copil dismatur

copil dismatur | Autor: ottisimo

Link direct la acest mesaj

Am o foarte buna prietena care tocmai ce a nascut dimineata un bb cu greutatea de 2150...si ea si taticul erau cam speriati pe faza asta.Am intrebat si noi in stanga si-n dreapta dar prea multe nu am inteles ..am vrea si noi sa aflam din experietele voastre daca asta ar putea sa-l afecteze cumva pe viitor?

va multumim mult si va pupam pe toti

simona si bb carmen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Nu cred ca bb este prematur chiar daca are greutate mica.S-a nascut la termen?Oricum nu cred sa aibe ceva.Doctorul ce a zis .E sanatos bb.DAca doctrul a consultat bb si a zis ca e bine ,nu cred sa aibe ceva.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ottisimo spune:

da tiara bb este nascut la 39 de saptamani si dr a zis ca bb e ok ....ne-a zis ca are un tonus activ si i-a administrat fenobarbital asta a fost tot ce ne-a zis....vroiam doar sa aflu mai multe pareri

simona si bb carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Dismaturii sunt nou-nascutii la termen, dar cu o greutate mai mica. Psihomotor sunt dezvoltati absolut normal si nu au nici o problema. Atat ca, ramane ca mama sa-l alapteze mai des si sa creasca mare. Va recupera in greutate cat ai clipi. Din cate stiu, uneori pot aparea hipoglicemii sau hipocalcemii, dar cu o alimentatie la cerere si supliment de calciu probabil sau glucoza, isi revine bine merci.
Nu aveti motive de ingrijorare. Fara discutie ca bb se va dezvolta absolut normal si pe viitor.
Sa le traiasca!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

L-am nascut pe Cristi in saptamana 39, cu o greutate de 2.500 kg si 48 de cm. Vreau sa-ti spun ca a recuperat foarte bine, a luat in primele trei luni aproape cate un kg si jumatate pe luna! Este adevarat ca manca bine si facea un taraboi cand ii era foame...
In ultimul timp, de cand am ajuns aici, nu am reusit sa-l mai masor si cantaresc, dar la 8 luni si jumatate avea 8.700 kg si 71 cm. Eu zic ca este foarte bine. Asa ca, sa nu-si faca griji in plus, doar sa se ocupe de el ca totul va fi ok.
Intr-adevar crize de hipoglicemie se pot face in primele 7-8 zile, dupa cum mi-a spus pediatra. Cristi a chiar facut una prin a cicea zi si slava Domnului ca a fost o asistenta prin preajma (eram inca in spital). In ziua aia i-a cazut si buricul, a facut prima baita si cand l-am pus la san a mancat putin si a adormit dus dupa atata agitatie, asa ca era cam nemancat...
Oricum, ala a fost singurul incident.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput