Un HOP in viata noastra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Despartirea temporara pentru o perioada de iubit sau sot atunci cand relatia nu mai merge ca inainte, este mai mult frica de a te confrunta cu problemele si de a le rezolva. Cuplurile cu probleme trebuie sa stea impreuna si sa incerce sa le rezolve. Daca se ajunge la stadiul de despartire temporara, cred ca inseamna ca este prea tarziu pentru rezolvarea problemelor.
Partenerul care doreste despartirea simte ca s-a ajuns oarecum catre sfarsitul relatiei, iar celalalt accepta, crezand ca asa mai poate salva ceva.
Despartirea temporara inseamna ca lucrurile nu au mai mers bine in relatie de ceva timp. Cel ce o doreste a obosit incercand sa-si arate nemultumirea in alte moduri. Cererea unei despartiri este ultima tactica aleasa de partenerul nemultumit. Si provoaca un adevarat soc celeilalte parti.
Se crede ca despartirea pentru o perioada de timp este solutia problemelor lor. Asa vor reflecta putin asupra sentimentelor lor. De fapt se intampla cu totul altfel: relatia face o pauza, iar problemele raman nerezolvate.
Trebuie sa fiti siguri ca ati ales despartirea doar pentru perioada negocierilor. Daca nu va dati un termen pentru aceasta situatie va fi destul de greu sa va impacati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Draga mea, eu simt ca imi sangereaza ranile abia cicatrizate ale inimii, cand aud de despartiri temporare, nevoia de pauze, separari...
La mine nu au ajutat.
Dumnezeu sa te ajute, sa-ti dea liniste si sotul iubitor inapoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmina spune:

Nici eu nu cred in despartiri temporare, problemele ce se ivesc pe drum, trebuie tratate fiecare la timpul ei. Nu trebuie lasat de pe-o zi pe alta. E o problema?? Discutam mama si o rezolvam. Daca se poate rezolva. Daca nu, cu parere de rau n-are rost sa mai stai asa. Ar trebui sa realizeze, sotul tau, ca e casatorit, are o sotie, si mama ar trebui nu sa fie pe locul doi, e prea mult spus, dar tu ar trebui sa fii principala lui grija.

Pupici si sa auzim numai de bine.
Cosmina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

LUA-LE-AR DRACU DE SOACRE TAMPITE!!!!! Scuzati, dar asta simt, iertare pt. limbaj! Mi, draga mea, imi dau lacrimile cand ma gandesc cat de mult tii la el de ai acceptat aceasta despartire. Ma gandesc ca el sta acum la "mamaicutza" lui cea draga, nu? Ca doar mai are nevoie de o portie de energie de la mama...nu stiu ce sa zic...la rece vorbind, cel mai indicat ar fi sa ii intorci spatele, sa nu te mai intereseze...dar cine poate face asta???????????? Stiu ca e greu si noi vom incerca sa fim alaturi de tine, dar greul depinde doar de tine. Cred ca cel mai bine ar fi sa rezolvi situatia rapid, fara sa treaca timpul...ca daca trece e mai greu. Suna-l, sau sun-o pe masa si intreb-o ce vrea de la tine.Am inteles ca nu te-a vrut, dar ar trebui sa se gandeasca la fericirea copilului ei. Iar el, mai blegut o asculta...ia da-ne noua nr. de telefon...si al lui si al soacra-tii, ca tii aranjam noi!!!
Hai puiut, tine capul sus, cauta-l si vezi daca mai puteti salva ceva. N-are rost sa il lasi sa iasa din ritm...acum e momentul. Vezi ce se poate face si daca nu mai merge deloc, atunci, oricat de greu ti-ar fi mai bine renunta. Noi vom fi aici, zi de zi, si te vom sprijini...
Iti tinem pumniii, Mi! Si nu uita ca .... te iubim...si te asteptam aici, asa cum erai inainte...vesela, cu chef de viata si de bebita...

adar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

vesti noi: aseara ne-am vazut..cica am vorbit...am ramas sokata de ce mi-a zis..si hai sa va zic si voua..sper sa nu credeti ce cred si eu..ca e de rau..mi se confirma banuielile..
motivul despartirii??? vrea sa devina cunoscut..celebru fetelor..sa aiba un nume..dragele mele..da!!! poate nu intelegeti nimik..dar va explic..el lucreaza in domeniu it-ului..e f bun in ceea ce face(nu spus de el..stati linistite)..ii place ceea ce face...si ideea lui de acum e sa devina cum v-am spus...celebru
si uite cum a ajuns el la concluzia ca o familie in acest moment l-ar impiedica sa isi atinga tinta..si...batem din palme..si renuntam la nevasta...da? usor..
asta e explicatia lui..vrea sa fie cunoscut..sa ramana scris undeva numele lui..hmm
va sokez cumva? eu nu ies din starea de sok..
mi-a cerut 2 luni doar ptr el..timp in care..sta...singur..
am acceptat..si nu ptr ca mai sper in ceva...ci ptr ca realizez ca are o doza de nebunie pe undeva...lucru tare nou ptr mine..si la care nu vreau si eu sa contribui...
poate va mirati cum pot renunta asa usor...ei bine..nu pot..dar pot face ceva? las timpul sa decida..ce sa decida? poate hotararea de divort??!!??
poate intr-o zi..voi afla adevaratul motiv..ca stiti si voi cum stiu si eu..ca asta e doar o perdea...o scuza...adevaratul motiv..il stie numai el..
aaaaaaaa....si deja si-a informat parintii ca ne despartim..de ce oare?

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

La mai putin de 1 an de casatorie am trecut si eu prin asa ceva, l-am lasat sa se duca la mamica si apoi am luat-o pe cotoroanta la o cafea pe teren neutru. S-a tot eschivat ca nu e una sau alta si mi-am sunat si minunatu' de barbat si l-am adus si pe el la sfat tot in acelasi loc neutru. De voie de nevoie scumpica a plecat si dupa 3 ani am eliminat-o din viata noastra.
Cu rabdare si multa, tare multa diplomatie incearca sa vezi daca poti repara ceva. Pe mama soacra trece-o la planuri strasnice de viitor.
Poate ai fost prea ocupata sa ai bebelusul si el s-a simtit neglijat, poate ii este frica de responsabilitate si mamica a avut grija sa ii intareasaca nelinistile.
Vine un wk si chiar daca in tara o sa fie frig gasesti tu un locusor sa puteti sa stati la un sfat. Inarmeaza-te cu rabdare si asculta, invata sa asculti.
Bafta mare si nu irosi nici o zi, nu lasa sa treaca timpul si sa se adinceasca problemele, daca il iubesti si vrei sa construiti o viata si o familie nu sta sa astepti.
Iti tin pumnii si capul sus, fa-te frumoasa, ia o doza de optimism si asa cum ai scris chiar tu e un hop si o sa treceti peste el.

There is a difference between knowing the path and walking on it.

Mergi la inceput

Doamne..de-ar fi asa usor..dar nu e..
cum sa imi spuna mai clar ca vorbim la telefonsi ca timpul le va decide pe toate? eu nu-s omul care sa ma dai afara pe usa si eu sa intru pe geam..cat cu soacra-mea..nu am ce sa vorbesc..ptr ca nu va vrea..crede-ma pe cuvant..si sincer..n-as vrea sa ii dau nas si sa o amestec prea mult in problemele noastre..mai ales ca el locuieste ...singur...
poate vom mai discuta peste cateva zile..cine stie..
deocamdata netul sa traiasca..e singura metoda de comunicare ptr noi se pare..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Coral are dreptate Mi, nu lasa timpul sa treaca, cu cat trece mai mult timp, cu atat problemele devin mai greu de rezolvat! Incearca sa pari ca ii accepti ideea si ca ii respecti decizia...chiar daca nu e asa.Vezi cum reactioneaza daca i-ai spune ca nu crezi ca mai are rost sa mai asteptati.Spune-i ca ai inteles ideea lui si ca nu crezi ca o despartire de 2 luni poate schimba ceva, ii poate aduce un nume...spune-i ca ar fi mai bine sa va vedeti fiecare de viata lui...
barbatii de obicei cedeaza la faze de genul asta - cel putin al meu asa a reactionat.Dar noi eram doar prieteni la vremea aceea. I-am spus ca nu vreau pauze, ca vreau ceva cert, iar daca el nu simte acelasi lucru, atunci ar fi mai bine sa uitam ce a fost si sa ne vedem fiecare de oile lui. A doua zi a venit si a spus ca de fapt nu stie ce a fost in capul lui...ca nu vrea sa ne despartim.
Sincer, nu cred ca ideea de a-l astepta 2 luni e una foarte buna. Gandeste-te ca si daca va impacati, el va trai toata viata cu ideea ca tu faci tot ce iti cere el, tot ce vrea el..deci, cu alte cuvinte...esti la mana lui. Nu cred ca iti doresti o viata in care sa stai cu frica in san sa nu cumva sa-l supere ceva pe domnul si sa plece...Ai o singura viata Mi, traieste-o cum se poate mai bine. Nu renunta la mandria ta de dragul lui sau al relatiei lui cu parintii...e o prostie...poate ca e mai bine ca s-a intamplat acum. Ce faceai daca se intampla dupa ce venea bebita? Acum macar ai puterea de a renunta, de a o lua de la capat. E greu, nu contest asta, dar gandeste-te cum ar fi fost sa mai ai si un copil...
Ai grija de tine si ...FA CE CREZI CA E BINE PENTRU TINE!!!
Te pupam si asteptam noutati,

adar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Citesc si nu-mi vine sa cred,mai dar oamenii astia au asa peste noapte o sclipire de moment,vreau sa devin celebru!
Dar inainte de a se casatori,nu-i venise fenomenala dorinta?
Ca si al meu fost sot,la vreo cateva luni dupa casatorie,a realizat ca el nu era pregatit sa se insoare,ca pentru el,libertatea si serviciul erau mai importante decat subsemnata.
Sper sa-ti fie bine,indiferent daca ramai cu el sau se sfarseste totul.Nici nu stiu ce sa-ti spun,fii tare si mult noroc in viata.

Sa auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

adar iubita..da..e mai bine ca s-a intamplat acum..e greu..e cumplit..dar mai bine..daca el alege munca inlocuitor al familiei..asta e..chiar aseara imi spunea..ca unul din colegii lui care ii e si prieten..ar renunta oricand la munca asta si la viata agitata ce o duce ptr nevasta-sa..ptr liniste sufleteasca..dar el nu poate..sunt vorbele lui..
nati..sa-ti vina sa crezi ce vezi..
aahhh...adar..imi spui sa ma gandesc la mine..dar stii ce mi-a zis el mie aseara? "inainte sa ma gandesc la tine si la noi 2..ma gandesc la mine"..deci daca mnealui e egoist..si imi spune clar ca ii pasa mai mult de propria-i persoana..mie ce imi ramane de facut? nimik...
da...se pare ca i-am acceptat pauza de 2 luni..dar nu i-am dat garantia ca peste 2 luni va mai fi ceva..inainte de toate sunt OM
si cu astea fiind spuse...nu pot decat sa imi vad de prajitura din cuptor si sa ma gandesc ca poate luna asta vine bebe..si daca va fi...nu va afla de existenta lui..sunt rea? ehhh si?

MirelaV

Mergi la inceput