lauda de sine...

lauda de sine... | Autor: iren

Link direct la acest mesaj

Nu vi s-a intimplat, ca atunci cind va laudati mai abitir sau faceti pe atotstiutorul,sa trintiti o prostie sau sa faceti ceva ce contrazice complet lauda voastra? Mie da,si nu o data...Una de care imi aduc bine aminte e cind ma ridicam in slavi ca "toate ca toate,da la gramatica sint as!" si am trintit in urmatoarele doua minute cea mai agramata chestie posibila...M-am rosit ca racul,ploua peste mine cu priviri gen "off,degeaba te lauzi,ca nu stii nimic..."si oricit am incercat sa salvez situatia,n-am reusit decit sa plec urgent...Mi-am jurat de-atunci sa-mi tin gura si sa-mi tin porumbeii-acasa si sa nu ma mai dau mare.Incerc sa ma tin de cuvint

Iren&Bogdanelu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Bun Topic.
Deci mie mi se intimpla ca atunci cind vad cite o actiune, o situatie, etc si spun: eu n-as face in veci pururi asa, cum poate un om sa fie asa de..... La citeva zile, saptamini, luni, ma gasesc in aceeasi pozitie, facind acelasi lucru.
Aha, stai ca mi-am mai amintit ceva.
Deci discut cu cineva, fac o gafa, ma despart discret de persoana, dupa care fac fetze in vazduh: ah ca boala sint! uff, numa d-astea fac!!!...etc si cind ma schimonosesc mai bine e cineva in fata mea uitindu-se de ce fac fete strimbe, trec de individ cu fata serioasa, apoi iar ma strimb si-mi zic de data asta cu voce tare: poate te faci si tu bine fetitza, altcineva trece si se mira....samd.
Ei? E cineva mai grav?
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

Cel mai bine e sa nu te mai lauzi...Scuze, eu nu suport persoanele laudaroase...daca esti buna la ceva, cei din jur vor observa la timpul potrivit, fara ca tu sa le-o servesti pe tava...si daca mai dai si cu batu-n balta dupa, atunci chiar cazi in ridicol. Abtine-te!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ah, da, mi-am adus aminte, e cineva mai grav...
Mai rau decit laudarosii sint cei care sint rigizi, care nu stiu sa se ia peste picior si care dau sfaturi necerute
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Andrada , !

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

Hehe! Eu cred ca tot cel mai nasol e sa fii laudaraos si sa te mai faci si de kko dupa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Hai sa nu ne mai ciondanim...pina una,alta,subiectul este deschis persoanelor care doresc sa ne impartaseasca din pataniile lor "laudaroase"...

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Hai sa va zic si eu ceva,referitor la "lauda de sine".
Inainte sa-mi cunosc sotzu,ma "laudam" in stinga si-n dreapta,ca eu nu cunosc cuvintul GELOZIE si ca-mi suna complet strain la ureche.
Am fost impreuna,timp de 5 ani cu un baiat tare timid,care nici nu se gindea sa se uita dupa vreo "fusta",mai mult ma uitam eu,ca el...
Acu sa nu credeti altceva,cu toate ca mai stii
Mergeam undeva,vedeam o tipa mishtooo si ii atrageam si lui atentia,dar nu si nu,nici macar o privire nu risca!
Daca vreun gagiu de-al meu m-ar fi tradat,l-as fi intrebat:Ei,a fost frumos ? Felicitari, ma bucur pentru tine ! Fara ironie,vorbesc serios.
Deci,cum spuneam,nu intelegeam pe nimeni care vorbea despre gelozie si ma intrebam ce o fi aia,necunoscind acest sentiment !
Sunt si singura la parinti,deci nici macar, o alta forma a geloziei,nu o cunosteam !
Dar,mi-am cunoscut sotzu, dragoste la prima vedere,bla,bla,bla !
Ei,si credeti ca mai sustine cineva sus si tare, ca nu stie ce e aia gelozia ?
Eu cu sigurantza ca NU

***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu nu ma laud de obicei dar la mine "roata se intoarce" e perfect valabila. In mintea mea eu stiu sa le fac pe toate cel mai bine, eu nu gresesc si singurul cu care imi permit sa-mi etalez deshteptaciunea e sota-miu. Il critic daca: varsa ceva pe covor, lasa haine sau hartii imprastiate, nu foloseste prosoapele in ordinea in care le-am pus eu, uita de la mana pana la gura, diverse nimicuri, etc, il critic ca eu nu fac asa sau ca fac mai bine...ce mai, perfectiunea intruchipata. Mai nou, de fiecare data cand fac cate ceva din prostiile pe care le face el mi-o intoarce cu exact tonul si vorbele mele...brrr, sunt cumplita, asa ca incerc (Doamne ce greu e) sa nu mai bag in seama cand ceva nu e pe placul meu.
Si-ar face cruce sa ma vada acum ca-mi fac autocritica.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

