viza de flotant

viza de flotant | Autor: adda

Link direct la acest mesaj

Cumnata mea, studenta in anul 4, locuieste cu doua prietene intr-un apartament. Apartamentul este al uneia din cele doua prietene care e plecata cu bursa in Italia pana in decembrie. Astazi a fost la politie pentru viza de flotant, insa acolo i s-a spus ca e nevoie de semnatura proprietarului. Ce se poate face, avand in vedere ca prietena ei nu se poate intoarce din Italia pana la sfarsitul anului? Trebuie sa gaseasca o metoda ca sa fie in legalitate, dar care??
Multumesc,
Ada

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Potrivit legii, pentru a fi luata in spatiu si a obtine viza de flotant, este necesara o declaratie in acest sens din partea proprietarului imobilului.
Prietena sa din Italia poate sa-i trimita o scrisoare care sa contina actul de vointa de luare in spatiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Pentru ca declaratia de primire in spatiu sa fie valabila trebuie vizata de la consulat sau ambasada. O simpla scrisoare nu e suficienta deoarece o astfel de declaratie se da in fata unei persoane competente.

Pentru viitor prietena ta poate face o imputernicire pentru o persoana dirn Romania care sa se ocupe de acest aspect. Aceasat imputernicire se face la notar.

Cu drag Romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Si eu care ma gandeam ca e suficient sa-mi trimita prin mail acordul (scris, scanat, trimis pe mail, listat) ...dar vad ca e mult mai complicat
Multumesc pentru raspunsuri

Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza.

Mergi la inceput