6,5 milioane toata lumea? NU

6,5 milioane toata lumea? NU | Autor: valentinag

Link direct la acest mesaj

Ieri la realitatea TV la emisiunea Audienta in direct a fost o doamna de la Directia de Comunicare a Casei de asigurari care a spus clar ca nu toti cei care intra in concediu de crestere a copilului de la 1 ian 2004 vor lua 6,5 milioane.Acesta este plafonul maxim peste care nu se poate trece.Cei cu salarii mici vor lua ca si pina acum,cei cu salarii mari nu pot lua mai mult de 6,5 mil.
Pe doamna respectiva o cheama Angelica Mihai si este director la acel departament deci presupun ca stie ce vorbeste!
Valentina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Pana acuma, nu au fost modificate prevederile din Ordonanta 23/2003 care modifica art.125 alin.(2) din Legea nr.19/2000:

"(2) Pentru drepturile care se stabilesc dupã data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut al indemnizatiei prevãzute la art.121 alin.(1) lit.a) este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ºi aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat."

Dupa cum vezi, nu se vorbeste niciunde de o valoare maximala a cuantumului. Dar mai au timp sa modifice legislatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Marius a avut o premonitie referitoare la acest lucru.
Se pare ca a avut dreptate.
Este tipic pentru guvernantii nostri care initial lanseaza tot felul de promisiuni ca apoi sa o intoarca ca la Braila, unde mai pui la socoteala si nervii provocati celor care s-au simtit jigniti ca vor lua aceiasi bani pentru cresterea copilului ca si cei cu salariul minim pe tara pe cind contributiile lor erau mult mai importante.
Inclin sa cred ca ceea ce ai vazut se va si intimpla in realitate mai ales ca asa se vor demonta argumentele celor care trebuiau sa beneficieze de mai multi bani.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

In emisiunea respectiva chiar au fost intrebari de la mamici despre suma vehiculata,doamna in cauza insistind asupra confuziei pe care o face lumea[asa a zis ea],suma maxima este6,5mil,nu atit o sa ia toata lumea.Eu va spun doar ce s-a discutat,daca a aberat doamna respectiva asta e!Aberez si eu!Poate totusi gasim pe cineva care s-a uitat la emisiune si vedem poate nu am inteles eu!
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Am vazut si eu emisiunea respectiva. Intr-adevar invitata emisiunii a repetat faptul ca suma de 6.500.000 este plafonul maxim al indemnizatiei, si ca mamele cu venituri mici vor avea in continuare indemnizatia mai mica. Sper ca doamna Angelica Mihai sa nu fi fost bine informata, asa cum nu era bine informata nici asupra sumei (la inceputul emisiunii a afirmat ca indemnizatia ar fi de 4.500.000, 85% din salariul mediu net pe economie, dupa care a spus ca este posibil sa fie din salariul brut). Sa

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girasol spune:

Sá sperám cá fiind an electoral or sá mai scoatá ceva din buzunare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ma asteptam la asta. Deja am inceput sa cunosc mentalitatea legiuitorilor. Aceasta varianta am prezis-o ca sa spun asa in aprilie 2003. Ca sa fac o gluma eu si Brucan avem veleitati de oracol. Pana in prezent insa am sa mentionez faptul ca ceea ce a scris Liviu este ceea ce astazi e prevazut de lege.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clara spune:

duminica la academia mamicilor(pe primatv parca) o invitata -nu stiu cine era a spus ca suma de 6,5 mil este pt toata lumea, si ca se va da de la bugetul de stat si nu de la fondul asig sociale ca pana acum,si ca nu se bazeaza pe contributie.
s-a pus problema daca aceasta suma o vor primi si mamicile care nu au lucrat inainte, si dna respectiva a spus ca spera ca pe viitor si mamicile respectiva sa capete o indemnizatie de maternitate.
nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa, dar eu asa am inteles ca suma de 6,5 mil o primeste toata lumea.
care-i adevarul, om trai si om vedea.

Mergi la inceput