La sase ani incä mai face pe el noaptea.

La sase ani incä mai face pe el noaptea. | Autor: Gabriela19

Link direct la acest mesaj

Bäietelul meu are sase ani si incä mai face pe el noaptea pipi, nustiu ce sä mä mai fac cu el.
Pe el il pun la ora 20 la culcare iar la ora 22/23 cand merg eu la culcare il pun pe olitä , dimineata inainte de sase cand mä trezesc eu din nou aceeasi poveste il pun pe olitä.
Sa intamplat chiar in intervalul de timp de la 23-6 sä facä pe el.

Doctorulmimi spusese sä nu-i mai dau nimica de bäut de la ora 17 dar el parcä atunci-a imi cere de bäut mai mult.
Mie una nu mi se pare deloc normal la aceastä varstä sä fac pe el.
Ca sä incep din noi cu pampers nu am chef si in acelas timp mi se pare anormal.
Soacra mea imi spune cä nu este bine cä il trezesc noaptea deoarece ii distrug nervii..... , dar dacä eu nu procedez cum v-am povestit mai sus , se trezeste el singur cand deja este ud si rece si vine la mine la pat sä-imi spunä cä a fäcut pipi, si atunci-a incep noaptea sä schimb, copil , pat s.a.m.d.

Stiti cumva voi un Sfat pentru mine???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Enurezie parca se numeste boala si se pare ca pot fi mai multe cauze, genetice, are vezica prea mica, sau somnul prea adinc (daca doctorul care il examineaza a vazut ca nu este vreo alta boala care sa aiba drept efect enurezia, ceea ce pare sa nu fie cazul baiatului tau).
Baietii sint mai predispusi decit fetele, iar medicii de aici recomanda mai multe metode: trezirea la fiecare 2-3 ore, exercitii in timpul zilei de a "tine pipi" cit mai mult, cind totusi uda patul, copilul trebuie sa te ajute sa schimbe asternuturile, sau chiar sa le schimbe singur, sa nu mai bea apa decit citiva ml dupa ora 17, si chiar mici cadouri cind reuseste de ex pentru o saptamina, o luna sa nu mai ude patul si mai ales incurajat tot timpul.
Eu nu cred ca sculatulul noaptea ii poate dauna mai mult decit umilintza pe care o simte (poate) de fiecare data cind patul e ud.
Deci e zic sa-l scoli usurel, il duci la baie cu lumina stinsa, il ajuti sa faca si-i vorbesti chiar atunci de necesitatea de a face de cite ori simte. Cu exercitii si rabdare, va trece si peste asta.
Succes,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Draga gabriela19,si eu am avut aceeasi problema despre care am intrebat pe forum.(da-i cautare-subiectul era"pipi in pat la 7 ani")
Am fost cu el la doctor si mi-a dat niste pastile ptr a-l ajuta sa se tina.Nu am mai avut probleme.Insa el fusese obisnuit de ai mei socrii sa aiba sticla cu apa la pat(in caz ca "moare" de sete noaptea) si aproape intotdeauna o termina.(i-am scos sticla)
Am mai observat ca se intimpla atunci cind era f obosit si se culca tirziu.(11 nopatea,cind mai mergeam in vizite sau la zile onomastice)
Sa ne tii la curent.

Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Fara supparare, dar se spune ca poate avea si un fond psihic - lipsa de afectiune materna sau stressul. Si inca o intrebare, cand l-ai invatat sa faca pipi pe olita ? In stil vestic la 3 ani, sau in stil romanesc dupa 8-10 luni, cand a invatat sa stea ?
Stiu ca optica vis-a-vis de acest aspect difera in tarile vestice fata de Romania. Pe mine m-a socat sa vad o data o fetita la magazin (de fapt sa miros intai) care cred ca avea peste 4 ani, ca facuse caca pe ea ! Asa am descoperit eu "diferentele". Ulterior am observat ("cautam sa vad") ca si la 3-4 ani copiii de aici din Japonia mai folosesc pampersi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu am avut aceasta problema pana la 9 ani, nu imi amintesc sa fi fost afectata psihic. Nici macar un mar nu mi se mai dadea dupa ora 6 seara si eu tot udam patul, ba noaptea visam ca eram la toaleta si visul mi se parea asa de real ca faceam pe mine, pe urma realizam ca eu dorm de fapt. M-au dus la medic si mi-au dat Antideprin, medicament care mi-a dat o alergie ingrozitoare, tot timpul ma scarpinam pe picioare, imi dadeam cu apa sa nu ma mai manance. Nu l-am mai luat dupa un timp ca nu mai suportam mancarimile, rani aveam pe picioare deja. Nu mai stiu cand m-am oprit cu udatul padului, cert este ca si acum eu nu ma pot tine prea mult, cand imi vine ma duc repede la toaleta.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela19 spune:

Cä ar putea fii pe fond psihic am mai auzito , in general doctorii au spus mereu acest lucru, cred cä la el nu este pe fond psihic doarece nu duce lipsä de afectiune maternä si de stres nici atata.
Intotdeauna cand il intreb de ce nu te trezesti sä faci pipi noaptea imi spune cä:
Eu dorm asa de mult incat nu simt cand vine.
Vä multumesc ptr. räspunsuri!
Gabriela19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Draga Oana B, pai Antideprin e anti-depresiv !
Draga Gabriela,
Copilul nu e in stare sa realizez ca e stresat. Oare n-au existat schimbari permanente in viata voastra de toata ziua, copii sunt extrem de sensibili la orice, chiar de exemplu daca unul dintre prietenii lui s-a mutat mai stiu eu unde si nu se mai pot juca impreuna... copilul nu realizeaza aceasta stare, dar sunt "stresati".
Sa nu mai mentionez visul lui, ca e la toaleta. Chestia asta dovedeste ca e stresat si de aceasta situatie, dar stresul initial poate proveni de altundeva si asta sa fie doar unul aditional.
Tu cred ca esti cea mai capabila sa descoperi care ar putea fi o problema "majora" pentru copilul tau care-l stresezea puternic. Mai povesteste si cu sotul pe tema asta, poate descoperiti "buba".

Mergi la inceput