scaunel auto in Romania

scaunel auto in Romania | Autor: Eliana

Link direct la acest mesaj

Puteti sa-mi spune-ti daca in tara s-a dat vreo lege care te obliga sa ai scaunel auto in cazul in care ai copil ? Eu as vrea sa plec in tara si mi-as dori sa am scaunel auto si acolo .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu una nu cred ca s-a dat aceasta lege,de obligativitate a scaunelului auto.
Daca ai bine,daca nu si asa bine.

De regula copilul meu doarme in masina si intotdeauna il duc pe bancheta din spate intr-un sac special cu manere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Aceasta obligatie este prevazuta doar pentru copii sub 3 ani, potrivit prevederilor art.126 alin.2 din Regulamentul de circulatie:
http://www.politiarutiera.ro/regulament.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Eu nu stiu daca este o lege pt asa ceva, dar scaunelul de masina e pt siguranta copilului. Poate nu-i place lui prea mult sa stea acolo (piticului meu de un an nu-i prea place), dar e mai bine pt el.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliana spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Aici in Japonia este obligatoriu sa ai scaunel auto pina la virsta de 6 ani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

In Germ. e obligatoriu pana la 12 ani! Asta ca paranteza...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In Romania, pentru transportarea copiilor sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm, este obligatorie utilizarea unor centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Eu am fost de curand in Romania (mai-august 2003) si m-am interesat si eu daca e obligatoriu sa ai scaunel de masina, pentru ca-mi era frica sa-l las mereu in masina (nu se stie cine pune ochii pe el si-ti sparge masina) si imi era cam greu sa il montez de fiecare data cand mergeam undeva. La sectia de politie din Brasov mi-au spus ca prin lege e obligatoriu la copii mici, dar pentru distantele mici (prin oras) nu te amendeaza nimeni, daca copilul sta in bratele cuiva pe bancheta din spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi avem scaunelul montat in masina de peste 1 an si pana acum nimeni nu "l-a dorit"! si oricum am vazut f multe masini care au scaun in masina si este totul ok

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

De cate ori ne-au spart noua masina in Romania, fara sa fure ceva, nici nu mai am curajul acum, sa las un sul de hartie igienica. Nu cred ca e un caz particular sa-mi sparga masina. Cand sunt in Romania aud asta zilnic. Sa nu mai vorbesc ca si aici in Germ am vazut cazuri. Oraselul unde locuim e foarte linsitit, dar intr-o noapte au spar vreo sase masini pe o strada, si nu asa cu bun simt, ci pur si simplu au decupat tabla la portiere si au scos incuietoarea. Ce sa mai vorbim, nu am incredere niciodata, asa ca mai bine am grija.
Oricum am deviat de la subiect, asa ca mii de scuze.

Mergi la inceput