Cereale la bebici de 5 luni si 1/2

Cereale la bebici de 5 luni si 1/2 | Autor: mama-Silvia

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,
de o saptamana am inceput diversificarea ,iar doctorul mi-a recomandat sa incep cu cereale.Incerc intr-una sa-i dau fetitei mele dar nu le prea accepta.La inceput le-am amestecat cu laptele meu apoi am incercat si cu apa, o data chiar am adaugat putin zahar dar degeaba.Am incercat sa-i dau si la ora cand trebuia sa suga , si dupa ce a supt , si chiar cand e bine dispusa si are chef de joaca dar am constatat ca nu-i plac.
Ce as putea sa fac ?Sa renunt la ele deocamdata si sa incerc cu fructe si legume sau imi dati voi alte sfaturi?Fructele crude sunt bune la varsta asta sau sa iau la borcanase?
Sanatate la toata lumea!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu cred ca fructele sunt bune la varsta asta, iar despre cereale, ai putea sa mai incerci. Sunt unele cu lapte praf, altele fara. Poti sa i le amesteci cu suc de fructe sau chiar cu pulpa de fructe. Incearca sa le introduci treptat. Fetita ta este obisnuita probabil cu titi si cu gustul de lapte matern si deocamdata nu este pregatita sa accepte repede alte gusturi.
Mult succes.
Nicoleta.
PS Ai putea sa incepi cu supita sau piure, cu carnita... Totul depinde si de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Noi am inceput diversificarea cu suc de fructe, apoi cu fructe pasate in care puneam 1-2 masuri de cereale (pt. inceput am folosit din acelea cu orez - 1 mar dat pe razatoare + 2 masuri de cereale, sau suc de portocale cu cereale, sau 1 mar, zeama de la jumatate de portocala si 3-4 masuri de cereale). Succes si rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Cand am inceput sa-i dau supa nu papa daca nu puneam cereala 1-2 masuri iar cerealele simple nu le dorea cu biberonul ci cu lingurita (le faceam mai groase). Poate iti vor fi de folos aceste informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

primele cereale ale mariei au fost de la hero cu mere si pere...acum la 10 luni suntem inca fideli produsului. Sunt recomandate de la 4 luni si nu au gluten

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Da-mi voie sa iti spun ca e cam tarziu cu cerealele... dar stiu ca asta e noua moda in America. Daca ti-a refuzat cerealele, s-ar putea sa iti mai refuze multe pentru ca este mare si stie ce vrea. Sfatul meu este sa nu incerci sa ii introduci fructele inaintea legumelor pentru ca fructele sunt cel mai usor de primit - sunt dulci si bunute la gust. Dupa fructe, legumele sunt foarte greu de introdus. Si bineinteles... borcanele, mai ales acum cand e plin peste tot de pesticide. Sau, poti cumpara legume organice si sa le gatesti tu acasa, insa nu stiu daca se merita acu' la inceput. Pierzi o gramada de timp si nu poti sa ii fierbi doua lingurite de morcov cat ii poti da ei. Cred ca aveti si voi borcanele organice acolo... incepi cu o leguma si ii dai in prima zi o lingurita, a doua zi doua, a treia zi daca totul e ok poti sa ii dai juma de borcanel si pe urma mai introduci o leguma si apoi le amesteci. Daca a primit legumele, atunci e perfect! Urmeaza fructele care sunt cel mai usor de introdus si apoi incet-incet outzul, carnita, produsele lactate.
Vreau sa iti mai spun ca nu e neaparat ca toti bbii sa pape cereale. Sunt intr-adevar unii carora nu le plac fainoasele si nu e neaparat sa le dai. Poti sa ii faci si tu apa de orez sa ii dai sau faina de orez si ai rezolvat-o daca tii neaparat sa primeasca cereale. Mie nu imi plac toate la gust si parca sunt totusi prea fainoase...
Emi a papat cereale la 4 luni prima data si a papat asa vreo 2 luni maxim. In ultima vreme, de cand papa de toate (ii pun orezel la supa, la pireutz, fidelutze) nu i-am mai dat cereale decat ocazional cand eram in deplasare sau nu aveam timp sa gatesc special pentru ea si ii dadeam un borcanel de "desert cu cereale si mar" care e singurul pe care il papa cu placere.
Pofta buna si multa bafta la introducerea papicii noi,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Mai ales nu o forta!!
Incearca si da-i cate un pik...incearca cu celede la nestle ca am auzit ca sunt dulci....eu am folosit de la bebelac.
BB al meu are 4 luni jumate..dar papa cereale de la 3 luni si ceva.Cate putin i-am dat sa se invete cu gustul
Cele mai bune:cele cu orez fara gluten.Se gasesc in combinatii cu mar,banane..sau cu lapte si caise.

KORINA mamica x 2

http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Pareri si pareri..Eu aici am fost sfatuita sa nu-i dau asa devreme cereale, atata timp cat se satura cu lapte.Cerealele sunt ultimul lucru care se introduce in alimentatie.Asa mi-au spus, asa am facut.Am inceput diversificarea cu legume si fructe (am introdus alternativ cate o leguma si un fruct).Cereale i-am dat abea pe la 9-10 luni cand nu se mai satura cu lapte.Si mananca de toate , cu placere.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu am inceput cu suc de mar (pe la trei luni si jumatate) si apoi, pe la patru luni cu supa strecurata de legume (am inceput cu morcov si apoi cate una pe rand). I-am dat cereale de la 5 luni si i-au placut tare mult. Folosesc cereale de la Milupa si atunci ii placeau mult cele cu banane. Acum pare ca s-a cam plictisit de cereale, le mananca, dar nu mai este atat de incantat. Le vrea mai mult cu piure de fructe.

Claudia si Cristi (aproape 10 luni)

Mergi la inceput