dozari hormonale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cali spune:

dupa inca o runda de stimulare cu clostylbegit, la ecografia din ziua 10, a reiesit ca am un folicul de 22 mm, pe ovarul drept, si am facut cum mi-a zis dr: pregnyl de 5000 unitati, in aceeasi zi. Cum vi se pare dimensiunea foliculului? nu este prea mare ptr ziua 10? astazi sunt in ziua 12 si am dureri foarte mari, in partea dreapta, ce sa cred? ca s-a produs ovulatia? multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

cali

foliculul este ok.. daca tot au trecut 2 zile de cand ai facut pregnyl, eu as mai face o eco si daca nu se mai vede.. atunci BINGO! ovulatia s-a produs! ati avut "program artistic"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

multumesc Tia, da am avut program, , dr mi-a zis sa vin in ziua 21 ptr o noua ecografie. Ce ma ingrijora este ca am durerile astea, de ieri seara, o fi efectul pregnylului, nu-mi dau seama, dar sper sa fie bine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Buna
Dupa analize, HSG, laparoscopie diagnosticul ar fi de insuficienta ovariana,
M-am hotarat sa merg la un medic endocrinolog (Prof.ZBRANCA), dar programarea o am abia pentru decembrie. Am intrebat medicul de familie ce dozari hormonale ar trebui sa fac pentru a merge cu analizele gata facute la el sa mai castig ceva timp si poate sa stiu cu ce ar trebui sa incep de la anul, si mi-a dat urmatoarea schema:
-ziua 5 FHS,LH, ESTRADIOL
-ziua 14 FSH, LH, ESTRADIOL
-ziua 8 prolactina
-ziua 21 progesteron, estradiol, prolactina, T4 si TSH

Intrebarea mea este daca stiti ce importanta au estradiolul si prolactina si daca schema este corecta .
Estradiolul chiar ar trebui sa fie facut de 3 ori?
Licuta

Mergi la inceput

Licuta,

da, estradiolul se face in toate cele 3 faze, prolactina atinge un varf in ziua 21, dar e bine sa o faci si in ziua 8. mie mi-a iesit ok in ziua 8, dar putin peste limita in ziua 21. din fericire am ovulatie, insa sunt cu ochii pe ea si preventiv iau mastodynon. trebuie sa repet ziua 21 dupa 2 luni.

pupici

Mergi la inceput

Pana la urma m-am hotarat sa fac cunsultul endocrinologic si sa vedem ce zice si medicul ca eu mai ceva probleme cu colesterolul care este legat de TSH si menstruatii lungi de 45-50zile si s-ar putea sa fiu nevoita sa mai fac si alte analize sau la alte date si am zis ca o sa le fac pe toate o data.

pupici
Licuta

Mergi la inceput

Licuta,

TSH si T4 sunt hormoni tiroidieni, nu cred ca exista vreo legatura intre TSH si colesterol. am cautat mai demult pe net tot felul de informatii legate de colesterol si sterilitate si n-am gasit cum ca ne-ar afecta pe noi doamnele, doar pe dansii, domnii.

iata un site care povesteste mai multe despre TSH:
http://www.labtestsonline.org/understanding/analytes/tsh/test.html

spune-ne mai multe despre ce stii tu

Mergi la inceput

Problema mea cu colesterolul este mai veche si am ajuns pe la tot felul de medici.Concluzia ca ar fi ceva genetic (chestie care nu poate fi dovedita pt.ca ambi parinti sunt decedati) sau ca ar legat fi legata de o modificare a metabolosmului.
Sincera sa fiu nici cu stiu ce sa mai cred cu toate ca aceste pareri le-am auzit de la cadre medicale.
De cind imi doresc sa cumpar tot felul de catri, brosuri legate de sanatatea femei ca ma intreb daca nu cumva mi-am gresit meseria la cata literatura de specialitate, am citit si am gasit oarecum legatura dintre TSH si colesterol in cartea "Menopauza si tratamentul ei sau cum poate amana femeia inevitabilui" de Dr.Fraga Paveliu, la cap."Principalele indicatii ale tratamentului hormonal substitutiv" unde sunt date si anumite tratamente hormonale cat si implicatiile anumitor hormoni sau lipsa acestora asuptra intregului organism si a functiilor diferitelor organe printre care si ficatul care este oarecum raspunzator pentru colesterol.
Licuta

Mergi la inceput