatie facuta la vaste mari este resimtita mult mai puternic.
Din cate stiu eu la noi in tara medicii recomanda astfel de interventii in jurul varstei de un an.
Sper sa fie o intrebare pur ipotetica si sa nu aveti nici un fel de probleme.
Sobo si BB Dragos
Pai si-atuncea cum faci? Il duci la medic incontinuu ca poate-poate ii descopera fimoza? (Chiar, ce-i aia fimoza, de fapt?)
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
ponicid spune:
Eu nu am probleme pentru ca am fetita dar o cunostinta are un baietel de 11 ani caruia i s-a descoperit fimoza. Nici eu nu prea stiu in ce consta, ce anume se opereaza si ce consecinte sunt daca nu se intervine.
Daniela, mamica de Ana-Maria
iren spune:
Eu stiu ca fratele meu,cind a fost bebe,a avut fimoza,dar urla rau,rau,cind facea pipi,si nu facea tot odata,ci in reprize,asa ca nu cred ca n-are cum s-o descopere,ca doare si tre'sa-si dea seama ca ceva nu e in regula...da' acu eu nu stiu sa-ti zic daca toate cazurile sint dureroase,dar stiu ca nu este ceva grav daca este operat la maturitate.
Iren&Bogdanelu
mirela.mustaciosu spune:
Daca nu-l decalotezi deloc acasa, e bine sa-l vada medicul la un control periodic de rutina. Multi medici pediatrii nu se complica prea mult cu un control complet, dar trebuie sa-l tragi tu de maneca.
Fimoza este o stramtorare a orificiului preputial care nu mai permite descoperirea glandului. Poti s-o depistezi cand decalotezi copilul sa cureti zona respectiva. Daca mami nu se pricepe sau ii e teama s-o faca sa-l roage pe tati. O poate face si un medic pediatru (de preferinta un urolog si pe cat posibil manual - adica fara operatie). Daca stramtorarea orificiului nu mai permite decalotarea manuala se poate opera - de preferat inaintea varstei de trei ani). Nerezolvata, fimoza poate produce neplaceri ale aparatului urinar. Multa sanatate!
kosmina spune:
ciao!baietelul meu are fimoza,am descoperit acum o luna,am fost la chuirurg si i-a dilatat orificiul cu o pensa,nu a fost prea placut.la fiecare baie trebuie sa decalotez penisul si sa spal cu apa si sapun,daca nu,se poate ingusta din nou orificiul.iti poti da seama si singura daca are fimoza,trage spre inapoi preputul,pielea,dar incet pana se descopera glandul,daca preputul este rosu si nu poti ajunge la gland,atunci ar fi cazul sa consulti un chirurg pediatru.
cosmina si raducu
GabrielaG spune:
Parerile sunt impartite. Baiatul meu cel mare de 5 ani si jumatate cred ca are o problema cu decalotarea, ca nu o pot face.Este o pielita aproape transparenta, care nu ne da voie. Tot incerc eu de ceva timp, dar nu vad nici o ameliorare. Pe de altea parte nu are nici o problema la urinat.
La baiatul cel mic am reusit sa-i decalotez de la 5-6 luni, fara probleme, chiar m-am spweriat cand am vazut cum s-a dat peste cap, ca de, nu aveam experienta.
Sanatate la puiuti,
Gabriela si baietii