Nu pot intelege de ce ....
Raspunsuri - Pagina 2
adar spune:
Intru și eu în discuția voastră pentru că și eu fac parte din femeile care fac tratament fără să știe exact despre ce e vorba și pentru ce e tratamentul. Iau Rovamicină anti toxoplasmoză, Ospamox pentru o chestie la dinți, pe care nu o găsește nimeni- deși nimeni nu știe ce am, mi-au dat antibiotic - și mă întreb într-una dacă e bine ce fac. Oare copilul pe care mi-l doresc atât de mult mai poate veni dacă eu îmi torn zilnic atâtea medicamente în corp? Eu cred că nu, deși părerea medicilor e alta. Și eu, ca și voi, consider că sistemul medical din România lasă de dorit, că 90 % dintre doctori sunt incompetenți și că ar trebui să facă orice altceva decât medicină, dar ca și voi, nu fac nimic în privința asta. Cred că ar trebui să facem un subiect nou pe tema asta: CEI MAI BUNI ȘI CEI MAI ... NEPREGĂTIȚI MEDICI DIN ROMÂNIA.
Ce ziceți stimați moderatori?
adar
pisi_ella spune:
A propos de asistente date naibii...Cine a nascut la Giulesti, v-o amintiti pe scorpia aia de asistenta de la copii care tipa la mamici si le facea in toate felurile??? Nu stiu cum o cheama, are parul negru, prins in coc si e un pic plinuta...Are ochelari...Doamne, as da-o afara, daca as putea!!! Ne era si frica sa o intrebam ceva, ca indata tipa la noi ca i-am pus o "intrebare de 2 lei"! Tipa la noi sa lasam copiii in patut, sa nu care cumva sa ne apropiem de ei pana nu ne zice ea!!! Parca n-am fi inteles si de vorba buna!...Pe una a facut-o nesimtita in fata ca a uitat sa se spele pe maini si s-a dus la copil...Si mai trantea si un "fara comentarii!!!!!!" si ne inchidea gura la toate!!! De parca eram la scoala! Vorbea mereu cu tonul ridicat...Ia spuneti-mi, ati avut de-a face cu ea?
_ella
evadindeva spune:
Marina, intervin scurt doar pentru a raspunde la intrebarea de ce te-au taiat. Raspunsul e simplu: ca sa evite o ruptura, ruptura care e mult mai greu de reparat (din cauza de margini neregulate, de adancime necontrolabila etc) dect o taietura "curata". Cum de stiau ele ca perineul tau ameninta sa se rupa? Simplu, tu una n-ai fi simtit nici daca se rupea din cauza durerilor de expluzie asa ca nu avea nici un rost sa te intrebe. Perineul tinde sa se rupa in momentul in care capul copilului este fixat la vulva, atunci perineul se bombeaza si se intinde puternic si tesuturile se albesc si apar primele fisuri. Daca nu se procedeaza imediat cu epiziotomia se produce ruptura care e mult mai neplacuta si periculoasa decat taietura de foarfeca. Mai mult decat atat, nimeni nu poate sa stie dinainte daca te vei rupe sau nu, e un joc de noroc si zona trebuie sa fie sterila pentru ca manevra se face repede, nu e timp pentru asta dupa. Solutia care te-a usturat pe tine e o solutie de iod, este antisepticul de electie in cazul operatiilor chirurgicale. In mod normal, pe pielea fara nici o leziune nu doare deloc. Probabil ca tu ai fost iritata, cine stie poate de la lama, asa ca de aceea te-a usturat. Sper ca ti-am fost de ajutor.
korinna spune:
eu..ce sa mai spun...acum 1 an si ceva..o doctorita mi-a zis ca am cancer...mi-a luat lama si mi-a iesit la papanicolau tip 4..si a zis ca ea nu mai are ce sa-mi faca.Am fost la alt medic,mi-a cauterizat rana pe loc..in o luna s-a vindecat..si acum am si un bb de 4 luni.
Mai nou..cand eram gravida am facut eco si mi-a zis ca bb are un rinichi polichistic...bb n-are nimik ca l-am verificat de l-am inebunit
Ar tb dati in judecata!@!
KORINNA mamika x 2
iren spune:
Mi-adusei aminte,ca ma gindeam ca io n-am amintiri rele din spitalele romanesti...Nu,n-am din spital,am de la policlinica Puls,aia de la 1 Mai,unde este o doamna doctor ginecolog cu atitudine complet neprofesionala...Ma duc eu la ea cu o raceala la ovare,imi da tratament si-mi spune ca un ovar e nu stiu cum si nu pot ramine gravida,oricum.Cu tot tratamentul,ramin gravida si ma duc la ea la control,din nou.Nici una,nici doua,timpita ma programeaza din start sa fac avort,ca cica tratamentul dat de ea ar influenta sarcina si copilul ar iesi sigur cu malformatii grave sau retardat...Ingrozita,ma duc acasa si-mi sun sotul care era in Elvetia,iar el suna la o clinica foarte buna din Vancouver,de unde e el,vorbeste cu toti doctorii de acolo si spune tratamentul pe care l-am luat,si,nefiind nici o problema din punctul lor de vedere mi s-a recomandat sa nu ma ingrijorez,ca bebeul va fi absolut normal.Asa si este,o dulceata de baietel perfect sanatos si inteligent.Si-acu ma gindesc ca era sa-mi omor comoara din cauza unei timpite...Multumesc lui Dumnezeu šca a fost alaturi de noi si totul e bine!
