reflux gastro esofagian
au avut bebeii vostrii asa ceva?copilul vomeaza dupa masa, dar nu e obligatoriu -si are arsuri pe esofag cauzate de sucul gastric .deci sufera :((
pentru ca fetitza mea are de pe la 3 luni, acum are 4 jumate si mergem azi la al 4-lea doctor care probabil ca si ceilalti va huli tratamentul primit anterior.
se pare ca raspunde binishor la Debridat dar sunt curioasa daca ati trecut prin asta cu ce ati tratat problema.plus ca sta si doarme numai in plan inclinat si toate mesele de lapte trebuie sa i le ingros cu faina de cereale...
va multumim
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Raspunsuri
mirela.mustaciosu spune:
Fetita medicului nostru pediatru a fost operata la trei saptamani de reflux (cu multi ani in urma) si n-a mai avut absolut nici un fel de probleme de atunci. Dar din cate am inteles era ceva mai sever pentru ca voma absolut tot ce inghitea. Informatii despre ce este si cum se trateaza am gasit cautand pe www.google.com indicand ca si criteriu de cautare reflux gastro esofagian. Multa sanatate!
tutus spune:
Buna!
Si noi am suferit de asa ceva (pe vremea aceea locuiam in Romania). Doctorul de fam (era si medic pediatru) imi tot spunea ca e normal ca bebelusii sa verse, si ma duceam la ea ca disperata ca da de o sa inteleaga ca eu totusi nu cred ca e normal cat de mult varsa si ca nu are importanta cand mananca, ca el varsa oricand si oricum (chiar si inainte de a-l hrani). Multi imi spuneau ca-i de la laptele meu , ba ca-i prea gras, ba ca-i prea ... , ba ca-i prea .... Si tot asa, doar pe la 3 luni am ajuns cu el la urgenta si mi-a spus doctorita (atunci, in decurs de 5 min a vomat de 2 ori, la 2 ore dupa ce mancase) sa-i ingros lapticul cu faina de orez, sa-l hranesc mai des si cu mai putina mancare, ca sa nu-i mai vina asa des sa verse, iar peste o sapt sa mergem la endoscopie (). Dupa examinare mi-a spus ca-i e iritat esofagul si mi-a spus medicul ca in Romania nu mai este Cordinax, medicament ce se dadea in astfel de cazuri, asa ca mi-a dat eritromicina, dar nu doza de antibiotic, ci prochinetic. Dupa o luna am fost iar la control si a fost mai bine. Am venit in Olanda si nu i-am mai dat lapticul ingrosat, problema a revenit. Am mers la medic si mi-a spus sa-i dau laptic special pt copiii care varsa. A fost ok, iar acest laptic i l-am dat pana pe la 8 luni jumate. Acum are piticul ~13 luni si inca mi-e frica dupa masa, adica incerc sa-l tin calm, sa nu se agite, nu mergem cu masina, acum doarme fara pernita, dar atunci daca vroia sa doarma ii puneam pernuta sub saltea sa fac un plan inclinat. Se mai intampla si varsa si acum, dar f rar. Stiu cum era tot cu carpute pe langa gatut, ca tot se uda si deja nu mai aveam hainite de schimb si nimeni nu ma credea ca varsa chiar si de nu stiu cate ori (4-5, uneori chiar mai mult) intre mese. Stiu ca intr-o vreme mi-era frica de cat de mult il tineam in scaunelul ala special, imi era frica pt ca stiam ca nu-i bine sa-l tin mult (pt coloana), dar nu aveam alta alternativa.
Oricum , bine ca macar tu te-ai dus sa ceri parerile mai multor doctori. Daca e ceva cu ce crezi ca te-as putea ajuta, te rog spune-mi ca stiu f bine prin ce treceti.
Va doresc toate cele bune !
Marox spune:
Buna,
In primul rind, vreau sa te intreb daca fetita ta ia normal in greutate. Pt ca in cazul afirmativ refluxul trece atunci cind ii vei da hrana solida...cel putin asa spune la carte!
