Cu ce se joaca un copil - 1 an - 1 an 1/2?

Cu ce se joaca un copil - 1 an - 1 an 1/2? | Autor: sorana

Link direct la acest mesaj

Mi se pare ca Monica s-a saturat de jucariile vechi si as vrea sa ii mai iau niste jucarii dar nu prea stiu ce sa aleg. Are acum animale de plus, jucarii muzicale (cu butoane) - de astea s-a saturat, carticele cu animale. Mai are cuburi si bile care folosesc doar la aruncat, lego (desface ce fac eu, dar nu construieste ea) si 1-2 papusi. Am primit recent o tablita de scris magnetica si vad ca este f. incantata sa "deseneze". Ma gandesc ca poate mai exista astfel de jucarii "minune" dar nu stiu la ce sa ma uit. Vanzatoarele nu au fost pana acum de folos, in general imi recomanda zornaitoare, de care Monica nu s-a mai atins de cateva luni.
Copiii vostri cu ce se jucau la 1 an si ceva?
Nici nu prea imi vine sa arunc banii pe cine stie ce care ar fi potrivit pt. vreo 3-4 ani si pe care ea il va strica pana atunci.

Multumim

Monica (1 an) si Sorana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Sorana, din experienta mea de mami cu 2 baieti, iti spun ca nimic, dar nimic n-a avut mai mare succes ca orice obiect care n-avea scris pe eticheta ca e jucarea. Oalele, ustensilele de bucatarie, carligele colorate de rufe, tastaturile, etc, intr-un cuvant, orice nu era in scopul precis de jucat.
Cu oalele era un proces de-a dreptul elaborat, incepea cu scosul lor de prin dulapuri, asezatul cu fundul in sus, intr-o anumita ordine, n-am inteles-o niciodata, si, daca lipsea vreuna, eram silita s-o golesc sau sa-i gasesc inlocuitor. Si atunci ma executam cu un castron acoperit cu folie de plastic.
Asta era fericirea cea mai mare. Iar acum, constat cu ne-mirare cum si cel mic (7 luni maine-poimaine) are acelasi aplecari muzicale si neconcordante cu lumea jucariilor.
Si, totusi, sa nu fiu nedreapta cu raionul de copii si sa-ti spun si cateva care au avut succes: trenuletul Thomas (are succes si la fete, iti spun din experienta mea de gazda cu musafiri cu copii-fetite in vizita), cuburile colorate, plastilina (din cea care nu se lipeste de covoare), puzzle-urile (cu forme mari pentru varste mai mici), bilutele de sticla colorata de diverse marimi, acuarelele. E adevarat ca implica si participarea unui parinte, nu de alta, dar bilutele astea dau tare bine cu plastilina ingurgitata.
Spor la joaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Sorana,si eu subscriu la ce a spus Lexi mai sus,referitor la jucarii...si al meu bebe facea la fel,toate oalele,sticlele cu dopuri,borcanele cu capace,cheile erau ale lui,plus multe chestii mici si marunte din gospodarie! Deci tot ce nu este conventional,avea un mare succes, si-l facea pe copil de-a dreptu fericit...
Vreau sa-ti dau o mica idee,ia vezi poate ca tine ! Daca Monica s-a saturat de jucarelele care le are,mai ascunde-le sa nu le mai vada un timp,lasa-i doar citeva la vedere,restu "pune-l la blat",1 -2 saptamini si apoi...surpriza...,scoatele din nou afara,sa vezi ce interes ii vor stirni din nou Testat de mine cu succes

