Combinatia bebe mic / catel in apartament...

Combinatia bebe mic / catel in apartament... | Autor: roxanacaz

Link direct la acest mesaj

Buna! Sunt curioasa cum vi se pare voua combinatia bebe / catel intr-un apartament...Ca eu in vreo 6 luni o sa am un bebel si de ceva ani am si 2 catei. Si ma gandesc cum sa impac si capra si varza si sa iasa bine totul. Cati din voi mai sunteti in situatia mea si cum va descurcati sau ce solutii aveti? Ca m-am saturat sa mi se spuna ca "vrei sa moara copilul din cauza parului de caine si de la microbi?!" Traiesc cu impresia ca n-as fi singura si ca nu e nenea ala chiar atat de negru pe cat se spune. Am dreptate? Oare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Roxana, uite un subiect asemanator deschis de curand la "Parintii intreaba...": http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15154

Din vasta mea experienta de 5 saptamani de bebe + caine in aceeasi casa, pot sa-ti spun ca dracu' nu-i tocmai negru, este cenusiu . Cainele s-a obisnuit relativ repede cu noua forma de viata, in primele cateva ore ar fi tavalit oleaca cu bebe de pamant si-ar fi lins-o pe toate partile insa nu l-a lasat vipera de maica-sa (adica eu), tot in primele ore s-a simtit groaznic de nelinistit si a tot mieunat a jale (la modul "ce-ati facut, bestiilor, eu eram copilul rasfatat in casa asta!"), intre timp si-a gasit si el locul si aproape ca ignora relatia noastra cu bebita in majoritatea timpului. Are acea curiozitate canina care-l face s-o miroasa pe pitica macar de 3 ori pe zi, sa vada daca-i intreaga, si mai are momente de gelozie cand trebuie sa incerc sa-l cosolez si sa-l impac, ca e si el mic (vorba vine, e ditai namila!).
Acum am trecut la faza a doua: tre' sa-l facem sa priceapa ca jucariile astea noi si zornaitoare nu-s ale lui, ci doar ale lui bebe si taaare ma tem ca va trebui sa inmultesc numarul de jucarii cu doi, ca sa nu nevrozez excesiv patrupedul...

http://community.webshots.com/user/r0isin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Posesoare de cățel, recomandă:
din cunoștințele mele generale știu că nici un fir nu face absolut nimic la bebe.Astea au fost scoase de babe nebune, care, în lipsă de ocupație, s-au ocupat nițel de ..."medicină".Sfatul meu este că dacă reușești să-ți convingi soțul că maică-sa n-are dreptate, cei doi se vor împăca bine(mai puțin în primele luni - vezi art. anterior- când cel păros se va simți neglijat).În rest, dacă sunt sănătoși, mai ales părosul, și consultat de medicul vet. periodic, nu sunt nici cele mai mici probleme.Ai grijă să-i faci părosului pentru orice event. analiza de toxoplasmoză, iar dacă o are să îl tratezi înainte să vină bb.
Baftă și ...pupă-l pe cel păros din partea mea,

adar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Draga Roxana, nu fii ingrijorata (doar curioasa), o sa gasesti o solutie !
Noi avem 2 pisici ... ce zici ?!
O sa fie bine, sarcina usoara !
O sa faci mai multa curatenie decat alte proaspete mamici, nu pot sa te mint ! Igiena clasina, spalat pe maini, camera separata pt. BBele mic (haine curate pt. stat cu BB)..... si aspirator la greu.
mama L cu vechime un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Si noi avem pisici de 8 si 10 ani si BB de 2 ani. Ma plictisisem sa aud parerea absolut nesolicitata a unora despre coabitarea lor.Sunt constienta de riscuri si mi-am luat masuri.Pisicile nu aveau voie in camera copilului, etc.
Sa vezi insa cand a crescut BB-le si chiuia de fericire cand vedea pisica. Una din primele lui propozitii a fot "Kiki ai ici"(adica Kity hai aici) si singurul animal din carticica pe care-l recunostea era pisica pe care el o numea "miiiii"!
Totul este ca tu si sotul sa fiti pe aceeasi lungime de unda, in rest prea putin conteaza parerea altora.

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu am un catel care are 8 ani.De cand e catelul in casa au aparut 2 copii:unul are 7 ani..si celalalt are 4 luni jumate.Nici unul nu a suferit din cauza cainelui.Ba chiar cica copii care cresc cu animale in casa nu sunt asa supusi pericolelor alergiilor.
Eu nu dau catelul nici moarta si aia de spun asa..sunt cam ramasi in urma!

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosica spune:

Ce este catelul? Un "copil" paros, cu patru labute si o codita care te iubeste enorm orice i-ai face sau zice. Cand am venit acasa de la maternitate ziceai ca innebunise... zece minute am stat nemiscata la usa cu copilul in brate pt ca el era ca titirezul. Nu stia ce sa mai faca de bucurie ca am venit acasa... fugea in stanga...apoi in dreapta...sarea...alerga...se impiedica....aluneca...imi aducea toate jucariile lui...si o lua de la capat. In camera copilului nu l-am lasat pt ca are obiceiul de a latra daca aude ceva afara, pe hol si-l sperie pe pitic. In rest sta pe langa copil, se "lupta" amandoi cu jucariile. Crezi ca "dlui catel" nu-i plac jucariile care piuie, tiuie, si alte alea? Sa vezi ce-l urmareste pe copil prin casa sa-i ia jucariile din mana (acum bb merge in premergator). Stie ca nu are voie sa le ia dar ce conteaza...sa le atinga si el un pic sau sa le miroasa. Si copilul ce crezi ca face? Toata ziua este cu ochii dupa catel...cred ca primul cuvant va fi numele catelului nu mama sau tata...si rade cu sughituri cand catelul alearga, casca, se scarpina, mananca sau bea apa sau face alte chestii. Sa vezi ce ne urmareste pe noi,ce-i facem copilului? de ce plange la baita? se ridica cu labele pe marginea cazii sa vada ce face bb in cadita lui, plange bb plange si el. Deci este dragoste in toata regula intre ei doi. Catelul este deparazitat, vaccinat si spalat. Nici eu nu mi-as da catelul.
Odata cu trecerea lunilor mi-am dat seama ce inseamna pt. copil un animal in casa, mai ales pt primii nascuti care nu au frate sau sora. Este "viata" in casa iar copilul nu este sperios sau timid.
Cred ca toti care au animale si copii iti vor spune sa te linistesti ca nu este nimic rau.In timpul sarcinii mi-am facut analizele si au iesit ok deci catelul nu este "parazitat".
Trebuie mai multa curatenie in casa si igiena personala (spalat pe maini dupa ce mangai catelul si vrei sa pui mana pe bb). Nu prea o sa ai timp de catel in primele luni dar, cum timpul le aranjeaza pe toate, copilul va creste si iti vei face un program in care va fi inclus si "parosul".
In rest... este asa frumos cu un animal in casa alaturi de copil...

Gogosica, bb Mihnea (8 luni si jumatate) si catelul Ares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

Ai vazut draguta ca nu e nici o problema cu catelul??? Ti-am zis eu: BABE NEBUNE CARE SE OCUPA DE ... MEDICINA...
Copii frumosi si sanatosi iti doresc si un paros fericit. Sa nu cumva sa-l neglijezi dupa ce vine BB ca te bat!!!!!!!!!

adar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Noi nu avem nici o problema! Am catel de 7 ani si copil de aproape 5 ani. Se inteleg minunat si am avut situatii in care imi venea sa-i plang de mila bietului animal, cu greu reuseam sa-l scot din mainile lui Alex (il smotocea, nu gluma, i se urca in spate..., dar o facea din dragoste). Si catelul nu i-a furat jucariile niciodata lui Alex, ba din contra, Alex i le fura lui. Roxanacaz, poti sta linistita, se impaca foarte bine catel cu bebe, cu o igiena foarte riguroasa.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanacaz spune:

Multumesc mult de tot! Sunteti toti niste dulci si m-ati facut sa ma simt mai bine. Nu-i vorba, ca stiam eu asa, cumva ca nu-s singura si ca daca atata lume se descurca, ma voi descurca si eu, dar stiti cum e, m-am cam saturat numai de pareri contra, ca o sa vad eu cum se imbolnaveste copilul si moare, cum o sa pot trai eu stiind ca ii fac rau copilului cu buna stiinta samd. Eu am copilarit pana la patru ani la tara, printre gaini, porci, vaci, capre si mai stiu eu ce alte animale si n-am patit nimic; in plus, am ramas cu o mare dragoste pt. orice animalut si poate tocmai de aceea si pentru oameni. As vrea sa-i pot oferi copilului meu aceeasi ocazie de a intelege animalele si a le iubi, pt. ca sunt convinsa ca asta il va face un om mai bun. E greu totusi sa faci fata la atatea reprosuri si critici. Am noroc insa: sotul meu gandeste la fel ca mine si ma sustine, dat ce vreti, sunt femeie (copil uneori?) si tre' sa ma plang!
Stiti voi care e una din primele mele amintiri? Eram la tara, la bunica mea; avea ea un motan galben mare cat mine si imi era putin frica de el. Si odata mi-a spus bunica ca daca il voi mangaia si apoi ma intind pe jos, vine si el si ma mangaie. Si asa a fost, a venit pe langa mine si se alinta si torcea... Atunci am invatat eu ce inseamna dragostea pt. animale si cum te pot iubi ele.

Asa ca niciodata nu voi renunta la cateii mei! Chiar daca uneori imi scot peri albi! Daca vreti sa-i vedeti, mergeti la rhp.ro/catel. Sunt si ei copiii mei!

Va pupic dulce,
Eu, Bebe mic din burtica, Pinky si Betty.

Mergi la inceput