otita medie

otita medie | Autor: anchi

Link direct la acest mesaj

ce stiti despre otita medie?
poate fi prevenita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

tocmai a avut asa ceva sotul meu. cauza : betisoarele de urechi pe care le folosea excesiv. i-au prescris niste picaturi cu ceva antibiotic, dar pana la urma a luat si augmentin pentru ca avea niste dureri insuportabile. nu stiu insa daca mai sunt si alte cauze care produc otita medie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

In primul rand, la primul semn de raceala aveti grija ca nasucul celui mic sa fie desfundat tot timpul, pt ca microbeii din secretii sa nu ajunga la urechi in timpul somnului.
Eu am experienta cu baiatul meu cel mare, si e cumplit sa-l vezi cat sufera. M-am saturat de antibiotice si cefalosporine.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anchi spune:

vladut, baiatul cel mic, a facut pentru a doua oara otita medie (in decembrie 2002 si octombrie 2003), timpanul a fost perforat de fiecare data.
tratamentul a constat in spalaturi locale cu apa oxigenata, si , oral, ospamox.
a fost operat de polipi in ianuarie 2003(cica este indepartata sursa de infectie). nu stiu cum pot sa-l feresc de o noua imbolnavire.as vrea sa stiu cum pot fi calmate durerile (pina ajung la medic).
sotul tau cum a procedat?
la noi cred ca este vorba si de curentul de aer din clasa de la gradinita.de abia astept sa incepem clasa I si sa terminam cu toate mofturile de educatoare.
se pare ca o s-o traga toata viata cu urechea.
sunt ingrijorata si din cauza aceasta doresc cit mai multe informatii.
iti multumesc pentru raspuns

quote:
Initial creeata de anchi

ce stiti despre otita medie?
poate fi prevenita?

Mergi la inceput

gabriela, citi ani are baiatul tau?
il protejezi punindu-i caciula sau bentita (sau vata)?
vlad a facut otita in timpul tratamentului cu sumamed!!??

quote:
Originally posted by GabrielaG

In primul rand, la primul semn de raceala aveti grija ca nasucul celui mic sa fie desfundat tot timpul, pt ca microbeii din secretii sa nu ajunga la urechi in timpul somnului.
Eu am experienta cu baiatul meu cel mare, si e cumplit sa-l vezi cat sufera. M-am saturat de antibiotice si cefalosporine.
Sanatate multa,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

inutial s-a dus la medicover iar medicul i-a pus iod, a facut se pare alergie la iod si disperat de durere a ajuns la spitalul sf. maria de pe 1 mai unde i-au aspirat iodul si i-au pus hidrocortizon, durerile i-au scazut pe loc, i-au prescris picaturi "pimafucort" ,cred ca zic bine, care aveau si antibiotic.
a luat in schimb si augmentin preventiv sa nu se ajunga la secretii. a fost bine. da o cautare pe google la otita medie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

of ... si fata mea la un an si o luna a facut otita medie. Noua ni s-a zis ca de la rinofaringita s-a dus in otita. Ni s-a u dat picaturi de urechi, antibiotic caci facuse febra de peste 40 grade, picaturi in nas, sirop contra tusei. Dar uite ca a trecut o saptamina si a trecut si maine speram sa mergem din nou la cresa sanatoase !

Sanatate multa
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Otto are 5 ani si 6 luni.

