La ce virsta exersarea statului in fundulet?

La ce virsta exersarea statului in fundulet? | Autor: iuliana

Link direct la acest mesaj

Stiu ca pe la 5-6 luni un bebe ar trebui sa stea in fundulet. Emma are saptamina viitoare 3 luni si chiar ma gindeam cind sa incep sa o pun sa stea intre pernite. Voi cum ati procedat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

nu cred ca asta se exerseaza. cand simti ca el [poate sta intre pernite comod atunci il pui intre permnite. timpul le rezolva pe toate ca doar n-o sa stea pe spate pana la un an. degeaba il pui acum sa-l vezi cum face grimase pentru ca nu-i place pozitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

Nu cred ca e cea mai buna idee sa pui bebelul de trei luni in fundulet, pentru ca ii solicita coloana. Si nu e obligatoriu sa stea in fund la 5-6 luni! Se considera ca asta este media, dar fiecare copil este unic, cu propriul ritm de dezvoltare, si asta e un mare adevar, nu doar un slogan. Va sta in fundulet cind va fi pregatit pentru asta, n-are rost sa-l fortezi. Eu nici pina la ora asta nu sint convinsa ca n-am contribuit la arcuirea exagerata a picioarelor fetitei mele punind-o prea devreme in premergator, cind ea nu era pregatita pentru asta, dar din aceleasi considerente: "e timpul sa-l foloseasca, se apropie virsta la care trebuie sa mearga, sa o pregatesc etc." Rezultatul a fost ca, de bine ce am pregatit-o, a mers mult mai tirziu, dar asta e alta poveste. Cu happy end, din fericire, acum totul e perfect, dar nu era obligatoriu sa fie asa.
Concluzia este: sa lasam bebeii sa creasca in ritmul lor, chiar daca noi, parintii sintem, de multe ori, grabiti sa-i vedem "performind" la cel mai inalt nivel si, daca se poate, extrem de precoce.
Parerea mea. Dar n-ar fi rau sa ceri si parerea pediatrului in care ai incredere, sa vezi ce spune si el.
Pupici si sanatate la bebici si la mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosica spune:

Este prea micuta sa o pui de acum sa stea intre pernite. Coloana este inca moale. Pe la 5-6 luni poti incerca. De fapt, o sa-ti arate ea cand o sa fie pregatita sa stea in fundulet.
Nu o forta. Ai rabdare.

Gogosica si bb Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriel spune:

Noi am sarit peste etapa asta!La 6 luni s-a ridicat in picioare, pe la 8-9 luni am invatat sa stam in fundulet.
Asa ca nu exista nici o regula!

Gabriel - tatic de 2 ani!
http://www.familia-mea.go.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si eu cred ca e putin cam devreme sa o pui intre pernite... Poate dupa ce implineste 4 luni. Emi a mea a stat in funduletz la 5 luni si jumatate (stat bine - fara sustinere) si nu prea am pus-o intre perne. In schimb, a stat in scaunul de masina si aveam si un alt scaun inclinat la 45 de grade in care mai statea ziua afara, in carucior o mai ridicam tot asa la 45 de grade pana cand am observat ca intr-o zi s-a ridicat singurica de la 45 la 90. Abia atunci am incercat sa o pun in fundulet. Asta a fost putin inainte de 5 luni.
Pana atunci, poti sa o tii tu in sus, eu mai stateam la tv si o tineam in poala sprijinita cu capusorul de pieptul meu sau chiar mergand prin casa o "plimbam" tot asa... tinand-o cu spatele pe burta mea si cu capul intre sani. Le place teribil de mult sa fie plimbati asa prin casa, au o altfel de viziune decat de la orizontala.
Pupici si crestere usoara in continuare. Sanatate si multa forta micutei,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Am vazut cum la o cresa se facea exersarea statului in fundulet cu ajutorul unui balon imens din cauciuc, putin turtit,astfel ca un bebel la 5-6 luni incerca oarecum in mod natural sa se ridice in fundulet sustinut de manute sau sa se rostogoleasca.Era foarte interesant , mi-am dat seama in felul asta ca accesoriile de puericultura ajuta cu adevarat.In orice caz, trebuie respectat ritmul propriu al copilului ,dar nu vad de ce nu am incerca sa ii ajutam pe micuti sa descopere pozitii si miscari noi.Spre exemplu, fiul nostru a fost mereu cam grasut dar mai ales "fortos".De stat in fundulet a stat pe la 5 luni, se tara ca rama prin casa, dar nu se intorcea deloc de pe o parte pe cealalta.La controlul de 6 luni, pediatra noteaza acest lucru cu multa constiinciozitate in fisa ei,imi spune ca e prea grasut si de aici poate ca sunt consecinte asupra motricitatii. Nu spun cat de rau m-am simtit, mai ales ca pana atunci imi zicea ca e super bine , ca e sanatos si dolofan .Ii povestesc amarata sotului meu, el spune intamplator unui coleg de serviciu care zice ca sa incercam sa il atragem cu o jucarie-lucru pe care nu il facusem tot in ideea ca ii respectam propriul ritm.In aceeasi seara, in momentul in care i-am fluturat prin fata ochilor o jucariie zanganitoate, copilul nostru s-a intors fara nici o greutate urmarind-o . Imi venea sa merg a doua zi la medic si sa ii spun.Noi abia descoperim temperamentul copiilor nostrii , nu poti sa iti dai seama direct ce ii intereseaza si ce nu, asa ca o incercare sau un ajutor nu are de ce sa strice, mai in joaca mai in serios .3luni este insa prea devreme si din punctul meu de vedere, dar daca crezi ca micuta s-ar simti bine, poti incerca cu tot felul de jocuri de sustinere pentru inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Nici prea devreme(la 3 luni) dar nici mai tarziu de 5 luni. Al meu l-am pus intre perini de-abia la 5 luni si 3 saptamani,datorita sfaturilor babesti....Si totul e mai incet, adica bb Andy de-abia la 7 luni mergea in premergator iar o fetita din vecini de 6 luni alerga de numa numa in premergator. Andy are acum 8 luni si incearca sa mearga in 4 labute iar fiica vecinei merge la 7 luni in 4 labute.Din cate stiu fetele sunt mai rapide dar totusi cred ca trebuia sa-l pun mai repede intre perini, in fundulet..

Dana&bb Andy

Mergi la inceput