Intzarcare cu prea mult greu...

Intzarcare cu prea mult greu... | Autor: alssa

Link direct la acest mesaj

Fetelor... nu stiu ce sa mai fac, sint cu inima cit un purice si imi vine sa ma
A reusit Clara si de data asta sa ma bage-n sperieti... Mi-a scazut lactatia foarte mult, zilele astea a avut mari probleme cu dintii si nici nu a prea mai mincat... desi am crezut ca s-a hidratat suficient, din cauza ca ea suge si nu bea mai nimic din biberon (desi am incercat absolut tot)nu am avut un control strict a cit bea... sau macar pe-aproape. Astfel incit, ieri dupa-amiaza, am constatat cind s-a trezit ca ii mirosea guritza infiorator... a fost ca un semnal de alarma... cu greu am putut s-o aduc la linia de plutire (numai cu Gesol ca altceva nici nu vroia s-auda sa bea) si ala (200 ml) numai din siringa... Au fost 20 de siringi de Gesol, date cu chiu cu vai... Azi dimineatza m-am muls si nu am reusit sa scot mai mult de 50 de grame din ambii sani. Deci e clar ca lactatia mea e pe duca...
Chinul a inceput ca de obicei, cu biberonul cu lapte pe care il refuza cu orice fel de tetina i-as da, si i-am facut deja 2 feluri de lapte (Humana si NAN)... Am continuat cu siringa, si am reusit sa-i "strecor" pe gat vreo 110 ml de lapte. Astea au insemnat 10 siringi... Bineinteles ca s-a superofticat si mi-a refuzat in final indirjita si siringa...
Trebuie s-o intzarc cumva si nu stiu ce si cum sa fac, atita timp cit ea imi refuza biberonul !! Nu stiu de unde si cum sa incep, ce sa mai fac s-o pacalesc... si-apoi, daca n-ar fi pericolul deshidratarii nu as mai fi atit de ingrijorata... dar acum, sint pur si simplu ca intrata la 220 !
Va rog, da-ti-mi un sfat... nu sint in stare sa-mi revin dupa ziua de ieri cind m-am speriat sora cu moartea... In casa nici nu am cu cine sa ma consult... cei doi pediatri nu stiu sa spuna altceva decit "da-i din biberon"...
Mai am un pic si plec pe strada !

Alssa si Clara (10 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Ai incercat cu canitza cu cioc..la noi asta a functionat inca de la 5 luni. Nici a mea bebela nu a acceptat nici un fel de tetina.Succes!

Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Dar ea nu suge pt ca ii ies dintisorii?
La al meu voia sa stea mai mult in gura cu tzitzi in perioada aceea. Nu a primit niciodata biberon sau altfel de lapte, asa ca acum (la un an si 3 luni)ca sa-i asigur laptele i-l dau cu biscuiti sau cereale(doar in combinatia asta mananca). Ceai sau apa bea numai cu canita; incearca sa-i dai cu canita lichide, poate i se va parea interesant; eventual un suculet de fructe...
Poate refuza sa suga pt ca are ceva in gurita, vreo afta, eu stiu, sau poate gustul lapticului nu mai e asa cum il stia ea (eu am patit cu al meu cel mic, atunci cand mi-a venit menstruatia pe la 8 luni si ceva si numai noaptea reuseam sa-l pacalesc sa suga. E drept ca am fost un pic stresata atuci ca se va intarca singur, dar si-a revenit in vreo 3 zile si a inceput sa suga la fel de mult ca la inceput).
Ti-am impartasit din experienta mea, sper sa te ajute. Nu mai fi stresata, pt ca si asta determina scaderea lactatiei.
Sanatate multe,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Raluca: Cu canitza este un adevarat circ... i-am luat vreo 4 feluri... evident, toate sint subiect de amuzament, pe post de jucarii. De baut, nici vorba... si am incercat cu ele chiar din vara cind imi dadea mina s-o las sa dea si pe ea. Deci si cu canitza e cam... batalie pierduta. Am sa mai incerc cu ea din nou, oricum, la fiecare masa o iau de la capat si incerc in toate felurile...

GabrielaG: Nu e vorba ca nu suge, ea peste zi suge, insa cum spuneam, nu este indeajuns... Se incapatzineaza dar nu iese atita lapte cit ii trebuie. I-am facut compoturi, ceaiuri, combinatii...etc. Supele si ciorbele, de bine de rau, mi le maninca... dar categoric nu-i sint suficiente ca lichid peste zi...
Afte nu are pentru ca o controlez zilnic... Inafara de dinti nu are altceva..si da, vrea sa stea cu tzitzicu' in gura toata ziua... pacat ca nu mai am si lapte suficient.

