cind ati diversificat a 2-a masa?
Buna dragi mamici!
Am si eu o intrebare: cind ati difersificat a 2-a masa la bebe-i vostri?
Sa va descriu programul de masa a lui Rares (5 luni si o saptamina):
masa 1: ora 8: sin
masa 2: ora 12: piure de zarzavaturi cu carnita
masa 3: ora 16: sin
masa 4: ora 19:30: sin
masa 5: ora 22: sin
Intre mese, pe la 10 si pe la 18 bea suculet (si uneori piure de banana), astea nu le consider masa.
De vreo citeva nopti se trezeste pe la 3 noaptea, desi nu a avut acest obicei. Ca sa-l pot adormi la loc ii dau sa suga, si ma intreb daca nu cumva ar fi cazul sa-i diversific inca o masa. Acum nu pot sa imi dau seama daca trezitul are vreo legatura cu foamea, dar am citit undeva ca asta ar putea fi un semn pentru a trece mai departe la diversificare.
O prietena m-a sfatuit sa-i dau lapte praf la ultima masa pentru a-i tine de foame mai bine peste noapte si astfel nu mai are motiv sa se trezeasca (cel putin de foame).
Trebuie sa recunosc ca baditul de el imi adoarme la sin, la ultima masa, si orice incercare de al trezi nu tine pentru ca mai trage de citeva ori si iar adoarme. Dar asta o face aproape din totdeauna, nu doar in ultimele zile.
Pe de alta parte, sint derutata pentru ca doctorul mi-a zis ca a doua masa sa i-o diversific doar dupa 6 luni, iar pina atunci mai e....
Voi cum ati procedat cu etapele diversificarii?
Bebelusii vostri v-au dat "semne" si care ar fi acestea? Este trezitul noaptea un semn real sau nu?
Va multumim anticipat pentru raspunsuri.
Ana-Maria si Rares *5 luni si o saptamina*
Raspunsuri
parpalak spune:
Contra trezitului noaptea noua doctorul ne-a recomadat cereale la masa de seara. La noi se incepe cu orez, orz si inca una pe care am uitat-o si se evita cele bazate pe gluten ca sa nu duca la alergii (la gluten). Mie mama mi-a dat gris de pe la 3 luni. Poti sa incerci cu citeva lingurite de cereale seara, inainte de a-i da sin, daca si-asa adoarme la sin. Noi, deocamdata, papam laptic si la masa de legume de la prinz, pentru ca nu i-am dat carnita, care la noi se recomanda abia dupa 8 luni.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
Andruska spune:
Noi i-am diversificat alimentatia dupa cum urmeaza (ce mult mi se pare ca a trecut, dar ce bine ca vine din nou perioada frumoasa ):
4 luni - primul suc morcov (dupa cateva zile il amestecam cu mere)
5 luni - ii dadeam sucul cu cereale + supita (fara carne) la pranz
6 luni - iaurtel (Danone natural) + galbenus de ou
* In rest nu ii dadeam decat san - inclusiv la masa de seara.
Noi nu i-am dat carnitza de nici un fel pana cand s-a facut mai mare - cred ca avea mai mult de 2.6 anisori. In schimb la 10 luni a papat file de salau pane cu ...mamaligutza si usturoi (dupa care manca tot timpul cu mujdei - si acum ii place f mult). A mancat f mult peste si chiar si acum nu mananca carnitza decat f rar - si este OK.
Noi asa am facut... pofta buna si somn usor (poate daca i-ai da si lapte formula s-ar potoli si ar dormi mai bine ? Nu stiu, spun si eu !!!)
Pupici si sa iti traiasca comoara,
Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)
mirela.mustaciosu spune:
Pe Tudor l-am alaptat pana la un an si jumatate, dar de la un an i-am dat sa suga doar dimineata inainte sa plec la servici si seara. Insa, desi manca foarte consistent inclusiv ultima masa, seara, cand ii dadeam cereale incepuse sa se trezeasca din ce in ce mai des noaptea sa suga. Mi s-a spus ca probabil nu mai e laptele meu suficient de consistent, dar pentru ca nu a acceptat nici un fl de alt lapte, n-am renuntat la alaptat inca o vreme. La un an si jumatate am fost nevoita sa-l intarc, nu mai reuseam sa dorm decat doua ore pe noapte iar el parea sa nu se sature niciodata. Am inlocuit laptele meu cu ceaiul si bea in continuare la fel de mult noaptea. Ziua aproape ca nu se atinge de apa sau ceai, in schimb noaptea bea foarte mult.
Ioana Colt spune:
Pai daca mai diversifici o masa atat de devreme ii reduci si mai tare cantitatea de lapte. Intr-adevar, e mai bine sa ii dai mai mult la ultima masa, macar pana la 7 luni, chiar si lapte praf. Incearca 2-3 zile cu un lapte formula 2 si vezi ce efect are. Sa ii dai numai dupa san, chiar daca e adormit, o sa ia biberonul.
Exact la fel am patit si noi cu Cristi la 4 luni si a functionat. Manca cam 90-120 ml de Milumil 2. Dar am scapat de trezit. Cu Anca n-am mai asteptat ci i-am dat completare cand simteam eu ca nu se satura.
Succes
Ioana si Cristinel (2 ani) si Anca (9 luni)
ana-maria spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Aseara i-am dat cereale (orez)la masa de la 19:30; a mincat 150 ml dupa care i-am oferit si sin dar nu a mai vrut. Dupa citeva minute insa, a dat afara.
Dupa baita, i-am dat sin, a reusit sa suga (inainte sa adoarma adinc)vreo 8 minute + inca 2 minute, dupa care nu l-am mai putut trezit.
Mi s-a trezit din nou noaptea, insa nu l-am mai bagat in seama (imi era tare somn). Dupa o repriza de plins (vreo 5-10 minute) a adormit la loc singurel pina azi dimineata la 8:15.
Cam asa a fost ieri. Azi o sa vedem. O sa-i dau din nou cereale la penultima masa.
Multumim inca o data.
Ana-Maria si Rares
Lumy spune:
Ana-Maria se pare ca bebelusii nostrii sint de-o seama! Si gilma mea are cinci luni si o saptamina! E nascuta pe 6 mai!
Cu diversificare noi stam destul de rau ...A mea fetita nu prea vrea sa manince supica , nu prea ii plac sucurile , banana...o alaptez non stop si pe mine noapte ma trezeste din doua-trei ore ...Am incercat sa-i dau cereale la masa de seara dar deocamdata nu vad nici un rezultat!
Eu zic sa-i mai introduci o masa mai consistenta daca tot papa si sa vezi cum se comporta! Rau nu are cum sa-i faca! Incearca si brinzica proaspata...
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
ana-maria spune:
Lumy, asa e!
Si Rares e tot pe 6 mai, e nascut la Cluj-Napoca.
Ma tenteaza sa-i introduc brinza de vaci, dar oare nu e prea devreme? Ce ziceti?
Lumy spune:
Ana-Maria eu zic ca nu-i devreme. Si eu vreau miine sa fac brinzica si sa-i dau!
Poti sa te inscrii la "Bebelusii de mai " la forumul "Interzis barbatilor". Aici vei gasi multe mamici care sint foarte de treaba si cu care te poti sfatui!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy