FIBROM-AJUTATI-MA SA INTELEG

FIBROM-AJUTATI-MA SA INTELEG | Autor: mess4u2000

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor!
Sunt viitoare mamica ( sarcina la 3 luni si 2 saptamani) si tocmai mi s-a depistat un fibrom de 2l mm. Va rog sa-mi spuneti daca ati fost in situatia mea, ce vi s-a intamplat, atat voua cat si fatului. Ce sanse am sa duc sarcina la capat, si-apoi ce se poate intampla(oricum mi s-a spus ca voi fi operata)

Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dalina spune:

Eu nu am avut probleme de genul acesta dar am o cunostinta careia in luna a 3-a i s-a descoperit un fibrom de 10cm diametru. Se punea problema daca fibrimul o sa evolueze mai repede decat copilul, daca nu il va sufoca, etc. Rezultatul este ca au o fetita sanatoasa, nascuta prin cezariana. Pentru fibrom va trebui sa faca o alta operatie dupa ce se va reface.
Deci nu iti face probleme, cu ajutorul lui Dumnezeu se rezolva toate!
Sarcina usoara!

Dalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Draga mess4u2000,
Si eu sunt insarcinata in 24 de saptamani si la ecografia tridimnsionala de acum 3 saptamani dr. Iosup mi-a descoperit un fibrom de 6 cm. Bineinteles ca m-am speriat f. tare, am plans, m-am agitat, am intrebat in toate partile, inclusiv pe forum.
Ce am aflat este ca tr. sa stau linistita, ca sunt o gramada de alte cazuri asemanatoare care au nascut chiar natural, ca fibromul nu il afecteaza pe bb in nici un fel, doar ca-i va lua din spatiul de manevra (dr. mea spunea ca s-ar putea sa nu se poate intoarce pt. pozitia de nastere si atunci tr. facuta cezariana), ca este posibil ca el sa cresca odata cu sarcina, dar ca se poate retrage dupa nastere, asa cum a aparut. Chair luni am vorbit cu un chirurg de la Spitalul Militar care mi-a zis ca e f. posibil sa dispara dupa nastere.Eu iau de atunci utrogestan, trei pe zi si no-spa pt. contractii.
In rest ne simtim bine amandoi.
Daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa-mi scrii!
Multa sanatate tie si lui bb !
Adrianain 24 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SinzianaN spune:

Si mie mi-a depistat dr.Pop la echo tridimens. un fibrom de 3 cm. A fost monitorizat toata sarcina de catre obstetrician. Nu a mai crescut (cica a crescut pana in sapt.14). Apoi am nascut natural, copilul avand prezentatie normala. Nu mi-a creat absolut nici o problema. Am fost in continuare la control si nenea dr. mi-a zis ca nu e cazul sa ma taie acum. Il va urmari periodic (la 6 luni) si-l va scoate cand va fi cazul. Precizez ca nu am urmat nici un fel de tratament pentru fibrom, nici in sarcina si nici dupa. Asa ca stai linistita si gandeste-te la cu totul altceva. Nastere usoara. Sinziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALIR spune:

nu trebuie, sa te sperii!
rugaciuni multe la Maica Domnului si la Domunul nostru Isus te vor ajuta sa treci cu bine peste aceste probleme.
in plus daca esti perseverenta incepe un tartament cu "Bitter suedez"
,mai bine zis comprese peste noapte in zona organelor genitale -se pune bitter pe o bucata dubla de vata medicinala, se aplica un strat de crema de galbenele si se pune vata peste zona afectata, se pune o folie de plastic si se acopera cu un prosop sau ceva calduros.Dimineata se da jos vata si se impacheteaza in folie , se pune din nou seara si se mai umezeste cu bitter daca este cazul.
se pun 40-60 comprese de acest gen.
SANATATE DE LA DUMNEZEU

Mergi la inceput