Cum va gestionati veniturile?

Cum va gestionati veniturile? | Autor: monica

Link direct la acest mesaj

ashtept pareri, sfaturi, opinii.. referitoare la acest subiect!
Cum reushiti sa va planificati banii, sa nu'i dati pe prostii, pe lucruri nefolositoare, sa nu va treziti la sfârshit de luna ca s'au dus pe apa sâmbetei fara nici un rezultat, cum reushiti sa mergeti la supermarket shi sa ieshiti de'acolo strict numai cu lucruri folositoare de care realmente aveti nevoie, etc., etc....vreau sa shtiu în general voi cum reushiti sa'i tineti "în frâu", sa nu se scurga printre degete!
Nu cred ca ash putea vreodata sa fac ashea cum am vazut la o prietena, shi anume sa'mi notez pe caiet în fiecare seara ce'am cheltuit în ziua respectiva...desi mi s-a spus ca prezinta un avantaj deosebit, prin aceea ca la sf. de luna realizezi unde ai sarit calul shi luna viitoare poti sa iei masuri...Sincer, nu cred ca ash fi în stare!
Ashtept parerile shi experientzele voastre în materie!
Multumesc anticipat!

Monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Noi ne notam in fiecare seara cheltuielile de peste zi.
La sf. de luna le introducem in calculator, pe caprarii (deh, amandoi deformati profesional...)in Excell.
La final, tragem dunga, ne intrebam cum a fost posibil sa cheltuim atat si ne propunem strategii pe urmatoarele luni. Important in viata ar fi sa ai un scop pentru adunat bani. Noi din calcule ne dam seama cat putem pune la banca in urmatoarea luna. Si sincera sa fiu este mirajul banului peste ban. Ai sa vezi!
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Io am un programel pe calculator - Pennypincher - special pt. asta, treci suma cheltuita, categoria, si iti face el totalul, chiar si chart, cat si pe ce ai cheltuit, etc.... nu ma ajuta decat ca sa vad ce groaza de bani dau pe cosmetice si entertainment.....
Cea mai sigura metoda de economisire e sa-ti duci imediat salariul la banca si sa faci depozit, ca altfel intri in ei....eu primesc salariul pe card si il "bag" si " scot " tot timpul....acum m-am hotarat: cumpar valuta cand iau salariul, o pun in cont, si apoi chitzai de necaz in fata vitrinelor.... alta solutie nu e....

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Ufff, Monica - grea intrebare. Stiu ca si Andrada deschisese un subiect asemanator acu' cateva luni. Din pacate, n-am solutii, si eu ajung la sfarsit de luna cu soldu' la 0 - da' imi refac moralul cu indemnul "Bine ca suntem sanatosi!!!" si mergem mai departe. Singura metoda care a mers la mine a fost sa ma imprumut de o suma de bani, si apoi sa fiu obligat sa economisesc lunar cate ceva.

Aaaa, si fara suparare, oare nu era mai bine sa fie postat la "Interzis barbatilor" ?

meaaju' 500

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Monica,si eu as vrea sa stiu.Noi aici nu prea umblam cu lichid,totul pleaca direct de pe cont,iar restul le platim cu card sau cu cec.La inceput mi-a fost tare greu ,ajungeam intotdeauna cu soldul pe minus la sfirsit de luna,dar acum m-am mai potolit

Socrii mei au o metoda pe care eu nu am pus-o inca in aplicare,cu toate ca ar fi bine.
La inceput de luna cind le intra pensiile pe cont,calculeaza tot ce trebuie sa plateasca in luna respectiva(facturi de curent,telefon,asigurare medicala,impozit,etc.), banii care ramin îi impart la patru(pt ca o luna are aproximativ patru saptamini).Deci stiu cit pot cheltui intr-o saptamina,daca intr-o saptamina au cheltuit mai putin decit ceea ce prevazusera,au mai mult pentru saptamina urmatoare si invers.
Sper ca am fost cit de cit coerenta
Va pup si astept si alte metode!

Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire ŕ nous permettre de réaliser notre ręve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

da avem si noi o problema serioasa. cumparam prea multa mancare. frididerul duduie de mancare. cred ca nu stim sa ne facem cumparaturile organizat ci actionam haotic sub impulsul poftelor, a ofertelor si a foamei. din asta cauza - aruncam prea multi bani pe mancare.

Prima recomandare: NU MERGETI LA SUPERMARKET FLAMANZI. Inainte de a pleca la cumparaturi, dati-i de mancare sotului. (Noi facem cumparaturile toti trei)

Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Noi inainte de salariu facem o socoteala cu ce avem de platit pana la salariul urmator (in mare) si de restul ori cumparam valuta, ori punem vreun depozit.