ultima oara cand am fost si la orl-ist, e drept ca era medic de adulti, dupa tratamentul cu Augmentin, ne-a spus ca are deviatie de sept si trebuie operat.(dupa logica mea trebuia sa observe deviatia de la primul control, nu dupa ce a terminat antibioticul si a mers la control din nou)(asta era prin primavara). Nu prea am mai avut probleme de atunci, doar asa o data noaptea, i-am dat Marcofen de durere si a trecut, iar acum cum ii curge nasul am grija sa nu i se infunde. Ii pun Olinth sau altceva ca sa fie desfundat.
Asta vara am fost la Tg Ocna la salina si am facut si aerosoli, iar 3 zile am ajuns si la mare. AStept sa vad cam ce ne mai asteapta toamna si iarna asta. Deocamdata a trecut cu bine de o raceala si i-am desfundat nasul cat am putut, iar acum ii dau o combinatie de suc de catina cu miere, iar pt. tuse i-am dat zeama de la ridiche neagra, lasata in combinatia cu mierea. Incerc sa o iau pe partea asta cu naturiste, ca de antibiotice ti-am spus ca sunt satula.
In general nu i-am protejat mai deloc urechile , acu vreo 2 ani i-am mai dat la gradi caciulita legata sub barbie, ca era frig si nu aveau caldura inca.
Sanatate multa la puiutul tau,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amai spune:

La noi problema e clara: raceste (ii curge nasul) face otita - m-a exasperat. Din ianuarie pina in vara, cu toate antibioticele tot asa a tinut-o. Mi-au spus ca trebuie sa-i scot polipii... Ei bine toata vara a fost bine ,cum a dat frigul cum a furat-o. Am reusit in sfirsit saptamina trecuta sa-i facem operatia de polipii si... acum iar are otita (dureri, nu aude). Am fost iar la dr. si mi-a spus ca efectele operatiei nu se vor vedea decit dupa 3-4 saptamini; Mi-a dat sa-i pun picaturi in nas ser efedrinat cu hidrocortizon si sa-i dau Ketoff; ma rog nurofen, paracetamol daca face febra ...si face 38,5 a avut la prinz. Nu mai are dureri in schimb .Auzul (din experienta) revine la vreo saptamina dupa ce se retrage inflamatia - infectia.
Numai bine1
Anca

Mergi la inceput

pina nu l-am operat de polipi nu am scapat de otita medie( parca devenise permanenta, nu trecea cu nimic).
sa stii ca dupa operatie sunt normale durerile de urechi si uneori senzatia de ureche infundata (aceste informatii sunt din pliantul pe care l-am primit la spital, dupa operatie).
problema este ca trebuie ferit de curent, de apa(la baie), si de frig, pt ca boala recidiveaza usor.
avem de tras cu ei...

quote:
Originally posted by amai

La noi problema e clara: raceste (ii curge nasul) face otita - m-a exasperat. Din ianuarie pina in vara, cu toate antibioticele tot asa a tinut-o. Mi-au spus ca trebuie sa-i scot polipii... Ei bine toata vara a fost bine ,cum a dat frigul cum a furat-o. Am reusit in sfirsit saptamina trecuta sa-i facem operatia de polipii si... acum iar are otita (dureri, nu aude). Am fost iar la dr. si mi-a spus ca efectele operatiei nu se vor vedea decit dupa 3-4 saptamini; Mi-a dat sa-i pun picaturi in nas ser efedrinat cu hidrocortizon si sa-i dau Ketoff; ma rog nurofen, paracetamol daca face febra ...si face 38,5 a avut la prinz. Nu mai are dureri in schimb .Auzul (din experienta) revine la vreo saptamina dupa ce se retrage inflamatia - infectia.
Numai bine1
Anca

Mergi la inceput

ai grija, nu vreau sa te sperii dar tare pacatoasa este otita medie.
sa-i protejezi urechea. e bine sa te gindesti si le operatia de polipi daca problemele continua. conteaza si cine o trateaza, un medic bun face minuni.
pupici micutei!

quote:
Originally posted by simonab

of ... si fata mea la un an si o luna a facut otita medie. Noua ni s-a zis ca de la rinofaringita s-a dus in otita. Ni s-a u dat picaturi de urechi, antibiotic caci facuse febra de peste 40 grade, picaturi in nas, sirop contra tusei. Dar uite ca a trecut o saptamina si a trecut si maine speram sa mergem din nou la cresa sanatoase !

Sanatate multa
Simona

Mergi la inceput