PARINTI NESTIUTORI!
BUNA FETELOR.AM UN BAIETEL DE 5 SAPTAMANI SI AS VREA SA IMI SPUNETI SI MIE,DEOARECE NU ARE CINE SA-MI ZICA,CE TREBUIE SA CUMPAR PENTRU EL.MAI EXACT CE TREBUIE SA AM IN CASA PENTRU URGENTE(MEDICAMENTE),DE LA CAT POT SA-I DAU SI ALTCEVA CE SA MANANCE IN AFARA DE LAPTE(VITALACT)SI CEAI.DE LA CATE SAPTAMANI POT S-I DAU SI ALTCEVA?
AM AUZIT DE O PULBERE CARE O PUI IN LAPTE,STITI CEVA DE ASTA?
VA ROG AJUTATI-MA.
P.S.BAIETELUL MEU S-A CONSTIPAT,CE SA-I FAC.
VOI CE LE DATI COPIILOR PENTRU COLICI?
CAT CEAI SA BEA PE ZI SI CAT LAPTE SA-I DAU LA O MASA LA VARSTA LUI(MA REFER LA GRAMAJ,STIU CA PUN O MASUR LA 30MG DE APA).
Raspunsuri
simonab spune:
Felicitari pentru baietel ! sa-ti traiasca si sa fie sanatos !
Tin minte ca noi am luat contra colicilor - Sab Simplex dar nu l-am folosit spre norocul nostru (eu am alaptat), am mai luat supozitoare cu paracetamol in caz ca face febra (vine iarna si nu se stie), panadol pentru copilasi sirop. Si o multime de unguente daca se irita la poponet ....
Cat despre ce se pune contra colicilor , eu stiu ca exista un lapte praf special pentru bebelusi care au colici. Dar nu stiu ce firma este dar pot sa aflu maine cand ma duc la farmacie .
Pupici
Simona
simonab spune:
La mine fata nu a vrut sa bea ceai deloc asa ca pina la 4 luni a baut numai laptic de mama, apoi i-am dat putin cate putin si suc de fructe (luam la borcanase de bebelusi special pentru varsta ei de atunci).
Iar daca o zi nu-mi facea cacutza atunci si eu intram in panica si m-a invatat cineva sa iau termometru pe care il ungeam cu putina crema de galbenele si il bagam usor in poponet si efectul era garantat. Acuma se zice ca nu e bine sa faci asta prea des, in cazul nostru fata nu a avut probleme sa nu faca (chiar facea prea des si asta face si acuma !) dar uite ca de vreo 2 ori tot am facut tehnica termometru ....
parpalak spune:
Felicitari si sa va traiasca! Voiam doar sa-ti spun ca daca kk e moale, bb nu-i constipat, chiar daca face mai rar. Unii bb fac mai des, unii mai rar, nu e neaparat nevoie sa fie constipatie. Cit despre diversificare, in Canada se recomanda sa o incepi de la 4 luni cu cereale pentru bebei (orez, si apoi altele).
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
Marianar spune:
Pt. colici: Sab simplex, Bonisan;
Ceai: Baby drink( la 5 saptamani Vladut bea de 3 ori /zi cate 50ml, era cald atunci, lasa-l sa bea cat vrea el, daca vrea);
Medicamente pt. febra: novocalmin supozitoare si eferalgan pediatric - sirop;
Unguente pt. iritatii: cutaden (reviken), nidoflor, bepanthen, triderm (se foloseste in ultima instanta, cand nu fac fata celelalte, DA DEPENDETA evita-l pe cat posibil);
Lapte: de la 5 saptamani a papat Milumil - 5 mese pe zi cam 150-180ml la o masa, lasa-l sa pape cat vrea el, nu-l forta;
Diversificarea: am inceput-o la 4 luni jumate cu fructe (mar, portocala si apoi morcov, nu toate odata), la 5 luni am introdus cerealele si la 5 luni jumate supa de legume;
Asa am procedat eu cu Vladut, nu trebuie sa o iei ca pe o regula, vezi ce ii face bine puiutului tau, ce-i place si ce nu.
Succes!
Florentina Roman spune:
teo,
Tudor al meu a fost constipat pana la 2 luni; am incercat si metoda cu termometrul, i-am dat si ceai de musetel, ii mai puneam uneori si cate un sfert de supozitor cu glicerina pentru copii si de-abia facea. Medicii m-au asigurat ca e din cauza laptelui praf, unii copii sunt mai sensibili.La 2 luni a inceput sa faca singur si de atunci nu am mai avut nici o problema cu constipatia.Daca facea temperatura, eu ii dadeam Eferalgan pediatric.
Pentru calmarea colicilor, in afara de Sab simplex sau Bonisan, daca vedeam ca nu se calmeaza, ii mai puneam pe burtica un prosopel incalzit si se linistea.
Succes!
Florentina & Tudor
ochinegri spune:
hei ! sa va traiasca !
S-ar puea sa n-aveti nevoie de .... mica farmacie !
Oricum, ca mai sus, de preferat supozitoare (nu pe gura). deci, supozitoare Algocalmin pt. cazuri grave (febra peste 38), paracetamol (febra, in general). In toate aceste cazuri se discuta cu pediatrul, chiar dupa supozitor !
De colici, nu scapa nimeni ... chiar cu SabSimplex, da' ajuta !
O sa fie bine !
BB constipat am avut si noi. Supozitoare cu glicerina ... la greu, nu fac rau (testat pe noi). Mai rau este cand copilul e agitat, n-a facut KK si nimeni nu mai doarme.
Bafta multa tinerei mamici !
mama L
amai spune:
Buna!
Am folosit si noi cu succes supozitoarele de paracetamol 125mg, algocalmin 1/2 supozitor la temp. > 38 si glicerina 1/4, 1/2 supozitor in caz de constipatie ; Baby drink si Debridat pentru colici(farmaciile sunt pline de ceaiuri si siropele pentru colici).
Ceea ce am mai folosit si nu am vazut pe aici(poate mi-a scapat) - glicerina boraxata si pansamente sterile. E bine pe cit posibil dupa ce il alaptezi sa-i stergi gurita cu un tampon cu gliceria boraxata pentru a evita riscul de a face afte din cauza rezidurilor de lapte ramase in gurita. Daca mai ai si tu lapte si ii dai sa suga poti sa te stergi si tu inainte pe mameloane.
Nu stiu ce scutece folosesti dar noi am avut probleme mari cu Libero si nu am scapat decit cu un banal Johnson's roz. Acum nu mai folosim deci Pampers(nu vreau sa fac reclama dar, asta e adevarul). Oricum mi-e ciuda ca nu au scos pe piata romanesca up&go.
Am mai folosit Elocom - unguent pentru iritatii(bubite) pe fata de la transpiratie ,saliva,etc
Toate cele bune ! Sa va traiasca, sa fie sanatos!
Anca
Cary spune:
Vad ca fetele ti-au scris la capitolul medicamente si ceaiuri asa ca n-o sa mai repet si eu.
Cat despre pulberea aceea de care ai mentionat,se prepara in lapte sau apa,dar nu mai repede de 4 luni.
Se gaseste destul de usor in magazine,scrie pe cutie pentru cate luni si pentru inceput ti le recomand pe cele de la HERO cu fulgi de orez.
Pe la 7 luni,ca vine iarna,poti sa-i dai fulgi cu fructe si aproape de 1 an se gasesc fulgi cu fructe si miere.
Modul de preparare la 180ml lapte 2-3 lingurite de pulbere,se agita bine biberonul pana se omogenizeaza si gata.
Sa fiti sanatosi si sa va faceti mari repede!