Vreau sa-mi ajut o prietena si de aceea am postat acest subiect.
Are contract de colaborare(cu timp de lucru 2 ore)si vrea sa stie daca pe perioada CIC de 2 ani poate primi de la respectiva firma 85% din media veniturilor pe 6 luni sau poate primi o altfel de indemnizatie?
Daca poate primi ceva vreau sa stiu in baza carui temei legal?
Va multumesc frumos pentru ajutor.
Atita timp cit firma (pentru ea) cit si ea personal achita CAS pe sumele care le primeste de acolo are drept la toate prestatiile din legea 19/2000.
Fiind vorba de colaborare de 2 ore tare ma tem ca i se retine si vireaza doar impozit pe venit.
S-auzim de bine!
Nela
Contract de colaborare nu mai exista din stiinta mea. CAS se retine la toate formele contractuale de munca.
Marius (www.desprecopii.com)
Si totusi prietena mea are contract de colaborare,unde i se retine CAS.
Intrebare:
Avand in vedere ca acest contract s-a incheiat in 01.01.2003 si a nascut in luna octombrie 2003,vreau sa stiu cate luni trebuie sa aiba platite CAS (6/10 luni) pentru a primi indemnizatia de 85% din cuantumul veniturilor pe ultimile 6 luni?
Multumesc frumos.
Problema delicata. In mod normal eu zic 6 luni deoarece la data aparitie modificarilor la legea 19 prin ord. 9 si 23. a.c. avea calitatea de asigurata. Dar....mai stii ca cei de la CAS sa nu faca pe nebunii? Am intalnit deja cazuri.
Btw ce fel de contract de colaborare? In virtutea carei dispozitii legale functioneaza acel contract?
Marius (www.desprecopii.com)