L-am alaptat pe Alex (miine 4 luni !) exclusiv pina la 5 saptamini. Timp in care regurgita foarte mult, imediat si la distanta fata de mese. Doctorul nu mi-a spus daca asta e reflux gastro esofagian, dar mi-a dat Gaviscon, un fel de sirop destul de viscos, pe care copilul nu l-a vrut. Dupa 5 saptamini n-am mai avut lapte suficient si a trebuit sa-i introduc lapte praf, am luat o formula ingrosata si a fost mult mai bine.
Ca si tine l-am culcat pe un plan inclinat din burete-are inca un avantaj, cind are nasul infundat respira mai bine.
carrie spune:
va multumesc de raspunsuri.
da Marox ia relativ normal in greutate putin sub medie,dar constant cam 600 gr /luna.
ieri ne-a chimbat tratamentul in Metoclopramid picaturi, de 4 ori pe zi cate doua inainte de masa.asta ne-a dat prof Miu, seful clinice de gastro pediatrica din Cluj, deci ar tb sa fie ok.
tutus, cum era copilul in perioda refluxului?agitat, somnolent?
va pupam
tutus spune:
Buna Carrie!
Si noi am fost tot in Cluj, dar la Pediatrie 3(str. Campeni 2-4, se intra de pe str Horea), dar nu-mi mai amintesc cum l-a schemat pe medic, ceva cu F, dau nu mai stiu exact. Uite inca mai am 2 nr de tel:
-0723.231060 = dr. Fufezan -cred ca- cred ca e doctorita care i-a facut ecihrafie, o femeie tare draguta;
-0722.325638 = dr F... - e dr care i-a facut endoscopia si mi-a dat tratamentul
O sa inerc sa-mi amintesc numele lui
scuze, acum trebuie sa plec ca s-a trezit piticania.
mai vorbim noi
toate cele bune!
alexa spune:
Da, si baiatul meu a avut reflux gastro-esofagian cind avea 6 luni si s-a facut bine cu COORDINAX - suspensie, la sfatul medicului. De atunci nu a mai avut probleme.
Multa sanatate.
tutus spune:
Carrie (scuze , unpic ma grabesc)
despre Metoclopramid: AI GRIJA!!!!!!!!!!!!!!!!1
si lui R i-am dat asa ceva la sfatul med de fam, iar atat cumnata mea cat si nasa (ambele doctorite) s-au cam mirat, iar cand am ajuns la Cluj, la fel doctorita care l-a vazut mi-a spus ca nu se mai da Meto in astfel de cazuri (la bebei) ca limita intre doza normal si prea mult e destul de fina, ca cdepinde de la copil la copil si Doamne fereste sa nu cumva sa faca intoxicatie cu asa ceva. Stiu ca atunci cand am fost la echo, au fost niste studenti acolo si doctorita le-a explicat de ce nu se mai da Meto (scuze, ma grabesc si nu-mi emintsc exact), oricum Cordinax era cel cami bun, dar cica nu se mai gasea pe piata romaneasca.
O sa o sun deseara pe cumnata mea (ea o cunoaste pe sotia dr care i-a facut endoscopia, doctorita si ea tot la pedi 3) si o sa-i cer mai multe detalii.
Da MArox, intr-adevar cu hrana solida isi revine (cel putin R si-a revenit), dar hrana solida poti sa-i dai cel mai devreme la 4 luni, nu? ori pana atunci ce facem? ii lasam asa? R voma laptic acru, deci clar il ardea pe undeva, si nu-i bine (stiu pe pielea mea cum e sa ai probl cu stomacul).
O sa revin deseara.
korinna spune:
Cris..da vad ca ai ceva ocupatie....imi pare rau de cele ce citesc.Nu am stiut ce pb ai cu Thea..din pacate nu am ce sfaturi si idei sa-ti dau!!
KORINNA mamika x 2
carrie spune:
tutus, ce efecte negative poate avea Meto?
tutus spune:
Buna!
Am revenit, asa cum am spus. Am vorbit cu cumnata mea si:-
-pe doctor il cheama Farcau. Dupa parerea mea e un doctor tare simpatic si de treaba la fel ca si doctorita de la echo;
-efectele negative ale metoclopramidului sunt de natura neurologica, mai multe nu a stiut sa-mi spuns (ea nu e pediatra si cu bebeul ei nu a avut asemenea probl)
Daca mai e ceva ce vrei sa sti si crezi ca te pot ajuta, spune-mi.
Toate cele bune si sanatate piticoantei!