Iren&Bogdanelu
Mazarica spune:
Da , sunt foarte multi incompetenti in sistemul sanitar, dar sunt si multe suflete nobile. Nu putem sa-i bagam in aceeasi oala pe toti, macar din respect pentru cei care au fost trup si suflet alatrui de noi cand am fost la necaz.
Pisi ella eu am nascut la Giulesti si imi aduc aminte de cucoana respectiva. Dar, cred ca era doctor pediatru- Stefanescu parca. O nemernica. De dimineata, ne-au zis sa venim la alaptat la 9.30 . Constiincioase , la 9.30 s-au adunat toate mamicile. Sa vezi suparare pe capul ei, a zbierat , a urlat, ne- a dat afara, a zis ca stam ca oile la stana. Vai ce m-a mancat limba, dar de frica sa nu-i faca ceva celui mic am tacut. Dar, data viitoare nu mai fac greseala asta.
Atunci cred ca am plans 2 ore de nervi.
Cel mai bine e sa luam atitudine, sa spunem cand nu ne convine, sa insistam cu intrebarile cand nu ni se explica.
pisi_ella spune:
Nu cred ca era dr. pediatru, Mazarico...Poate o confunzi...Era o doctorita, Constantinescu, poate de ea vorbesti, a fost dr. fetitei mele, insa era o bomboana...Bine, si eu am fost tare draguta cu ea... Asta era asistenta, asistenta in toata regula! Ce-as da-o afara!!!!!!!!!!!!
_ella
Mazarica spune:
Se poate, oricum era o scorpie. N-am vrut sa aflu prea multe despre ea. Oricum respectivei, dupa ce i-am bagat ceva in buzunar, mi-a zambit si mi-a spus: vai ce copil dragalas aveti, sa vezi cata dragoste era pe ea.
Dar, la polul opus era o asistenta care m-a socat. Cand intra in tura se interesa de fiecare copil. Vorbea cu fiecare mamica , daca vedea ca nu te descurci cu alaptatul statea langa tine si-ti explica, te ajuta, era f. calma. Al meu adormea mereu la san, nu tragea de loc.Ma chema de fiecare data cand plangea pentru a-i da sa manance, sa-l obisnuiesc la san.Asa facea cu fiecare mama, eu chiar nu i-am dat nimic.
Odata am venit mai repede la masa, toti copii plangeau. Era in brate cu doi, ii linistea un pic , apoi lua altii si tot asa, parca erau toti ai ei .Ei, pentru persoana respectiva tot respectul, nu pot sa o pun pe acelasi taler cu scorpia.
monicav spune:
ce legatura au curvele cu prefectura? sau cu doctorii ?
si in general care e problema ta cu ele?
Umflatzel spune:
Tocmai am postat si eu un subiect cu o nemultumire de acest gen, doar ca e vorba de doctorita de familie!
Zbiara ca nebuna de fiecare data cand ma duc la ea cu toate ca de fiecare data i-am dat ciubucul de rigoare, pur si simplu nu inteleg de ce! Am zis ca e ultima oara acum cand ma duc la ea, imi iau rezultatele la analize si sa imi dea concediul prenatal ca am nevoie urgenta, dupa care ma mut de la ea (cu toate ca nu prea stiu la ce medic si cum se procedeaza).
Adica cum, pe banii mei, pe banii pe care ii primeste de la stat pt faptul ca ii sunt pacienta tot ea zbiara ca nebuna si pe langa faptul ca mi-a recomandat niste pastile pe care dr-ul meu ginecolog a zis ca sub nici o forma nu se recomanda la gravide in luna a 8 a?
Din pacate asta e sistemul in Romania, daca nu ne convine tre sa mergem la particular, dar chiar asa platim degeaba acel CAS in fiecare luna? Iar nenorocitele de adeverintze pt concediu prenatal si postnatal nu le poti lua decat de la ei!
Voi ce fel de medici de familie sau pediatri la bebeii vostrii aveti?
In privinta nasterii nu pot sa ma pronunt cum se vor purta, mai am o luna si ceva pana atunci, dar despre doctorul meu am auzit numai de bine pana acum si chiar il simt aproape cand ma duc la control, control ce e drept la clinica privata la Medsana dar sunt sigura ca si la spital la Elias se va purta la fel, mai vorbim peste 2 saptamani cand ma duc la control.
Asa ca nu cred ca ar trebui sa generalizam intr-adevar sunt oameni si oameni, sistemul sanitar din Romania eu zic ca este principala problema!
Umflatzel 33 saptamani, dr.Parvu, Elias