Despre ou.....
De la varsta ati introdus oul -intreg cu albus, in alimentatia lui bebe???
daca-i dau prajiturica ce are si albus credeti ca-i face rau la 10 luni?
Raluca
Raspunsuri
Luizax spune:
Raluca, eu stiu ca albushul se da de la 1 an incolo. Acuma..am citit ca albusul nu se da la bebei mai mici pt. ca e alergic. Dar.....nu toti bebeii pot face alergie la albush........si in mama si copilul am citit ca de pe la 10 luni parca..se introduce albushul sub forma de zdrentze in ciorbitza.
Daca tii neaparat ... poti sa-i dai...putin..ca doar n-o sa-i dai juma de tava de praji :o). Pofta Buna!
Luizax - karkotash shef!
Raluca spune:
Eu i-as da si o tava mai Luiza sef carcotash da' sti tu cum mananca copii nostrii.....ca iar suntem in zile in care nimic nu vrea.....si eu 
Raluca
Maruca spune:
Raluca, in mod normal n-ar trebui sa-i faca rau, dar stii cum e, putina prudenta cind ii dai un aliment nou nu strica. Asa ca poti sa-i dai putina prajitura azi, vezi cum reactioneaza - adica sa nu faca, Doamne fereste, vreo alergie - si daca totul e OK, poti sa-i cresti progresiv cantitatea de la o zi la alta. Din cite mi-a explicat pediatrul meu, in afara de faptul ca oul poate fi foarte alergic (de aceea nici nu se introduce f. devreme in alimentatia lui bb)albumina pe care o contine se foloseste pentru cultivarea mediilor la majoritatea vaccinurilor pentru bebei, si exista periocolul ca bebeul sa devina imun la vaccin(uri) daca albusul este dat prea devreme - dar asta nu-nseamna 10 luni. Si eu i-am dat Mariei tot pe la 10 luni, si a fost OK.
Sanatate si numai bine!
Gabi
vilma spune:
Draga Raluca, iti traduc despre alergii nsite considerente generale, poate te ajuta in vreun fel:
Este foarte improbabil ca un copil sa aiba o reactie severa atunci cand mananca pentru prima data un aliment. Aceasta deoarece corpul sau are nevoie sa “vada” mai intai alimentul inainte de a-l recunoaste ca intrus. In mod normal, un copil va incepe sa reactioneze sever la un aliment dupa ingerarea repetata a acestuia. “Ganditi-va la alergii ca la o galeata care se umple progresiv cu apa.” spune M. Marcus. “Corpul poate tolera o cantitate anumita de expuneri la un alergen, dar de indata ce galeata s-a umplut, se revarsa; din acel moment, organismul nu va mai tolera alergenul si din acel moment ne putem astepta la reactii severe.”
Din moment ce alergiile alimentare tind sa se mosteneasca genetic, nu vei putea sa le eviti complet. Dar vei putea sa le amani pana in momentul cand copilul va creste si va fi mai putin susceptibil. Poti face asta prin amanarea la expunerea copilului la 8 alimente raspunzatoare de 90 % din alergiile alimentare: laptele de vaca, ouale, grau, alune, arahide, soia, peste, scoici. Din moment ce copiii tind sa depaseasca aceasta susceptibilitate pe masura ce cresc, s-ar putea sa-l “lipsesti” cu totul de alergii daca astepti pana in jurul varstei de 1 an pentru a-i introduce alimentele care cauzeaza cel mai des astfel de probleme.
Sper ca ti-am fost de folos. Numai bine.
Vilma.
Raluca spune:
Draga Vilma, multumesc ptr. cele scrise. Stiu ca teoretic nu e bine pana la un an insa d-soara e atat de mofturoasa la mancare incat nu mai stiu ce sa inventez ptr. papica adecvat varstei.
Si daca tot va bat la cap: cate mese de papa gatite au copii vostrii /zi? Nu includ iaurtul, mar, biscuite, cereale+lapte ci papa adevarata.
Raluca
danielac spune:
Eu nu i-am dat Dianei decat galbesnus pana acum desi are 1 anisor, tot din cauza ca stiam de alergii. Eu zic sa mai astepti pana face un an ca nu e foc. Prajituri i-am dat si mai devreme si nu a avut nimic. Mai stiu ca nu se da pana la un an : care de porc, fasole uscata, varza.
dana
Raluca spune:
Hai ca iar revin, Vilma, pestele e alergen????? Pai mi mi-a zis sa-i dau de pe la 6 luni.......si i-am dat dar nu ne place!
Raluca
anamaria spune:
Cel mai important este sa-i dai orice aliment nou in cantitati mici, si sa urmeresti foarte atent eventualele reactii. Daca nu se intampla nimic, este OK. Chiar daca apare o reactie alergica, atunci cand cantitatea consumata este destul de mica, si reacita va fi pe masura, dar suficienta pt a te pune in garda pe viitor!
La 10 luni si eu i-am dat copilului albus de ou, n-a avut nimica... Si a mancat si capsuni, imediat ce au aparut, tot pe la 10 luni, adica, si iaut cu fructe a mancat intotdeauna... fara sa apara probleme!
Asa ca eu zic ca este destul de mare, poti sa-i dai cu mare atentie cate putina prajiturica... sa vezi daca-i place! Ca eu ii dadeam lui Bogdan, dar cand dadea de gustul dulce, nu-i placea deloc... in schimb, sa-l vezi la muraturi, usturoi, piper!![]()
![]()
![]()
daca dragoste nu e, nimic nu e!
Luizax spune:
Raluca: pestele e cam greu de digerat. Si Alex are voie de la 6 luni...numai shalau!
Luizax - karkotash shef!
Camelia spune:
Raluca, si eu ma pregatisem sa-i dau Teodorei galuste si alea se fac cu albus de ou.Dar am intrebat pediatra si a zis ca ea imi recomanda sa nu ma complic ca s-ar putea sa dea alergii.Deci daca ea a zis nu, ramane nu si gata ca n-am chef sa fac experiente pe Teodora.
Teodora nu mananca decat o singura masa gatita, adica la pranz legume cu carnita sau ou.Mai avem o masa de fructe sau biscuiti cu iaurt sau branza si doua mese de lapte.Atat.