Eczemele - posibila rezolvare
Buna,
N-am reusit sa parcurg toate paginile acestui subiect dar stiu ca sunt foarte multe mamici care se confrunta cu probleme dermatologice la bebei.
Si eu am patit acelasi lucru cu Andrei si vreau sa va spun ca rezolvarea ar putea fi mai simpla decat credeti.
Lui Andrei i-au aparut bubite rosii pe fata de la o luna. La inceput n-a fost asa grav dar cu timpul s-au inrosit si mai tare, s-au unit si au devenit din ce in ce mai accentuate. Am incercat cu mai multe creme dar nu i-au trecut, numai cu cortizon nu pentru ca era prea mic. La doua luni am fost la Bacau pentru botez si dupa cateva zile de sedere acolo i-au disparut toate bubitele de pe fata fara sa-i dau cu nici o crema. Eram f. bucuroasa. In schimb, dupa doua saptamani, cand m-am intors in Bucuresti i-au aparut din nou, parca si mai multe. Tot timpul se freca pe fata, pentru ca il si mancau, si din cauza asta isi facea rana, tr. sa stau sa-l pazesc tot timpul. Am intrebat si dr. care a ezitat sa-mi dea creme cu cortizon, el a zis ca o sa-i treaca pana la urma. Dar nu i-a trecut. Asa ca mi-am stors creierii sa-mi dau seama ce s-a intamplat la Bacau de i-au disparut. Si mi-am dat seama pana la urma. Era faptul ca acolo ii spalasem rufele de mana si la clatisem mai bine de detergent decat le clateste masina de spalat la Bucuresti. Asa ca de ceva timp ii spal rufele la masina, dar tot ce intra in contact cu pielea de pe fata (caciuli, batiste, lenjerie) clatesc foarte bine cu apa rece.
Iar rezultatul se vede, i-au disparut complet si are din nou pielea fina ca la inceput. Un efect neasteptat de bun l-a avut crema nidoflor care nu contine cortizon. Acum mai folosesc bepanthen dupa baie pt. ca e o crema grasa sau in timpul zilei cand vad ca are pielea uscata.
Nu stiu daca a mai venit cineva cu o astfel de solutie dar eu v-as sfatui sa incercati pt. ca n-aveti nimic de pierdut si sa aveti rabdare o sapt. doua sa vedeti rezultatele.
Acum stiu si de ce i-au aparut tocmai la o luna, pentru ca atunci a inceput sa se foiasca el mai mult si atunci am inceput sa-l culc pe burta deci statea mult cu fata pe cearsafuri.
Am mai vb. cu cineva care are un baietel de un an despre asta. Avusese aceeasi problema si dr. a sfatuit-o sa clateasca f. bine tot ce intra in contact cu pielea. Acum, nu mai are probleme.
Va urez succes.
Roxana