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Cred ca practic e imposibil sa le capteze ceva atentia pe termen lung, chiar am vazut sapt. trecuta la Academia Mamicilor , sfaturi privitoare la jucarii potrivite ptr. BB , sigur ca preferintele sunt cuprinse in niste limite extra-largi , insa in magazinele de specialitate pe etichete sunt inscriptionate limitele de varsta...
La noi tot ce nu are legatura cu joaca este super, desi camera e full...acum e super incantata de o masinuta pe care i-am cumparat-o chiar cand a implinit un an , nu pentru ca are multe accesorii ci pentru ca o impinge prin toata camera si in plus imita zgomote specifice(frana, claxon si asta o disreaza la maxim).
In rest, acum e in perioada explorarii, adora sa-si scoata hainutele din sertarele la care ajunge...
Cateodata iubeste cuburile , sa scrie, ursuletii sau cartile , alteori le arunca cat colo...insa indiferent cat ar fi de obosita, de infometata, nimic nu se compara cu placerea de a "vorbi" la telefon...

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

pe linga tot ce ti-au scris celelalte fete cu care sunt
de acord, vreau sa-ti spun si eu cite ceva.
fetita mea ,1 an si 4 luni,are 4 mingi de dimensiuni diferite si frumos colorate.
e in stare sa se joace ore intregi cu ele(bineinteles cu paticiparea mea)si nelipsitul carucior de papusi pe care dupa ce se plictiseste
de plimbat in el tot felul de jucarii ,isi pune funduletul in el si ma inhama pe mine. o jucarie trasa de o sforicica si care face si galagie o atrage la fel de mult.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

La un an si 5 luni se joaca cu mingea, trage tot felul de jucarii dupa el si este fascinat de jocurile de constructii. Ii place sa construiasca si e foarte meticulos, sta si o ora sa faca si sa desfaca legouri pentru bebelusi.
Chiar, daca stiti unde gasesc lego cu piese mari, pentru bebelus... As vrea sa-i mai cumpar, deja 100 de piese nu-i mai ajung insa la Tommy's sunt exagerat de scumpe.
Legat de joc... indiferent ce ar face, pentru el e important sa fie cineva langa el. Vine si te ia de mana si te aduce in fata jucariilor lui, sa iti arate cum se joaca sau sa ii arati tu cum functioneaza.
Acum cateva luni cineva povestea de un loc in care copii schimba jucarii, pentru o vreme. O camera cu jucarii in care fiecare aduce ceva si ia altceva pentru o perioada. Mi se pare super ideea pentru ca si Tudor s-a plictisit de multe din jucariile lui. Stie cineva despre ce vorbesc?...

Fuga la joaca! :)

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Danutz la 1 an si jumate se juca ff bine cu mingiutze de diferite marimi si culori, muulte masinutze, dar cel mai bine cu Lego, din care initial strica tot ce faceam io, apoi a inceput cate un picutz sa construiasca si el: casutza, poduletz, turnuri. Ne mai jucam bine cu un set de litere colorate, asa am invatat culorile, cifrele si aproape toate literele din alfabet, la fel si cu un trenuletz care merge singur (fara baterie) cu cale ferata si tunel.

In rest e super incantat de oale cu si fara capac, atza colorata de cusut, borcanele, linguri de lemn, farfurii, boluri, cleste pt rufe, carti, casete video si audio, adica, cum au zis si fetele, ce nu are nici o legatura cu jucariile.
Cand vad ca se plictiseste de ceva, ii ascund acel obiect/jucarie pt un timp ca mai apoi s-o scot si sa-i trezesc iarasi interesul.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250

http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Subscriu la tot ce-au scris fetele, bebeul meu care are 1 an si 2 luni e fascinat mai mult de sertarele si dulapurile noastre, pe care le cotrobaie in voie, de telefoanele noastre mobile sau de cel fix fara fir (pe care le depisteaza oriunde ar fi ascunse) si de telecomenzile de la video si TV. In rest cu mingiile (are 3 de marimi diferite), masinutele pe acre le plimba prin casa si le imita sunetele, si o brosca cu fir pe care o trage prin casa, lopatelele etc. Norocul meu e ca intelege cind ii spun sa puna totul inapoi in sertare sau dulapuri sau jucariile in cutia lor.

Catalina+Andrei(1 si ~2 luni)

Mergi la inceput