Partea nasoala (sau buna depinde de unde privesti) este ca pe cardul meu se da descoperit de cont de 75% din salariu, asa ca daca nu mai avem bani intram pe imprumut, chestie care ne da socotelile peste cap la salariul urmator...

Asa ca degeaba ne tot socotim noi, ca tot mult cheltuim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

Prima recomandare: NU MERGETI LA SUPERMARKET FLAMANZI. Inainte de a pleca la cumparaturi, dati-i de mancare sotului.

Sugestia e super!!! La asta nu ma gindisem, dar o sa o pun in aplicare de-acum inainte!!!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Noi folosim un programel facut de sotul meu, in care trecem o data la 2 saptamani cheltuielile pe caprarii. Incercam sa planificam cheltuielile mari astfel incat sa nu se inghesuie toate intr-o luna. Cea mai isteata chestie pe care am facut-o a fost cand am hotarat sa punem o suma de bani deoparte lunar, indiferent de alte cheltuieli din luna respectiva.
Am fost odata la un seminar cu un 'financial adviser' care ne-a spus ca s-a constatat ca un om poate pune deoparte 10% din venit fara a simti lipsa acelor bani, pentru ca in general astia sunt banii cheltuiti pe lucruri care nu-ti trebuie.
A, si cel mai important: cumparaturi bazate pe liste. Asta ca sa nu ma minunez acasa de ce am cumparat atatea. In plus, de cate ori merg la cumparaturi incerc sa am in minte mereu ca daca ceva e ieftin sau 'on sale' nu inseamna ca-mi si trebuie.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Noi inainte bagam in computer toate cheltuielile si bill-urile, e un program de la Microsoft da' am uitat cum ii zice, am renuntat la el intre timp da' oricum vin de la banca din doua in doua saptamani niste reporturi si vedem ce-am cheltuit. Oricum, ne-am nimerit doi zgarciti, nici eu si nici el nu dam bani pe lucruri care nu sunt necesare, la mancare chiar ca economisim ca mancam amandoi foarte putin.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Initial creeata de monica

ashtept pareri, sfaturi, opinii.. referitoare la acest subiect!
Cum reushiti sa va planificati banii, sa nu'i dati pe prostii, pe lucruri nefolositoare, sa nu va treziti la sfârshit de luna ca s'au dus pe apa sâmbetei fara nici un rezultat, cum reushiti sa mergeti la supermarket shi sa ieshiti de'acolo strict numai cu lucruri folositoare de care realmente aveti nevoie, etc., etc....vreau sa shtiu în general voi cum reushiti sa'i tineti "în frâu", sa nu se scurga printre degete!
Nu cred ca ash putea vreodata sa fac ashea cum am vazut la o prietena, shi anume sa'mi notez pe caiet în fiecare seara ce'am cheltuit în ziua respectiva...desi mi s-a spus ca prezinta un avantaj deosebit, prin aceea ca la sf. de luna realizezi unde ai sarit calul shi luna viitoare poti sa iei masuri...Sincer, nu cred ca ash fi în stare!
Ashtept parerile shi experientzele voastre în materie!
Multumesc anticipat!

Monica

"La sagesse, c'est d'avoir des ręves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."

...prost!!! Cred ca suntem campioni la cheltuit bani aiurea!
Si mie mi s-a parut ciudata faza cu notat in fiecare seara ce ai cheltuit, da´prea o faceau multi asa ca am incercat si noi!
Fiasco total! Ne facusem un fisier in Excel colorat, cu briz-brizuri - ne anuntam cu cat am depasit bugetul planificat, faceam ochii mari cand vedeam ca s-au dus si 100 euro pe zi - si asta e tot! Ce crezi ca e greu sa treci acolo ca ai cheltuit nu´s cat?!

Pe urma am incercat varianta cu impartit banii pe saptamani si incercat sa ne incadram in ei! Nici asta nu a tinut!
NU ne motiveaza banii pe care printr-o minune reusim sa-i strangem (de obicei i-am cheltuit instantaneu), acum i-am imprumutat ca sa scapam de grija lor!

Ce am mai facut?!Ne-am gandit noi ca singura sansa e sa cumparam macar ceva pe credit (pe principiul - nu avem bani pusi deoparte, dar macar ne alegem cu ceva)si cand am ajuns la banca si ne-a calculat aia cat am putea noi sa platim max. un credit pe luna am cazut pe spate!!! Nici in lunile de glorie (putine de altfel) in care noi ziceam ca am dat lovitura cu cati bani am pus deoparte nu ajunsesem nici la jumatatea sumei care-i iesise lu´tanti aia!

Asa ca am luat credit - si ne "educam" sa ne intindem cat ne e plapuma!

Imi pare rau ca nu am de fapt nici o solutie pentru tine si altii ca noi - doar m-am vaietat si eu! Si parca ma simt mai bine!

Mergi la inceput