Enteriobius vermicularis!!!

Enteriobius vermicularis!!! | Autor: MariaM

Link direct la acest mesaj

Acesti mici monstruleti i-a facut al meu Vladut...
aveti idee de asa ceva...
???
am cautat pe net de ma innebunit...nimic...
sau oxiuri...la fel...nu gasesc nimic...
astept si eu..sfaturi, idei...
in afara de mancat de usuroi la greu...altceva...
va pup

Maria&Vladut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

Oxiuraza (Enterobiaza) Este o parazitoza intestinala produsa de un vierme de mici dimensiuni (un centimetru), numit stiintific Enterobius Vermicularis. Rarazitul are un ciclu de viata care se desfasoara intre stadiul de ou, larva si adult. Transmiterea se realizeaza prin ingestia de oua parazitare. Larvele se formeaza din oua, in intestinal subtire; ulterior, aceasta se transforma in viermi adulti si migreaza in portiunea terminala a intestinului subtire, in apendice si colon. Viermii femele adulte migreaza, in special noaptea, iesind din colon, prin anus in zona perineala, unde isi depun ouale. De aici, ouale pot ajunge din nou in tractul digestiv si ciclul se reia. Oxiuraza se manifesta prin mancarime la nivelul anusului, accentuata noaptea. In formele severe se adauga astenia si oboseala. Rareaori se pot observa viermi adulti in scaun, in infestarile masive.
Se pot trata cu usturoi, clisme cu usturoi, usturoi cu lapte cald, seminte de floarea soarelui crude (neprajite)pe stomacul gol, propolis. Igiena trebuie sa fie f. buna, altminteri - reinfestare. Dulciurile le favorizeaza dezvoltarea. Tratamentele chimice au grad mare de toxicitate. Subiectul s-a mai discutat pe site. daca nu apare nimeni cu amanunte, incerc sa revin maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Saru'mana mult ...abia astept..oricum f folositoare sfaturile tale..
multumesc frumos

Maria&Vladut

Mergi la inceput

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14177
Maria, asta este locul unde s-a mai discutat despre mai multe tipuri de paraziti. Da' acolo am vazut ca ai postat si tu si... nu inteleg, nu mai gaseai subiectul, vrei altceva decat ceea ce scrie pe-acolo sau ... Deci, poate reformulezi un pic solicitarea ta.

Mergi la inceput

da..stiu..
dar astia sunt mai speciali....credeam ca stiti voi ceva mai mult de neamul lor...:))..ca sa zic asa..
usturoi oricum i-am dat...dar dr ne-a dat un sirop rosu..oribil..ver..tra la la...nu mai stiu ca este acasa...
oricum..multumesc pt ajutor..
Maria

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Maria si Andreea are acum Oxiuri,iar medicul ne-a dat Zentel,pe care inca nu la luat deoarece am incercat cu metode mai naturiste,dar esec total pt. ca atunci cand i-am dat usturoi a inceput sa urle de ne-am trezit cu vecinii la usa,astfel incat ii voi da Zentel maine dimineata.
Multa sanatate si sa auzim de bine.
Lacra si nazdravana Andreea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MariaM

astia sunt mai speciali....credeam ca stiti voi ceva mai mult de neamul lor

Cum adica sunt mai speciali? Sunt banalii oxiuri pe care i-am avut si eu cand eram mic, ca ma jucam prin fel de fel de locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Se scapa cel mai usor de acesti viermisori.
Ouale lor nu trec in sange asa cum se intampla la limbrici si din cauza asta nu dau manifestari atat de urate.
Nu-ti fa griji prea mari pentru ca sunt viermisorii cei mai "cumsecade".

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Maria, am mai postat niste retete, da' le-am pus la Tratamente neconventionale. Ca m-am gandit, ca e mai bine sa fie mai adunate tratamentele astea naturale, la un loc.
Succes in lupta cu teroristii oxiuri!

Mergi la inceput

Multumesc mult de sfaturi..
iar ca sunt viermisori mai speciali mi-a zis dr. de la coproparazitologic...:))...nu radeti...
oricum mi-a fat ca tratament..VERMIGAL....si dupa aceea o sa-i dau HELMIFLORES...
va multumesc mult

Maria&Vladut

Mergi la inceput