cum ne putem lupta cu timpul???
Eu am o mare problema... timpul trece prea reapede... nu gasesc timp sa ma relaxez... sa simt ca viata inseamna si libertate nu numai obligatii ,,,,voi ce faceti pentru voi??? cum faceti sa treaca timpul mai greu ... si frumos???
a
Raspunsuri
radu_tud spune:
Daca nu il planifici, te biruie!
Si eu am probleme din cauza asta. Mereu intervine cate o chestie importanta care imi da planurile peste cap.
Am invatzat sa imi organizez timpul destul de bine si oricatde ocupat as fi, imi gasesc timp si pentru mine si tribul meu.
La serviciu stau pana imi termin treburile dar weekend nu ma duc ca doar nu-i biserica!
Ar trebui sa ma plateasca de cel putin 3 ori mai mult ca sa fac sacrificii din astea.
scarmanus spune:
Eu imi stabilesc prioritatile, care nu sunt aceleasi intotdeauna, ceea ce inlatura rutina. Daca intr-o zi sunt extrem de obosita, chiar daca gunoiu' e pana-n grinda le las toate moarte si ma retrag in balcon, printre flori, in hamac, cu o carte sau cu nimic, imi las gandurile sa zburde.
Dimpotriva, in alta zi se poate sa fiu iar obosita insa daca simt ca ii pot da un shfung nivelului meu de energie atunci pun muzica si ma apuc de curatenie. E bine ca ard si calorii , insa imi regasesc energia si imi alung si oboseala. Nu sunt adepta filozofiei ca in viata trebuie sa faci absolut numai ce vrei tu, fiindca uneori foamea vine mancand, insa alteori e bine pentru moral sa te razvratesti si chiar sa faci numai ce e mai important pentru tine in clipa respectiva.
scarmanus
Anina_n spune:
Cam greu sa treaca timpul incet si frumos... Deobicei cand il petrecem frumos trece repede(zboara,ce mai!), iar cand trece greu, este plictisitor.
Poti incerca, din cand in cand, varianta inversa a proverbului "Nu lasa pe maine, ce poti face azi !". Si anume, lasa pe maine, ce nu poti face azi !
Nina & Nina-Cristina (1 an si 9 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
missiday spune:
OOOO,cum a picat subiectul acesta!!Din cauza ritmului mai mult decat alert in care trec zilele mele,saptamana trecuta am uitat 2 date foarte importante:ziua mamei mele si aniversarea zilei in care mi-am cunoscut sotzul!!mi-a fost cumplit de rusine ,m-am inchis in baie si-am plans si-am inceput sa ma intreb(nu pentru prima data,desigur) daca merita sa muncesc in halul asta,daca cei dragi mie merita sa fie neglijati(caci acesta-i cuvantul),daca n-ar trebui ca viata sa treaca ,asa cum ai spus si tu,mai usor si mai frumos;dupa care am inceput o zi obisnuita,cu 14-15 ore de munca )...chiar mi-a zis mama:"la ce oare tzi-or folosi banii aia,ca tu oricum n-ai timp sa te bucuri de ei???"
crinuta spune:
Nu ne putem lupta cu timpul, asta e. Orice am face, timpul trece repede, mai ales atunci cand ne merge bine, cand suntem fericiti, insa atunci cand totul e greu, complicat, si abia asteptam sa iasa soarele .... parca abia se misca.
Ma gandesc ca o organizare riguroasa ne face viata rigida, stiu ca asa ar trebui, sa planificam totul, dar oare se poate? Oare nu ne place sa fim si surprinsi?
Crinuta
Roxana_G spune:
La mine lupta cu timpul e pierduta din start. Dar incerc sa imi stabilesc prioritati si sa le respect, astfel incat sa nu fiu mereu KO.
Si din cand in cand imi mai permit si abateri placute (vezi o programare la cosmetica atunci cand trebuia sa smotruiesc bucatatria), ca sa simt si eu ca traiesc.
Rox
mitub spune:
Pentru mine trecerea timpului are loc pe mai multe planuri, in functie de nevoile sufletesti si de exigentele pe care mi le impun.
De exemplu, acum, fiind departe de ai mei, dar in acelasi timp lucrand, sunt cam 3 nivele:
- timpul parca s-a oprit in loc, cand numar zilele pe care le mai am de stat aici, fara ei; in acelasi timp, pare o vesnicie de cand am plecat de acasa. Ca sa compensez, de exemplu fac cumparaturi, cadouri pentru ei, evident :-D
- timpul curge prea repede cand imi fac planuri asupra treburilor pe care le vreau terminate inainte de a ma intoarce: acum e luni, acum e vineri..........aici, ca sa compensez, incerc sa lucrez cat se poate de mult, sa pretuiesc timpul asta in care nu trebuie sa ajung acasa la 5, cand pleaca femeia care sta cu Miru...
Boga
maryam spune:
Oricum ai prici lucrurile, de la inceput nu-i corect sa te "lupti" cu ceea ce nu poti atinge...despre exemple nici nu poate fi vorba, pentru ca noi si vietile nostre suntem(din fericire!!!) atat de diferiti, asa ca dupa mine , este o cauza pierduta pentru ca la sfarsit tot el invinge...asa ca da-l incolo!
Zic eu!
...poate pentru ca, intotdeauna ca si banii, fie nu ajunge, fie se termina prea repede, fie il irosesti aiurea!!!
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam