Zbierete la culcare...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Aaaaaa...am uitat sa va spun, atunci cand va hotarati sa treceti la aceasta operatiune, trebuie sa fiti FERMI. Nu mai puteti da inapoi!!!Altfel, copilul va invata ca trebuie sa planga 10 minute, iar apoi voi veti ceda si il veti lua in brate.......Ceea ce veti face, daca cedati, este sa lungiti intervalul in care el va plange, si deci sa cresteti probabilitatea ca voi sa nu rezistati nici a doua oara...nici pe mai departe.

Tot eu,adica
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Alssa si eu sunt cam in aceeasi situatie. Acum vreo 2 saptamani nici la toaleta nu ma puteam duce fara zbierete. Jurai ca a cazut in cap, asa urla. Si m-am hotarat intr-o zi ca asa nu se mai poate. Si am lasat-o sa zibiere cat vrea, sa se tranteasca cu fundu' de pamant, etc (cu ocazia asta a invatat sa se scoale singura de jos, ca nici nu o ridicam dupa ce se trantea). Adica ii spuneam calma "ma duc la toaleta 5 minute (chit ca nu intelege ea) si plecam. Cand ma intorceam ii aratam o jucarie si oricum ma prefaceam ca nu vad ca zbiara.
Acum a renuntat la zbierete.
Ramane problema dormitului. Monica adoarme langa mine, eu tinand-o de manuta. Dupa ce adoarme o pun in patul ei. E mult mai usor decat la tine, o sa ma hotarasc candva sa incerc metoda descrisa de fete. Daca vrei ceva mai "usor" incearca sa o tii strans in brate, in pat, langa tine. Eventual va "leganati" impreuna. Macar nu te plimbi cu 10 kg prin casa. In plus, incet, incet va ajunge ca Monica, adica sa se multumeasca cu tinutul de mana.

Bafta

Monica (1 an) si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Mai este un aspect... asta seara tati a fost nevoit sa plece la serviciu din cauza unei lucrari programate.. in fine. Am fost numai noi doua si a adormit bine mersi, am mutat-o in patut, a facut ea nitzel scandal, dar intr-adevar ii era sete.. si pe urma a adormit si doarme bine-mersi de aproape 4 ore... In saptamina cind tati lucreaza dupa-masa si nu e acasa seara la baitza si culcare, fiind numai noi doua, nevoita sa ma ocup de strinsul balamucului de peste zi, pregatit baitza si altele, chitzaie ea ce chitzaie si pe urma se multzumeste doar sa-mi atraga atentia cind e gata-gata sa cada-n cap din carutz... Asemenea, la adormit, nu-mi face probleme...
Cind e tac'su acasa insa...zbiara ca vrea la el, cind el o ia in brate se intoarce instant ca vrea la mine... - asta asa, ca inca un aspect in comportamentul ei... si uite-asa, du-te vino de la tati la mami de zici ca jucam ping-pong...
In final, daca vad ca lucrurile se inrautatzesc, am sa incerc sa aplic ce mi-ati recomandat, desi, nu sint deloc de acord cu lasatul copilului sa plinga, insa nu am certitudinea ca nu o sa-i fie mai rau daca continui sa-i cint in struna...
Pe de alta parte... exista posibilitatea ca eu sa fiu nevoita sa ma internez o saptamina cel mult in spital, ca sa-mi refac o bucatzica de operatie.. ce se va intimpla cu ea atunci ? Daca nu o obisnuiesc cumva de acum sa adoarma singura, va fi un adevarat shoc si mi-e teama ca-i va fi mult mai rau decit daca aplic metoda recomandata...
Ma simt ca intre ciocan si nicovala, si oricum as da-o, asa de tare ma mihneshte chestia asta, ca aproape in fiecare seara adorm plingind si eu ...

Alssa si Clara (10 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by alssa

In final, daca vad ca lucrurile se inrautatzesc, am sa incerc sa aplic ce mi-ati recomandat, desi, nu sint deloc de acord cu lasatul copilului sa plinga, insa nu am certitudinea ca nu o sa-i fie mai rau daca continui sa-i cint in struna...

Alssa si Clara (10 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Alssa - stiu, ca si eu am aceeasi problema! Mi se pare inuman sa o las sa planga pana la epuizare, insa nici asa nu mai putem continua!
Eu am mai incercat cand avea vreo 6-7 luni si am cedat, am zis ca e prea mica si o sa mai incerc eu!
Insa dupa ce a scris Mitub - imi dau seama ca am gresit si ca fiind mai mare o sa opuna de fapt mai multa rezistenta!
Asa ca poate daca ne incurajam una pe alta reusim sa ne linistim maimutelele!
Incep io - azi la pranz mi-a trzit-o postasul care suna de zici ca arde undeva si nu am reusit s-o mai culc! Insa era terminata de somn, nu avea rabdare nici sa se joace - asa ca am pus-o in patut, i-am dat drumul la muzica ei de nani si am plecat! A adormit in 30 min. - dupa plansetele de rigoare si doarme si acum!
Asa ca daca am inceput - acum o s-o las si diseara si Dumnezeu cu mila! Sper in maxim 5-6 zile sa nu mai avem probleme!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Nu am citit toate mesajele, insa eu il puneam in caruciot pe Andrei si il leganam pana adormea. Il lasam sa doarma cam 15-20 minute dupa care il puneam in patut si era totul OK.

Chestia cu leganatul nu era decat in perioada cu dintisorii - eu nu am putut s ail tin in brate din cauza operatiei. Ma durea sufletul dar asta era.

O sa ii treaca sunt convinsa.

Bafta

Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi am inlocuit "adormitul la san" - de care mi-a fost ingrozitor de teama ca nu vom scapa in veci - cu un leagan foarte comod in care statea ca in carut. Asta pe la un an, in conditiile in care nu a mai acceptat suzeta de la 6 luni si nimic la biberon pana mult mai tarziu. Dupa o vreme am reusit sa renuntam si la leagan. Dar trebuie sa spunem povesti, sa cantam, sa ne jucam cam o jumatate de ora inainte sa adormim.

Mergi la inceput