Probleme cu bona!!!

Probleme cu bona!!! | Autor: valentinag

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
bona vecinei mele,care culmea ii este si ruda, a inceput sa-i cotrobaie prin casa,sa vada ce toale si-a mai cumparat sau ce are in congelator.Tipa care este o persoana destul de infipta nu stie cum sa-i spuna sa inceteze cu chestiile astea.De dat afara nu prea poate pentru ca de 2 ori pe saptamina ea lucreaza de noapte si nu poate sa lase copii sa doarma singuri.
Voi ati avut asemenea probleme?Si cum le-ati rezolvat?

Valentina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

imi pare rau ca nu am o solutie, doar un principiu: nu fac afaceri cu rude sau prieteni apropiati, in 99% din cazuri ies discutii!
Ce as face? As incerca sa gasesc pe altcineva, clar... insa imi dau seama cat e de greu...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

cu siguranta Critina are dreptate, e cea mai proasta afacere sa iei pe cineva ap[ropiat sa aiba griga de copii sau sa-ti faca treba in casa pentru ca atunci cand esti nemultumitade un anumit lucru, si cred ca fiecare dintre noi a fost macar o data, ti-e mult mai greu s-o pui la punct.Si eu cred ca ar trebui sa caute pe altcineva sau ar putea sa-si asume "riscul" sa-i spuna ca ar prefera ca pe viitor sa nu mai faca asta. E poate jenant, insa e in casa ei iar bona desi ruda este platita pentru serviciul pe care-l face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmihaela spune:

Ma vad nevoita sa va contrazic.
O matusa foarte apropiata a 'vazut' de pui, aproape 2 ani de zile.
Am 'contribuit' cu corectitudine ca pentru o bona, dar n-am avut niciodata probleme, mai ales ca era din familie. Aveam siguranta ca se ocupa ca 'mama' de Andreiutz, iar el si-acuma spune ca-i e dor sa mai stea pe la ea, de cand a venit din Frantza.
Il lua de la gradi, il ducea la ea acasa, iar eu veneam pe la 8-9, de la serviciu, sa-l iau acasa.
Se mai intampla!...
Miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

De ce nu-si inchide dulapurile cu cheia, asa nu mai are cum sa caute, dar ar trebui s-o puna la punct indiferent ca ii e ruda, unde isi "tine" bunul simt....?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Sa puna in congelator un bilet pe care sa scrie
BAU

si sa-l lipeasca pe prima chestie care e la vedere. A doua oara nu cred ca mai are tupeul...La fel si la dulap. Pt. bonele care stau prea mult la TV, schimbate bateriile de la telecomanda cu unele vechi.
In cazuri extreme se cumpara un papagal care va fi invatat sa zica "Te-am vazut! Te spun!" Ar fi numai pericolul sa-l gasiti cu gatul sucit

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Dragute solutii Laura!
Deocamdata vecina mea este in concediu,asa ca pina la 1 niembrie sta linistita.O sa renunte cred la serviciile matusii pentru ca este si ingalata pe deasupra!Eu cu ochii mei am vazut-o cum a luat buretele de spalat vasele,a sters pantofii de la usa si s-a dus si a pus buretele in chiveta de la bucatarie!E ce ziceti?Dragut nu?A am uitat,dupa mintea ei,noi astea care spalam rufele la masina automata sintem cam puturoase,rufele se spala bine numai de mina cu cit mai mult clor!
O sa va tin la curent!

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Dragute solutii Laura!
Deocamdata vecina mea este in concediu,asa ca pina la 1 niembrie sta linistita.O sa renunte cred la serviciile matusii pentru ca este si ingalata pe deasupra!Eu cu ochii mei am vazut-o cum a luat buretele de spalat vasele,a sters pantofii de la usa si s-a dus si a pus buretele in chiveta de la bucatarie!E ce ziceti?Dragut nu?A am uitat,dupa mintea ei,noi astea care spalam rufele la masina automata sintem cam puturoase,rufele se spala bine numai de mina cu cit mai mult clor!
O sa va tin la curent!

Valentina

M-a distrat faza cu buretele. Asa bona...sa tot ai! Bafta la gasirea altei bone.
Lauraa, !
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

CRED CA CEL MAI FIN E SA-I SCRIE O SCRISORICA
CU TOT CE O NEMULTUMESTE,PENTRU CA E MAI USOR.
O LASA PE MASA CIND PLEACA CU GUNOIUL.(SA NU AIBA TIMP SA SE RACOREASCA PE BB) BINEINTELES II DA SI LIBER IN SCRISORICA. APOI VA URMA O LUNGA DISCUTIE IN CARE DESIGUR II VA SPUNE MAI MULTE!SUCCES!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

am vazut si eu o faza la o bona in parc. avea grija de un baietel caruia ii curgea saliva din cauza dintisorilor, iar bona era inarmata cu o carpa pe post de batista cu care ii stergea gurita muitului. dar stand ea pe bancuta si privind cum se joaca copilul a vazut ca pantfii ii erau prafuiti, asa ca a actionat in cauza, si cum in mana avea carpusoara a folosit-o cu folos. in rest era o babuta de treaba, dar cine stie ce alte deprinderi mai avea? noroc la bone! mai bine fara in unele cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaels spune:

Si noi am patit-o cu bona, si asta nu doar o singura data ci de doua ori! Prima bona pe care a avut-o baietelul meu, pe la un an si jumatate, am ales-o prin recomandari. Pe langa faptul ca ne-a "sustras" ceva lucruri de valoare de prin casa (fapt dovedit in timp), nu facea altceva decat sa se uite la televizor, sa se planga ca ei ii este foarte greu sa plimbe copilul pe afara, vezi Doamne, vroia prea des in brate, si sa incerce din rasputeri sa il adoarma, chiar si atunci cand puiul nu dorea asta. O alta problema grava era faptul ca nu ii dadea sa manance la orele pe care i le stabilisem, ba mai mult (am surprins-o o singura data si data afara a fost) ea manca, iar puiului meu nici gand sa-i dea ceva.
Pe cea de-a doua bona am gasit-o prin anunturi. Era ceva mai in varsta decat prima; m-am gandit ca cealalta, avand "doar" 20 de ani, adica mai mica decat mine cu 5 luni, probabil nu avea nici un fel de experienta si ..deh... Toate bune si frumoase: puiul o placea, era o tipa destul de citita, ii pregatea papica la timp etc. Dupa nici doua luni de liniste, aflu de la baietelul meu ca se plimba in fiecare zi, unde credeti, in cimitir. Doamna noastra avea o pasiune mai aparte: plimbari prin cimitirul Ghencea (stam in zona). Cand am incercat sa discutam cu ea m-am lovit de o incapatanare nejustificata si total nepotrivita: ea considera ca nu este nimic anormal in plimbarile cu copilul prin cimitir si pace. Am renuntat la ea si, multumesc lui Dumnezeu ca am o mama buna care mi-a ingrijit puiul pana a mers la gradinita.
Va multumesc ca m-ati "ascultat" si va doresc multa, multa bafta cu bonele, adica cele care au grija in cea mai mare parte a zilei de comorile noastre dragi.

Mergi la inceput