Ce stiti despre monocitoza si eozinofilie!!!

Ce stiti despre monocitoza si eozinofilie!!! | Autor: oanamarchezi

Link direct la acest mesaj

Fetelor i-am luat rezultatul analizelor lui Cristi si mi s-a scris pe rezultat la comentarii ca are monocitoza si eozinofilie....
Habar nu am ce este asta....
Valorile monocitelor sunt mai mari decat trebuie: 0,77 are el iar max este 0,66 iar eozinofile are 7,60% maxim fiind 5,0% si 0,77 fata de 0,2 cat este normal.
Va rog dati-mi si mie o idee ce reprezinta aceste doua diagnostice....ca pana ajung la medicul lui stau ca pe jar
Va multumesc...

OANA si CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna Oana,
Monocitele au rol in apararea impotriva tuberculozei,brucelozei.
Eozinofilia apare in parazitoze,boli alergice.
In mesajul tau postat la topicul"durere de ficat" spui ca ti s-au gasit ceva nereguli cu vezica biliara.Nu stiu daca are vreo importanta,dar si parazitozele(lambliaza-giardia) dau manifestari de tip biliar(jena,greturi,varsaturi).Sper din inima sa nu fie decat urmarile unei oboseli sau unei alimentatii neadecvate,precum spui.
Bb mai are acele bubite?Poate este doar o alergie.
Sanatate multa!
P.S.
Ca sa stai linistita poti sa-i faci si un coproparazitologic sau cel mai bine un antigen Elisa ptr. giardia care nu da erori in rezultat.Se recolteaza tot din scaun.
July si bb. Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Ce spune July exact asta stiu si eu.
Daca este vorba de niste bubite sa stii ca viermisorii intestinali dau si astfel de reactii. Daca copilul nu are o alergie la ceva atunci cu siguranta este infestat.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Si baietelului meu i-au iesit eozinofilele mari (13 ) si ficatul era un pic marit. Doctorul pediatru a banuit giardia si mi-a recomandat tratament (flagil). Desi la coprocultura initial nu i-a iesit nimic,cand am repetat analiza, dupa tratament au aparut chisturi de giardia in caca. Dupa un timp, am repetat analiza si eozinofilele au scazut la 9 si apoi la 6. Nu cred ca este cazul sa te ingrijorezi. Si mie initial mi s-a parut groaznic ca are giardia, dar dupa ce am discutat cu tot felul de persoane (inclusiv medici) am aflat ca este un soi de "boala nationala". Important este sa nu aiba efecte secundare nedorite (diaree, varsaturi, nervozitate excesiva). Atunci trebuie tratament, care din pacate este cam toxic pentru ficat. LA vremea respectiva (acum vreo 2 ani) eu i-am dat tratamentul, dar dupa ce am tot citit, cred ca faceam mai bine daca ii dadea, produse naturiste (giardinocid de exemplu).

Mergi la inceput