Alssa si Clara (10 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Ups....atunci incearca cu paiul sau direct din cana putin, putin, poate i se pare interesant.Apa plata nu-i place? Incearca cu un lighid care ii este favorit si poate o pacalesti ...

Raluca si Ilinca (1 an si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu am patit exact acelasi lucru cu Tudor pe care am incercat sa-l intarc de cateva ori intre 8 luni si un an si jumatate. Fara succes. Nu a acceptat niciodata alt lapte, iar lichid din biberon (ceai, apa etc. accepta foarte putin). L-am intarcat la un an si jumatate, am renuntat la lapte pentru ca n-a acceptat absolut nici un sortiment de la laptele praf pentru bebei pana la lapte de vaca). Iar ca lichide ii dadeam supica cu lingurita, fructe, iaurt (cu cereale). Ii mirosea gurita a acetona mai tot timpul, il mai pacaleam sa bea cate ceva cu paiul (a mers cat a fost noutate). Dar am avut mari probleme cu deshidratarea cand la o raceala cu febra mare a transpirat la greu in urma antitermicelor timp de cateva zile (erau si 38 de grade afara) si am avut probleme mari. Incercasem la fel ca tine absolut toate lichidele posibile in toate combinatiile. Era sa ma omoare doctorita cand l-a vazut. Dar nu reuseam sub nici o forma sa-l fac sa bea lichide. Mi-a dat Gesol si mi-a recomandat sa-i dau lichide indulcite si supica sarata. Dupa multe incercari cu tot felul de compoturi si ceaiuri si sucuri am incercat intr-un tarziu si un ceai de menta cu sunatoare indulcit cu zahar. Am avut surpriza ca a inceput sa bea cate un litru de ceai pe noapte. N-as putea sa-ti spun ce l-a incantat atat de mult la gustul ceaiului de sunatoare (pentru ca menta mai bause), dar asta a fost singurul pe care l-a acceptat. Ziua in continuare bea foarte putin lichid, dar noaptea ma omoara. A acceptat intr-un final si cate putin lapte Humana 3, dar numai daca ii dau biberonul dupa ce adoarme si suge in somn. Nu depasim 200 - 250 ml. pe zi, dar e mai mult decat nimic. In perioada cat a refuzat sa bea lichide ii preparam toate felurile de mancare cat mai moi, diluate cu mult iaurt, supica etc, iar masa de fructe diluata cu suc de morcov sau portocala. Succes cu intarcatul si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Hai ca ma bag si eu: din canitele pe care le ai este vreuna din care sa curga fara sa suga, adica nu din aia "fara stropi". Adica sa-i pui tu canita in gura si sa-i curga pur si simplu. Zic si eu... poate asa pricepe ca vine ceva bun pe-acolo...
Eu zic sa nu-ti mai faci atatea probleme, organismul are o capacitate extraordinara de a se regla si nu o sa moara in nici un caz de sete. Eu i-am dat doar apa Andrei, e drept ca din biberon, dar acuma indiferent ce i-as da si din ce, nu bea decat apa plata (sau lapte dulce, de la magazin). Stiu ca e greu dar mai las-o si insetata, daca zici ca supica o bea, ceva,ceva tot intra la stomacel. Eu iti spun din experienta mea, nu din carti, ca uneori mai sar cu masa la Andra, ba ca suntem pe drum, ba ca nu-i gata mancarea, dar nu facem o tragedie din asta, data viitoare mananca de sparge. Si cu apa e la fel, numai ca nu o pot sari pt ca imi cere pana-i dau.
Eu zic ca in primul rand sa te linistesti, sunt copii care nu beau niciodata din biberon, incet incet se "alina" cu cana, nu au de ales. Hai ca v-am pupat si mai zi-ne ce face printesa!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Exact aceeasi problema am avut-o si eu cu Anaïs. Eu a trebuit s-o intzarc la 3 luni jumate pentru ca incepeam serviciul. M-am chinuit vreo 3 saptamani s-o onbisnuiesc cu biberonul. Nu mergea si pace. Eram disperata ca ce va manca copilul. A trebuit totusi sa incep serviciul si Anaïs a ramas cu bunica-sa. Dupa 2 zile tragea din biberon de zici ce-i aia. Cred ca prezenta mea o facea sa refuze biberonul. Incearca s-o lasi cu altcineva acasa sa-i dea de papa, si tu pleaca (ca sa nu te simta prin apropiere, si sa nu cedezi la urlete). Stiu ca e un pic sadic, dar alta solutie eu n-am gasit. Acum Anaïs bea fara probleme din biberon.

Cu drag,
Mihaela

(culmea! pe Anaïs o mai cheama si Clara... or fi influentatz de numele asta??? )

Mergi la inceput