VENETIA
Vrem sa vizitam cu sotul Venetia in 2 zile. Ajutati-ne cu sfaturi in legatura cu cazarea (nu neaparat in Venetia, dar undeva aproape). Nu ne prea putem permite mai mult de 50 euro pe noapte. Ne-ar mai interesa preturile la vaporetto, gondola care trece sub puntea suspinelor, preturile la Palatul Dogilor.
Mergem in Italia cu masina. Poate ne dati unele informatii utile in legatura cu autostrazile, parcarile si altele.
Multumim
Fiona si Costel
Raspunsuri
2mami spune:
Draga mea,
Eu nu am avut placerea sa fi fost la Venetia dar a fost de curand o colega de-a mea si mi-a spua ca totul e f. scump acolo. Nu stiu sa-ti dau f. multe amanunte, dar am inteles ca o plimbare cu gondola e peste 100 euro iar cazarea la hotel e in jur de 500. Mie una, mi s-a parut enorm de mult. Dar ea a facut in felul urmator: a fost in Venetia doar in vizita iar de cazat s-a cazat pe undeva prin apropiere.
Multa bafta si sa ai o calatorie cat mai placuta.
Simona
liliana csaki spune:
Noi am fost acum 4 ani la Venetia. Intradevar nu e ieftin dar sunt si alternative.De exemplu noi ne-am cazat in Mestre (este o localitate inainte de Venetia, in partea continentala) un orasel tare dragut si-n plus ai unde sa-ti parchezi masina.In Venetia parking-ul e la intrare si f scump(platesti pe ora).La intrare in Mestre era un motel f. curat unde un ap. a fost 100 DM(daca-mi amintesc bine).A doua zi ne-am mutat insa intr-un hotel in centru, se numea hotel Vivit(p-ta Ferretto 73, tel. 0041-951385:958891, fax.958891, sper sa mai fie de actualitate datele)dragut, intim si care cred ca a costat tot cam 100 DM(marci).Statia de autobuz spre Venetia era la 50m si ne luam bilet dus-intors(cred ca era mai ieftin). In rest nu mai tin minte preturi de intrare la muzee, gondola era scumpa si n-am fost, vaporetto acceptabil si luam bilet pe o zi , parca.Am vazut acum un reportaj despre Venetia si ziceau ca e 100 euro cu gondola(45 minute).Noua ne-a placut f. mult.Atentie la restaurante, unde sunt afisate preturile, uneori sunt fara mis-en-place si-atunci ai o surpriza la nota. Poti insa manca in niste restaurante gen "plimba tava", se mananca bine si rezonabil.La capitolul "tepe", plmbarea la Murano, cobori de pa vas, un ghid te duce la un atelier de sticlarie unde un Franco face o mica demonstratie despre manufacturarea sticlei, turistii se bucura dar apoi trebuie sa cotizeze pentru ca lui "franco ii este sete" apoi te invita in shop-ul fabricutei unde tocmai au o reducere fabuloasa pe care cel putin teoretic n-ar trebui s-o ratezi(poti sa gasesti lucruri mai dragute si la acelasi pret sau sub in Venetia).Frumos, per total, dar eu am ramas cu niste amintiri mai putin placute care m-au facut sa spun ca italienii sunt la fel hoti ca noi.Le cer scuze fetelor care traiesc acolo, poate a fost doar o experienta neplacuta.
fiona62 spune:
Multumesc fetelor!
Pretul la gondola ma face sa renunt la romantism deocamdata. Next time.
Am gasit hotelul Vivit din Mestre pe net. Daca nu gasim o solutie mai ieftina ne vom caza la acest hotel.
Va pup,
Fiona
Margot spune:
Noi am fost in iulie in Venetia.Dar fiindca visul meu era sa ma plimb cu gondola era pacat sa nu profit cine stie daca voi merge vreodata acolo.Asa ca am intrebat cat costa, ne-a spus 100 euro, cam mult am spus noi.Bine atunci negociem, ne-a intrebat cat dam, fiindca n-am spus nimic ne-a propus 60 de euro pret pe care l-am acceptat.A fost superb.Nu rata acesta ocazie.Banii niciodata nu ajung.In rest ne-am facut Museum Pass(vreo 11 muzee)costa in jur de 10 euro.Am urcat in Turnul Campanile 6 euro, si daca mai ai timp viziteaza insulele Murano si Burano, noi n-am reusit dar am auzit ca sunt superbe.Despre cazare nu stiu sa-ti dau relatii, nu am dormit acolo.
Sejur placut si sa ne povestesti cum a fost.
Margot