dozari hormonale

dozari hormonale | Autor: cali

Link direct la acest mesaj

Mi-am refacut la sugestia dr. doarile hormonale si iata rezultatele:
ziua 14:
FSH : 8,12 mUI/ml (valori normale date de laborator - faza foliculara 3,5-12,5, faza ovulatorie 4,7-21,5)
Estradiol: 110,2 pg/ml (valori normale date de laborator - faza foliculara 12,5-166, faza ovulatorie 85,8-498)

ziua 21
LH: 4,34 mUI/ml valori normale date de laborator - faza luteala 0,7-9,9
Progesteron : 16,42 ng/ml, valori normale date de laborator - faza luteala 1,7-27
Prolactina: 637,9 microUI/ml, valori normale date de laborator - 72-511

ce parere aveti? multumesc foarte mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Prolactina e peste valoarea maxima, dar se poate rezolva. As zice sa faci dozarile si pentru faza foliculara (estradiol, FSH, LH) si sa mergi cu toate la un endocrinolog.... Inca ceva, eu am facut si T4 (tiroxina) si TSH (nu conteaza ziua).
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by Tia

Prolactina e peste valoarea maxima, dar se poate rezolva. As zice sa faci dozarile si pentru faza foliculara (estradiol, FSH, LH) si sa mergi cu toate la un endocrinolog.... Inca ceva, eu am facut si T4 (tiroxina) si TSH (nu conteaza ziua).
Bafta!

Buna!

Si mie doctora endocrinolog mi-a recomandat sa fac o ecografie tiroidiana, si dozari hormonale: T4 si TSH.
Poti sa-mi spui unde le-ai facut si daca pot sa le fac in orice zi?
Sunt anumite conditii in care se fac?
Multumesc

Mergi la inceput

Buna Roandre si bine ai venit la ..

T4 si TSH le poti face in orice zi a ciclului. Eu le-am facut la Centrul Medical Unirea, dar se poate si la Medsana. Nu sunt conditii speciale, poti merge in orice moment al zilei fara sa fie nevoie sa nu fi mancat inainte. Despre ecografie nu pot sa te ajut ca nu am facut, dar sigur te ajuta fetele

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Eu am facut ecografie la Centrul de diagnostic si tratament Dorobanti. Eu merg frecvent acolo la dna dr. Belusica Anca. Daca nu ai trimitere costa cam 150.000 lei. Dar aparatul e bun si dr. e foarte priceputa. Lucreaza si la Medsana, eu ti-as recomanda aici ca e mai ieftin. Daca te intereseaza iti dau mai multe detalii. pupici, gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Multumesc mult Tia. Exista oare ceva naturist pentru scaderea prolactinei? eu o am in afara valorilor normale din 2001, cat timp iau bromcriptin se normalizeaza, cum intrerup creste iar. Dr imi recomandase sa fac un RMN, a mai facut cineva asa ceva? unde se poate face?

Mergi la inceput

Cali, mi-ai ghicit gandurile?

Exact asta vreau sa fac, daca iar imi iese mare prolactina in ziua 21, vreau sa merg la endocrinolog sa-mi dea ceva pe baza de plante, ca m-am saturat de chimicale...

Gabi, tu faci ecografie la dr. Belusica Anca? Eu merg la ea la Medsana la endocrinologie, ea m-a "luminat" despre hormonii mei cei nabadaiosi . Mi se pare o tipa deosebita..

Va pup fetelor si sa vina mai repede pentru toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dostinex este foarte bun pt prolactina.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aurelursu@k.ro

Eu am facut ecografie la Centrul de diagnostic si tratament Dorobanti. Eu merg frecvent acolo la dna dr. Belusica Anca. Daca nu ai trimitere costa cam 150.000 lei. Dar aparatul e bun si dr. e foarte priceputa. Lucreaza si la Medsana, eu ti-as recomanda aici ca e mai ieftin. Daca te intereseaza iti dau mai multe detalii. pupici, gabi

Multumesc pentru raspuns si chiar as dori sa merg acolo. Poti sa-mi dai mai multe detalii?
Unde este cabinetul acesta si cand as putea s-o gasesc pe doctora Belusica Anca?
Totodata mi s-a recomandat sa fac si un consult ginecologic?. Poti sa-mi recomanzi pe cineva?
Pupici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tia

Buna Roandre si bine ai venit la ..

T4 si TSH le poti face in orice zi a ciclului. Eu le-am facut la Centrul Medical Unirea, dar se poate si la Medsana. Nu sunt conditii speciale, poti merge in orice moment al zilei fara sa fie nevoie sa nu fi mancat inainte. Despre ecografie nu pot sa te ajut ca nu am facut, dar sigur te ajuta fetele

Te pup!

Si tie iti multumesc pentru informatii...chiar aveam nevoie de ele!
Dupa ce o sa fac analizele cu siguranta voi veni sa te mai intreb cate una-alta.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Crina, dostinexul se pare ca este mai eficient decat bromcriptinul, nu stiu, nu l-am incercat, numai ca este foarte scump! si eu am facut PRL in ziua 21, desi stiam ca se poate face in orice zi, dar asa mi-a spus dr! Tia, asteptam vesti dupa dozarea prolactinei din ziua 21, si poate ceva pe baza de plante.

Mergi la inceput