fetele din USA sau din tarile unde se cere "lauda de sine" la interviu, cum ati depasit handicapul modestiei cand a fost vorba sa va prezentati in fata unor necunoscuti sau cand ati completat resume-ul numai cu perfect tasks? nu e nici o ironie in intrebare, ma preocupa serios. aici abia mi-am dat seama ce diferenta enorma intre traditionala atitudine romaneasca fata de sine ("fii modest, lasa-i pe altii sa te laude, lasa-l pe shafu sa te descopere, lasa-l pe sotzu' sa bage de seama ce gospodina esti.." etc, in general teoria "nu trage pe cineva de maneca sa-i arati ce bun/profesionist/iubitor/competent esti, ca nu e frumos") si uimitoarea american self-esteem attitude. ca sa ramanem in campul muncii, aici e regula sa ceri tu promovarea, sa vii tu cu argumente de ce o meriti, cu dovezi, cu speech-uri auto-laudative. pentru ca e regula de aur: shafu' e destul de destept sa promoveze pe cine arata interes pentru promovare, doar n-o sa-l urce o treapta pe ala care e multumit cu locul in care se afla. in familie, tine de regula de aur a comunicarii: spune-i partenerului in permanenta despre nivelul la care te afli, emotional, logistic, fizic, profesional. cum sa astepti de la altul sa citeasca in stele cat de buna esti tu? "lauda de sine" presupune cunoastere de sine. eu as pune accentul pe altceva: ca sa comunici altcuiva aceasta cunoastere de sine trebuie sa stii cum sa o faci ca sa nu sune agresiv (ba, boule, eu mi-s mai bun ca tine la table"), defensiv("eu am mai mult bun simt ca tine si d'aia nu-ti raspund"), jignitor(" esti un ratat ca nu stii sa faci nici macar cartofi prajiti, ia da-te la o parte si lasa-ma pe mine"), dar nici fals-modest(" desi am 7 diplome si 10 doctorate, nu am pretentia ca am dreptate, asa ca tine").

nu e nimic rau in a crede(in sensul de a spera) ca esti cea mai tare la bucatarie din parcare, ca n-a citit nimeni cat ai citit tu, ca nu exista pe lumea asta mare alt sofer la fel de expert in trafic etc etc. de ce sa ne fie rusine cand suntem buni? de ce sa avem retineri sa-i anuntam si pe altii la ce suntem buni? in fond, "lauda" comunica o calitate umana, de ce ar fi asa injositor? esti bun la nush ce program IT? anunta lumea, fratele meu, sa stim si noi la cine apelam cind avem nevoie! stii ceva in plus fata de restul lumii despre epidurala? spune sa auda toti! vedeti deci ca pana si forumul asta este tot o manifestare a laudei de sine: orice intrebare isi are cele mai bune raspunsuri din partea celor care stiu si recunosc ca stiu. simplu, nu? iar reclamele comerciale ce sunt? dar cererile in casatorie? dar vanzarea-cumpararea? dar cautarea unui medic? lauda de sine( valida, adevarata, reala ) e o simpla informatie transmisa in sistem, parerea mea.

in consecinta, Iren, o greseala de gramatica nu te face mai putin experta in domeniu. daca ai si sesizat-o imediat, asta ar fi fost o bila alba din partea unor buni psihologi, caci faza intamplata tie tzine de ceea ce Freud numeste "acte ratate" :) ai gresit exact la gramatica exact cand te laudai ca nu te intrece nimeni, da? stii ce arata asta? nicidecum o lectie usturatoare sa nu te mai lauzi altadata, ci faptul ca tu interpretezi ceea ce stii ca pe un avantaj competitional: stii mai bine decat oricine, stii perfect, nu poti gresi. deci lectia este simpla si umana: esti supusa greselii, indiferent cat de bine cunosti un domeniu. dar nu face greseala sa dai un pas inapoi si sa-ti pierzi increderea in tine, pentru ca nu e nimeni care sa stie absolut tot despre un domeniu anume, dar toti vrem sa excelam in pasiunile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu_tud spune:

De laudat fara sens nu mi s-a intamplat.
Mie mi se intampla insa sa trag cate o gafa zdravana din cand in cand.
Evident ca dupa ce da vinu'n otzet, prea multe nu raman de indreptat asa ca o dau pe un umor de situatie ... care de cele mai multe ori salveaza situatia... de la prabushire.
Uneori tzine, alteori nu.
Oricum resimt groaznic de rau situatiile acelea penibile.

Mergi la inceput