Ce mananca ai vostrii la 8 luni?
]
Am si eu o intrebare: ce mananca bb-ii vostrii la 8 luni?
Rebecca mea mi-a mancat urechile... Mananca de sparge si nu stiu ce sa-i mai dau, cu ce sa mai diversific.
Iata ce mananca in fiecare zi:
- la 7 san
- la 10 un borcanel Hipp de fructe cu 50 gr de branza de vaci (cca 175-200 gr)
- la 14 cam 200 gr de piure din legume (cartofi, dovlecei, morcovi, ceapa) cu 50 gr carne sau galbenus de ou (nu vrea peste sub nici o forma)
- la 18 un iaurt de 125gr cu cateva lingurite de fructe sau gris cu lapte (am incercat orez cu lapte dar s-a constipat)
- la 22 san + cca 140 ml lapte milumil
Ai zice ca mananca f bine pt varsta ei (are 7.5 luni)... problema este ca de catva timp mananca ce-i pregatesc si mai cere supliment...
Ii mai dau ca supliment ori lapte, ori putina banana pasata, sau gris cu lapte...Ii mai pun din cand in cand cereale in fructe sau in iaurt.
Ce sa-i mai dau?
Ce alte feluri de mancare sa-i mai fac?
Nu are nici un dintisor inca, cu toate ca o incearca de ceva timp...
Are 8.200 kg si 72 cm.
Multumesc anticipat pt sugestiile voastre.
Raspunsuri
Eleni spune:
Mamaaaaa, cum o fi sa iti manance copilul bine?! Ca noi ne rugam de Maria si, desi mananca cu pofta, mananca putin. Nu sunt disperata, niciodata nu am fost disperata asupra acestui aspect, dar ma distreaza sa vad mame care se plang ca nu se satura bebe.
Scuze, Raluca, am deviat putin. In plus fata de ce ai scris tu pot sa mai adaug biscuitele cu mar sau banana sau iaurt, ficatei de pasare, mamaligutza cu branzica de vaci si smantana slaba, budinca de conopida cu carnita si smantana. Asta mi-a recomandat pediatra Mariei.
Daca ai rabdare sa sondezi, sunt zeci de retete pentru copii pe alte site-uri. Daca vrei, ti le zic pe privat, ca eu una sunt tare precauta cu afirmatiile cu nuanta publicitara pe site, ca e cam multa nervozitate zilele astea pe forum... o fi toamna de vina?!?!
Cu drag,
Grace spune:
Si pe mine ma intereseaza subiectul asta, bine ca l-ai deschis. Al meu copilas va face 10 luni peste o sapt. si il hranesc cam asa: la ora 8/9 dimineata ii dau un biberon de lapte de 240 ml., la 10 suc de morcovi 100 ml., la 12 citeva lingurite de supa ca din biberon nu vrea neam, piure de legume cu carne sau ficat sau galbenus de ou si o jumatate de banana cu mar ras; mai incolosa un pic 100 ml suc de fructe multivitamin; la ora 15/16 ii mai dau citeva lingurite de piure de la prinz si eventual ceva cereale cu fructe sau fructe simple pasate iar mai tirziu suc de fructe multivitamin; la ora 18 ii dau citeva lingurite cu cereale cu fructe amestecat cit vrea el sa manince iar la 19/20 biberon 240ml. de lapte amestecat cu cereale. Cu toate acestea ia f. putin in greutate, este sub grafic si dr. imi tot spune sa-l hranesc incontinuu, sa-i ii dau cit mai multe cereale dar mai mult de atit nu vrea sub nici o forma. Oricum eu ii acord creditul ca este f. activ si nu sta o clipa locului. Astept si eu alte idei, sugestii.
Marianar spune:
Cam asta papa vladut la 8 luni
ora 6 - un biberon cu lapte formula - 200ml
ora 10 - fructe cu biscuiti sau fructe cu branzica
ora 14 - ciorbica acra cu carne sau piure de legume cu ficatel sau ou sau pilaf sau supa cu galusti; desert danonino
ora 18 - iaurt cu biscuiti sau cereale cu lapte
ora 22 - 200ml lapte formula sau cereale cu lapte
Tareia spune:
Damin are 8 luni si jumatate si mananca astfel:
-micul dejun (intre 8 si 9): lapte matern
-pranz (intre 12.30 si 13.30) :supa cu pireu de legume si lapte matern
- cina ( intre 18 si 19): lapte matern si dupa o ora sau doua pireu de fructe
- ora 22.00 :lapte matern
- ora 3 noaptea : lapte matern
Din cate am citit eu laptele este principala sursa de hrana pt. copiii pana la 1 an iar inlocuirea lui cu alte surse nu acopera necesarul zilnic de hrana. Adica alte mese e bine sa fie date pe langa lapte si nu in locul lui. Dar probabil depinde de fiecare copil si fiecare mama face cum crede de cuviinta.
Pt. pranz eu fierb legume in apa si astfel bebelusul are doua feluri de mancare: supa si pireu facut prin pasirarea legumelor. Ii dau acelasi fel timp de 3 zile si apoi schimb dandu-i alt fel timp de 3 zile (iarasi am citit ca asa e indicat).
Exemple de feluri:- dovleac dulce (de culoare portocalie) cu spanac( + supa rezultata din fierberea lor)
- peste cu conopida (+supa)
- cartofi cu morcovi si carnita(+ supa in care a fiert si ceapa si carnita de porc)
- cartofi cu spanac
- branza de soia
- cartofi dulci
- orez lasat la inmuiat mai mult timp si apoi fiert impreuna cu dovlecel (de culoare verde) trecut prin mixer
- orez cu mar
- broccoli cu morcovi si peste (+supa)
- carne de pui pasirata cu orez
- supa de varza
- mazare fiarta si pasirata
Cam astea sunt felurile noastre.Se fac repede si lui Damin bebelasul nostru ii plac mult.Sper ca ti-am dat cateva idei folositoare.
Alexandra