Vaccinuri, imunitate, etc

Vaccinuri, imunitate, etc | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Azi dimineata la emisiunea Danei Deac a fost invitat un prof. dr., director al unui institut de sanatate a po****tiei care a raspuns unor intrebari legate de raceli, gripe etc.
Printre altele a spus ca Bronhovaxomul este folosit ptr. infectiile de tip bacterian, iar pe langa acesta ar mai trebui administrat si unul ptr. infectii virale, ca sa fii sigur ca treci iarna cu bine.
Mai spunea dumnealui ca ar trebui ca toti medicii de familie sa recomande pacientilor sa se vaccineze impotriva gripei si a altor infectii respiratorii, ptr. ca nu neaparat ca nu se vor imbolnavi, dar formele lor de raceala/gripa vor fi mult mai usoare decat a altora.

De fapt ar fi buna o campanie nationala de vaccinare, mai ales ptr. grupele de po****tie care prezinta risc crescut, caci astfel Casa Asig. de Sanatate ar face o economie mai mare, decat acum cand trebuie sa deconteze costurile medicamentelor folosite ptr. tratarea bolilor.

Sanatate multa.
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Eu mi-am facut vaccinul antigripal, este gratuit si se ia de la Sanepid.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanina spune:

Draga Dana,
Spune-mi si mie ,te rog,de unde ai luat tu vaccinul gratuit..de la Sanepid?...iti trebuie anumite acte?unde anume e sediul lor?Este multa lume care asteapa?Da-mi ,te rog,mai multe amanunte!
Mersi!Te pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Medicul meu pediatru nu prea este de acord cu campania de vaccinari impotriva gripei, el spune ca merge 5 zile la servici unde intra in contact cu tot felul de copii bolnavi, face vizite si acasa, si nu s-a imbolnavit niciodata. Considera ca numai anumite persoane trebuie sa se vaccineze si nu toata lumea asa alandala, ca uneori organismul nu suporta cum trebuie vaccinul si face o reactie mai puternica decit daca te-ai fi imbolnavit cu adevarat. Prescrie antibiotice doar daca mama suna si spune ca se duce la altcineva sa-i dea, pentru ca antibioticele, desi grabesc vindecarea anumitor boli< fac foarte rau pe de alta parte si ca ar trebui sa incercam mai intii mijloacele naturiste de vindecare si sa dea posibilitate organismului sa-si creeze singur anticorpii necesari, si numai in ultima instanta, sa se apeleze la antibiotice. De asemenea, nu este de acord cu vaccinurile optionale (cu citeva exceptii si in cazuri intemeiate) care se fac la clinicile particulare, considera ca lumea o face din snobism , ca a auzit ca a lu' cutare a facut si trebuie sa faca si al tau copil, eu insami am fost acuzata de snobism si de spirit de turma ( ne permitem deoarece suntem verisori). Intotdeauna o sa cineva pro si cineva contra , problema e cum ne dam noi seama daca intradevar trebuie sa ne vaccinam sau o facem doar asa, ca am vazut la televizor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettina spune:

Eu o singura data am facut vaccin antigripal, in feb. 2001, din cauza Antoniei care avea o luna, si imi era tare teama de gripa. Pot sa va spun ca vreo 4 zile dupa vaccinare, m-am simtit ingrozitor de rau........parca eram GRIPATA Probabil ca au fost reactii adverse
Si totusi nu am contactat de atunci nici o gripa.......oricum vaccinul nu-i valabil decat un an.
Astazi m-am simtit rau, dureri de cap, in gat.........si am dat fuguta si am cumparat un distilat din Echinacea, un sirop de brad cu vit C si miere, + un ceai antigripal. O sa ii dau si Antoniei, preventiv; acum asteptam tinctura de propolis din Romania si ii voi da si asta.

Sa fie prea multe??!!

Numai bine, MAdi & Antonia

Mergi la inceput