indemnizatia pentru cresterea copilului

indemnizatia pentru cresterea copilului | Autor: Gil

Link direct la acest mesaj

Stimate d-le Marius,

Situatia "deosebita" este urmatoarea:

Sotia mea, in varsta de 25 de ani, a terminat facultatea pe 30 iunie 2003. Este insarcinata incepand de la jumatatea lunii iunie a aceluiasi an. In prezent isi continua studiile de masterat. Nu a avut si nu are alta ocupatie sau alt venit si se afla in ingrijirea mea (daca aceasta notiune se poate aplica...), eu fiind platitor de asigurare sociala de aproape 20 de ani.

Casa de pensii sector 3 imi refuza incheierea unui contract de asigurare de pe urma caruia sotia mea sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, pe motiv ca la data prevazuta a nasterii nu se vor fi implinit 10 luni (! apropos, nu 6 luni ci 10!) de contributie. Oricum, de la data absolvirii facultatii si pana in martie 2004 (data probabila a nasterii) nu s-ar fi implinit cele zece luni. Concluzia este ca ea nu va putea beneficia de aceasta indemnizatie sub nici o forma. Pare oarecum absurd...avand in vedere situatia noastra, si necesitatea imperioasa de a beneficia de acest ajutor.

Am in vedere cateva audiente la casa de pensii sect. 3 si la casa nationala, dar se pare ca nu se poate face nimic.

Pareti un foarte bun cunoscator al detaliilor acestei legi si al amendamentelor pe care le-a suferit. V-as fi deosebit de recunoscator daca mi-ati putea da o lamurire.

Legea spune pe la articolul 98 ca UNUL din parinti (de exemplu eu) ar putea beneficia de indeminzatie daca satisface conditiile impuse. Sa fie asta solutia? Si daca da, care sunt procedurile?

Cu multumiri,

gil

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm am raspuns mesajului dvs. privat insa recitind aceasta situatie va pot raspunde ca DA aveti dreptul sa solicitati si sa primiti indemnizatia pt ingrijirea copilului in locul sotiei insa tin sa precizez ca nu va va ajuta prea mult veniturile la nivel de familie reducandu-se in acest caz. Pt dvs. nu este esential sa ramaneti dvs cu copilul ci sa beneficiati de venituri suplimentare mama copilului nefiind oricum grevata de obligatii ale unui loc de munca.
O observatie importanta pe care am omis sa o fac ar fi aceea ca din informatiile deultima ora se preconizeaza aparitia unor dispozitii care ar proteja femeile insarcinate insa nu cunosc detalii.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput