Mama purtatoare

Mama purtatoare | Autor: adrianangi

Link direct la acest mesaj

Ati apela(t), in cazuri extreme, la o astfel de solutie, daca doar ea v-ar putea asigura fericirea ca, peste 9 luni, sa va tineti in brate propriul copil?
Ati ajuta o femeie sa-si implineasca visul, acceptind sa deveniti, pentru familia ei, "mama surogat"?
E doar o intrebare care pe mine ma macina de multa vreme...

PS Pentru cele care inca nu stiu despre ce este vorba, mama purtatoare este cea careia i se implanteaza in uter produsul conceptiei in vitro a celor doi parinti genetici...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

nu cred ca as accepta, pentru ca nu cred ca as mai putea renunta la copil din momentul in care l-as simti miscand in burtica. cred ca doar o femeie inconstienta sau o extrem altruista ar putea face lucrul asta.
si nici n-as apela la o mama purtatoare din acelasi motiv: daca dupa 9 luni isi da seama ca nu se incadreaza in una din categoriile de mai sus?
www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

NU categoric..sub nici o forma..ce om sa fii sa poti renunta la bucatica aia de om care ai avut-o in tine 9 luni? care sa fie pretul primit sa faci asta? asa ceva nu are o valoare materiala..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Nu cred ca as putea apela la o asfel de solutie. Cred ca in cazuri extreme as apela la adoptie. Mai mult nu as accepta sa fiu mama purtatoare pentru altcineva. In primul rand deoarece acel bb va creste in burtica mea timp de 9 luni, se va "hrani" din mine, va respira prin mine, ii voi simti manutele si piciorusele miscandu-se si mai incolo il voi simti sughitand. Copilul aude inca din burtica vocea mamei si stie ca e ea deoarece o percepe si ca sunet si ca vibratii pe cand zgomotele din afara doar le aude.Iar la sfarsitul acestor 9 luni sa aduc pe lume aceasta bucatica atasata de mine, sa-mi fie pusa la san, sa-mi simta caldura si mirosul, sa-mi recunoasca vocea si....sa-l pierd! Stiu ca nu s-ar intampla asa deoarece mama sa "adevarata" m-ar lasa sa-l vad oricand vreau(cred ca asa se face, nu?) dar...nu ar fi tot timpul langa mine. Dar, ma rog, eu sunt un pic(mai mult) mai posesiva(poate este doar instinctul matern).
In legatura cu faptul daca as recurge la a doua situatie(o femeie sa-mi tina bbul 9 luni) nu as face asta deoarece mi-ar fi frica sa nu se ataseze de ea mai mult, deoarece eu consider ca se formeaza o adevarata legatura intre cea care naste si bb in momentul nasterii.
Pupici

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

Mama purtatoare sau mama surogat este aparata prin lege shi are dreptul de a revendica copilul dupa nashtere, in timp de 6 luni.
asta e legislatzia europeana
nu multe tzari au adoptat-o inca , mai de curand a fost facuta o propunere in parlamentul grec.

Din punct de vedere etic, e o masura extrema, care personal nu mi-ar intra in calcul.

Este un fel de adoptzie daca te gandeshti ca acea persoana a purtat in pantece acel copil care, deshi genetic este al tau , a crescut shi s-a dezvoltat shi s-a hranit in alta femeie.

Cazul din Grecia a fost intre 2 surori, una care avea 2 copii, a nascut 2 gemeni pentru sora sa care era complet sterila.

Insa, in general mamele surogat sunt persoane care fac acest lucru pentru o suma considerabila.

Decizia insa ramane la latitudinea cuplului care apeleaza la o asemenea masura extrema pentru a avea un copil.

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Personal, as apela la o mama surogat. Din pacate, nu am resursele financiare necesare si nici acordul sotului.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Personal as incerca IV, apoi adoptie si apoi mama purtatoare. Nu mi se pare o masura extrema si as face-o pentru surorile mele daca mi-ar cere-o.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput