Naprasnic - stie cineva denumirea stintifica?
Raspunsuri - Pagina 2
Corina G spune:
Iubi, se pare ca de la website-ul asta cumperi doar seminte si ti le plantezi singura. A propos de asta, tot cautind-o pe web, am dat de website-ul county-ului meu (King County, Washington), si cica aici creste peste tot intr-o nebunie; astia sint disperati sa scape de ea, ca se extinde f. mult si repede si omoara celelalte plante... Ironia soartei... si noi o vrem asa de mult...
Cum ar fi sa ma duc sa o caut pe strazi, pe margini de autostrazi, etc??? Hihihihi :o) :o)
Oana_B spune:
Merci Corina, am adaugat si branca. Cred ca ar trebui sa le zici la aia la City ce folositoare e planta sa nu o arunce.
Oana_B
matia spune:
Carpiconul nu este o planta. Asa se numeste medicamentul obtinut din coniferele din Carpati, si de aici si numele. Bineinteles ca produsul este ronamesc si nu cred ca o sa-l gasiti in SUA.
Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia
Lorelai spune:
buna fetelor,
incercati firma de la http://natura-online.com. livreaza in canada si US si pare sa aiba o gramada de plante precum si produse apicole. are si carpicon dar nu supozitoare ci unguent. eu nu am cumparat nimic inca de la ei. nu vreau sa le fac reclama, am gasit site-ul cautind carpiconul din tratamentul liviei pe net.
lorelai
Gabela spune:
Foarte buna ideea cu lista!
Doar la doua dintre ele am gasit denumiri diferite,intr-o carte de ierburi publicata in SUA:
coada soricelului=milfoil
urzica moarta=blind nettle
Probabil ca se intalnesc sub ambele denumiri.
Daca intereseaza pe cineva:
tataneasa=comfrey(symphytum officinale)
rostopasca=celandine greater(chelidonium majus)
Gabela
Oana_B spune:
Aaa, de aia nu gaseam carpicon, poate se fabrica numai in Romania. Poate gresesc dar am observat ca medicina naturista e destul de slabuta in USA, nu stiu de ce, probabil au inceput sa ii dea atentie mai de curand.
Mi se pare interesant site-ul Natura-Online dar mi se pare putin greoaie modalitatea de plata, mi-ar fi mai usor cu credit card online.
Off-topic: Apropos de plante, la Fertility Friend vorbeau fetele alea de o planta Lilley of the Valley si am citit dupa aia si prin Cosmopolitan despre asta, cica daca inainte de un contact sexual iti dai cu lotiune facuta de planta asta aproape de organele genitale, inotatorii o iau la galop, parca le place "mirosul" de la planta asta si ii face mai activi. O tipa chiar zicea ca are un mic laborator acasa si a studiat la microscop procesul. Am cautat pe net cine naiba e Lilley of the Valley asta si este lacramioara. Mi-am cumparat un mic parfumel facut din lacramioare si niste sapun, crema nu am gasit. Lacramioare contine si parfumul Happy de la Clinique.
Oana_B