Casatorie fara acte
Noi vrem sa ne casatorim dar nu vrem acte la starea civila, vrem sa ne casatorim doar la biserica. Suntem amandoi de credinta ortodoxa, credeti ca se poate, avem vreo sansa sa gasim un preot care sa ne cunune fara sa ne ceara certificatul de casatorie?
Raspunsuri
Mazarica spune:
Va face ceremonia de logodna, dar pentru cununie nu cred ca poate fara certificatul de casatorie.
alexa spune:
Vorbiti cu un preot sa va cunune acasa. In biserica nu cred ca se poate fara certificat.
Dana P spune:
Dar de ce in biserica nu se poate fara certificat, ca doar Dumnezeu nu citeste acte ci doar asculta suflete.
Nu stiu dece birocratia se baga in treburile sufletelor. Pe mine acest lucru ma inebuneste. De aia va intrebam si pe voi.
Of, of, of nici in casa Domnului nu mai scapam de hartogaraie.
oricum va multumesc fetelor, am sa umblu din poarta in poarta sa intreb, poate gasesc un preot mai descuiat la minte, pe care sa il intereseze doar sufletul omului si credinta acestuia.
Grace spune:
Nu exista asa ceva, certificatul de casatorie are implicatii juridice, va ofera legitimitate atit fata de voi cit si fata de terti, va confera statutul de familie din punct de vedere legal cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta. Da' intreb si eu, de ce vreti sa sariti peste partea asta? Nu trebuie sa-mi raspunzi daca nu vrei. Numai bine!
ralucami spune:
Prietenii mei incercasera o chestie de genul asta: sa faca intai casatoria religioasa si apoi pe cea civila( la starea civila fiind dementza in perioada aia- full full; plus ca nu isi terminasera de facut analizele medicale si toate cunostintzele de prin capatul tzarii si al lumii nu voiau sa stea mai mult de un we). Le-a fost imposibil! Nici un preot nu a vrut sa auda de asa ceva! Nasoala situatie! Daca ai timp cel mai bine ar fi sa te programezi pt cea civila si apoi pt cea religioasa! Oricum va fi: CASA DE PIATRA!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
nadina spune:
Dana,ca sa nu te faci poligama si sa te mariti la mai multe biserici.
Hai ca nu-i dracu chiar asa de negru!Faceti tot tacamul.
Pupicei,nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
biankita spune:
Dana, interesanta optziunea ta.
uite aici in cipru, shi in grecia , casatoria in biserica este importanta , numai persoanele de alte religii se casatoresc civil.
In romanika noastra e anapoda, adica tata popa nu itzi pune cununa pe cap daca nu vede ca tzi-a dat Ok-ul nenea de la starea civila!
hai sa va casatoritzi in cipru
biankita
Dana P spune:
Fetele sunteti haioase.
Uite ca nu vrem acte, chiar sunt curioasa de cand si cine afost mintea stralucita de a inventat certificatul de casatorie.
Pe vremuri te cununa doar preotu, acum ne-am modernizat trebuie si acte. ma mir ca nu se infiinteaza o institutie la care sa depui cerere pentru atrece in lumea de dincolo (apropo oare la poarta Raiului Sf. Petru iti cere copie dupa certificatul de deces, ca su nu fii vreun intrus?), sau ceri sa ai dreptul la avea copii.
Urasc actele.
Noi simtim si ne consideram o familie doar ca am vrea si impacrea sufleteasca ca avem acordul Domnului. Nu degaba se spune ca pana la Dumnezeu te manaca sfintii. Cred ca ar trebui continuata cu : pana la sfinti te manaca birocratia si legile trupesti nu cele sufletesti.
Multumesc oricum feteleor.
Dana P spune:
Biankita, mi-ai mai dat o speranta, daca nu rezolv aici ma mut la Cipru.
Asa consider si eu ca e mai importanta casatoria in biserica decat cea pe hartie. Pe cei care isi scot doar hartiile dece nu ii obliga nimeni sa mearga si la biserica (si sunt destul de multi) numai noi ceilalti care vrem Biserica si nu vrem Primarie suntem pusi la zid? Cu asta nu sunt de acord, si chiar ma revolta.